icon

Folikumetria

lenuss1992
20. aug 2025

Baby tie ktoré ste boli n folikumetriu u gynekológa tak vás hneď objednal ?lebo mňa objednali až na konci septembra s tým že nemám preventívnu ale ja som myslela že na folikumetriu má objednajú hneď keďže sa platí dakujem

Strana
z2
malaopicka
20. aug 2025

Ty si tu už písala nie? Je to FOLIKULOMETRIA a doktor ťa objedná tak ako uzná za vhodné, keď vie, že má toto meranie zmysel robiť. Je úplne jedno či sa zaň platí. Nebude ťa predsa objednávať mimo vhodného termínu. A najlepšie je pýtať sa priamo uňho prečo ťa objednal ako ťa objednal, my tvoj zdravotný stav nepoznáme.

anonym_a348a8
20. aug 2025

@lenuss1992 mňa objednala podľa cyklu, keďže sme stimulovali vajíčka a sledovala mi ovu. Za folikulometriu som nič neplatila u svojej.

lenuss1992
autor
20. aug 2025
@malaopicka

Ty si tu už písala nie? Je to FOLIKULOMETRIA a doktor ťa objedná tak ako uzná za vhodné, keď vie, že má toto meranie zmysel robiť. Je úplne jedno či sa zaň platí. Nebude ťa predsa objednávať mimo vhodného termínu. A najlepšie je pýtať sa priamo uňho prečo ťa objednal ako ťa objednal, my tvoj zdravotný stav nepoznáme.

@malaopicka on ma objednal úplne mimo a iba na preventívnu takže folikumetriu budem mať možno až v októbri

lenuss1992
autor
20. aug 2025
@anonym_a348a8

@lenuss1992 mňa objednala podľa cyklu, keďže sme stimulovali vajíčka a sledovala mi ovu. Za folikulometriu som nič neplatila u svojej.

@anonym_a348a8 mne terás ms som mal od 10.8 do 14.8 terás mám mať až 7.9 a objednala ma 29.9 takže to mi povie až v októbri?

lenuss1992
autor
20. aug 2025
@anonym_a348a8

@anonym_a348a8 ja som myslela že sa objednáva podľa cyklu a nie úplne mimo neho

lenuss1992
autor
20. aug 2025
@malaopicka

@malaopicka toto je mimo termínu lebo ms som mala od 10.8 do 14.8 terás mi má prísť 7.9 a objednal má až 29.9

anonym_a348a8
20. aug 2025
@lenuss1992

@anonym_a348a8 ja som myslela že sa objednáva podľa cyklu a nie úplne mimo neho

@lenuss1992 no mne dala najprv lieky na stimuláciu, ktoré som začala brať na 5 deň cyklu (posledný deň MS), ovu mávam 14-15 deň. Medzi tým som bola objednaná 2-3x k nej na folikulometriu, kvôli sledovaniu vajíčok. Po ovu posledná kontrola, potom sme čakali na nový cyklus. Mala som to tak každý mesiac, keďže sme sa snažili o bábätko. Tebe tiež má sledovať vajíčka kvôli plodnosti, či z iného dôvodu?

stellarstar
20. aug 2025

@lenuss1992 FOLIKULOMETRIA🤦‍♀️

anonym_a348a8
20. aug 2025
@lenuss1992

@malaopicka toto je mimo termínu lebo ms som mala od 10.8 do 14.8 terás mi má prísť 7.9 a objednal má až 29.9

@lenuss1992 ideálne by mal termín plánovať niekedy tesne po očakávanej MS, teda v prvých 5-7 dňoch cyklu (počítané od 1. dňa MS), aby mal presný prehľad o sliznici a mohol správne načasovať prípadnú stimuláciu či vyšetrenia.. v tvojom prípade to znamená, že termín mal byť okolo 12-15.9., nie až 29.9., lebo to už je skoro 3 týždne po začiatku cyklu, čo nie je moc optimálne. 🤷🏻‍♀️

lenuss1992
autor
20. aug 2025
@anonym_a348a8

@lenuss1992 no mne dala najprv lieky na stimuláciu, ktoré som začala brať na 5 deň cyklu (posledný deň MS), ovu mávam 14-15 deň. Medzi tým som bola objednaná 2-3x k nej na folikulometriu, kvôli sledovaniu vajíčok. Po ovu posledná kontrola, potom sme čakali na nový cyklus. Mala som to tak každý mesiac, keďže sme sa snažili o bábätko. Tebe tiež má sledovať vajíčka kvôli plodnosti, či z iného dôvodu?

@anonym_a348a8 kvôli plodnosti

lenuss1992
autor
20. aug 2025
@anonym_a348a8

@lenuss1992 ideálne by mal termín plánovať niekedy tesne po očakávanej MS, teda v prvých 5-7 dňoch cyklu (počítané od 1. dňa MS), aby mal presný prehľad o sliznici a mohol správne načasovať prípadnú stimuláciu či vyšetrenia.. v tvojom prípade to znamená, že termín mal byť okolo 12-15.9., nie až 29.9., lebo to už je skoro 3 týždne po začiatku cyklu, čo nie je moc optimálne. 🤷🏻‍♀️

@anonym_a348a8 aj mne sa zdá že je to neskoro lebo som jej hovorila že mám dostať 7.9 ms

anonym_a348a8
20. aug 2025
@lenuss1992

@anonym_a348a8 aj mne sa zdá že je to neskoro lebo som jej hovorila že mám dostať 7.9 ms

@lenuss1992 to tam respektíve už nič neuvidí, to už budeš mať aj po ovu, ak ti teda vychádza v strede cyklu a nemávaš ju oneskorenú.. vajíčka a ich rast je potreba sledovať po ms, nedá sa ti preobjednať cez sestru? Nemohol prepočuť termín ms?

lenuss1992
autor
20. aug 2025
@anonym_a348a8

@lenuss1992 to tam respektíve už nič neuvidí, to už budeš mať aj po ovu, ak ti teda vychádza v strede cyklu a nemávaš ju oneskorenú.. vajíčka a ich rast je potreba sledovať po ms, nedá sa ti preobjednať cez sestru? Nemohol prepočuť termín ms?

@anonym_a348a8 cez sestru som sa objednávala písala som email doktorovi rýchlo odpisuje tak hádam má preobjedna nemohla nepočuť

lenuss1992
autor
20. aug 2025
@anonym_a348a8

@anonym_a348a8 ovulacne testy mi nezachytili ešte ovuláciu tak neviem kedy ju mám ale podľa mňa to je neskoro

colsami
20. aug 2025

Ved co riesis, sprav si preventivnu, ktoru nemas a mala by si... Zacni zakladnymi vecami a potom ries folikulometriu.

lenuss1992
autor
20. aug 2025
@colsami

Ved co riesis, sprav si preventivnu, ktoru nemas a mala by si... Zacni zakladnymi vecami a potom ries folikulometriu.

@colsami riešim lebo sa snažíme rok aj pol chcela som zistiť kedy mám plodné dni a nie na to čakať pol roka preventívna sa dá urobiť aj skôr

anonym_a348a8
20. aug 2025
@lenuss1992

@colsami riešim lebo sa snažíme rok aj pol chcela som zistiť kedy mám plodné dni a nie na to čakať pol roka preventívna sa dá urobiť aj skôr

@lenuss1992 možno majú teraz plno, mojej doktorke tiež na preventívnu volám dva mesiace dopredu, je jedna z najlepších u nás v meste, takže istota je istota. A asi majú dôležitejšie teraz pacientky a teba dali na termín, ktorý neponáhľa. My sme sa snažili 3 roky o bábätko, tiež som nešla hneď v ten mesiac na folikulometriu, keď sme riešili, čo bude ďalej. Už keď ste toľko vydržali, mesiac ešte vydržíte 🙏🏻

malaopicka
20. aug 2025

Opakujem, pýtaj sa svojho doktora prečo, nie tu. Každopádne ja s ním súhlasím, treba spraviť preventívnu, aby sa vedel odraziť do toho ďalej. Mesiac už hádam počkáš a potom sa uvidí. Tu ti nikto lepšiu odpoveď nedá.

anonym_dd0892
20. aug 2025
@lenuss1992

@lenuss1992 na vašom mieste by som už bola v car. Možno tvoj ma chybné spermie alebo ty nemáš priechodné vajcovody

anonym_dd0892
20. aug 2025

* nepriechodné tam malo byť

lenuss1992
autor
20. aug 2025
@malaopicka

Opakujem, pýtaj sa svojho doktora prečo, nie tu. Každopádne ja s ním súhlasím, treba spraviť preventívnu, aby sa vedel odraziť do toho ďalej. Mesiac už hádam počkáš a potom sa uvidí. Tu ti nikto lepšiu odpoveď nedá.

@malaopicka ja som sa len tu pýtala či tak neskoro objednávajú keď chcem zistiť plodné dni to je všetko

lenuss1992
autor
20. aug 2025
@anonym_dd0892

@lenuss1992 na vašom mieste by som už bola v car. Možno tvoj ma chybné spermie alebo ty nemáš priechodné vajcovody

@anonym_dd0892 na preventívnej zistia či mám prechodne vajcovody či je nutné to car

anonym_dd0892
20. aug 2025
@lenuss1992

@anonym_dd0892 na preventívnej zistia či mám prechodne vajcovody či je nutné to car

@lenuss1992 kukni na nete ako to funguje, takze gyn to len tak nezisti

bg92
20. aug 2025

To si zase ty co nevie ako sa to pise a stale to iste sa pyta?

stellarstar
20. aug 2025
@bg92

@bg92 áno 😁 je to ta 🙈

lenuss1992
autor
20. aug 2025
@stellarstar

@bg92 áno 😁 je to ta 🙈

@stellarstar čo iste sa pýtam ????

lenuss1992
autor
20. aug 2025
@bg92

@bg92 čo iste sa pýtam ??? Prečítaj si správy predtým čo som sa pýtala a čo sa teraz pýtam

stellarstar
20. aug 2025
@lenuss1992

@stellarstar čo iste sa pýtam ????

@lenuss1992 dobre vieš o čom je reč, máš tu zig rovnakých tém o tom

lenuss1992
autor
20. aug 2025
@stellarstar

@lenuss1992 dobre vieš o čom je reč, máš tu zig rovnakých tém o tom

@stellarstar pýtala som sa úplne iné ale v pohode

stellarstar