icon

Elicea a Olanzapin počas snaženia sa o bábo

hrnciarka
17. aug 2023

Ahojte .. poraďte mi súrne prosím vás
Snažím sa otehotnieť ale užívam eliceu a olanzapin
Mám to vysadit? Otehotnem aj keď to budem užívať? Hrozne sa bojím

deti95060810
17. aug 2023

Olanzapín je psych. liek - ten nemôžeš len tak sama od seba vyhodiť....
poraď sa s lekárom ako máš postupovať.

guudy
17. aug 2023

Preboha, nepytaj sa tu, ale svojho lekara.

hrnciarka
autor
17. aug 2023

Šak kľud len sa pýtam

jamimo
17. aug 2023

@hrnciarka z tvojho príspevku je cítiť úzkosť a neznalosť. Ak chcete dieťa, bolo by veľmi vhodné pristúpiť k zodpovednému plánovaniu rodičovstva! Nie, hurá milujem sa, súložim, užívam lieky, jedno ráno spravím tehotenský test a vysadím lieky, lebo sa bojím...? A čo potom? Treba konzultovať s psychiatrom, počkať na vhodný čas, keď si stabilizovaná, možno by ti zmenil lieky ktoré môžeš užívať v tehotenstve...Ty to určite nerob, psychofarmaká nie sú lentilky🤔
Prikladám link na príbalové letáky, tam sa dočítaš informácie v súvislosti z tehotenstvom= mala by si ho mať aj doma 👆
https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/olanza...
https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/elicea...

hrnciarka
autor
17. aug 2023

@jamimo prosím? Som už dospelá a viem čo mám robiť
Ja len že či niekto nemal podobnú situáciu
Vyprosujem si takéto poznámky

jamimo
17. aug 2023

@hrnciarka nemusíš si nič vyprosovať, napísala som ti, tak ako to je. Ak by si sa vedela dospelo správať, nereaguješ ako reaguješ. Zjavne sa ťa to dotklo. A vieš prečo? Odpovedz si sama 😉
Prajem pekný deň.
PS: tvoje telo, tvoje budúce dieťa, tvoje psychofarmaká...potom neplač do vankúša.

guudy
17. aug 2023

@hrnciarka kedze si dospela, urcite vies, ze taketo veci su vysoko individualne a nemas to riesit s cudzimi ludmi, ale vyhradne so svojim lekarom 🙂

zojeva
17. aug 2023

Treba navštíviť svojho lekára, ktorý by mal upraviť lieky a pripadne dávkovanie počas snaženia sa o tehotenstvo a v samotnom tehotenstve ☺️

pabla99
22. aug 2023

@hrnciarka tieto lieky nezabráňuju ovulacii ani nijako neovplyvňujú systém ženy, takže v tom by si problém nemala mať.
Ide skôr o to, či by si zvládla tehotenstvo bez týchto liekov, lebo v tomto sa názory psychiatrov rozchádzajú. Niekedy nechávajú aj v tehotenstve ale znížia dávky, niekedy zasa vysadia úplne a potom je to celé v rukách božích.. boli aj take ktoré brali AD, v tehotenstve vysadili a už sa dokonca nikdy k ním nevrátili ale aj take ktoré vysadili, ale vplyvom hormónov a samotnej psych choroby si ich museli nasadiť naspäť aj napriek tehotenstvu. Je to take buď - alebo, každopádne keby niečo radšej návštev svojho DR a dohodnite sa ako ďalej. ☺️