FV Leiden heterozygot a tehotenstvo?
Pekny večer.Chcem sa spýtať či tu je medzi nami niekto kto ma diagnózu Leiden heterozygot a normálne donosil dieťa.Bola by som rada za každú info nakoľko aj ja mám tuto diagnózu a boli sme aj 2x na umelom oplodnení ale tam ešte nevedeli že mi niečo je nakoľko mi ani nerobili ziadne vyšetrenia.A články citat nechcem pretože by som potom nemala asi žiadne deti.Dakujem pekne za každú odpoved
teba najprv umelo oplodnovali bez toho aby ti robili vysetrenia? akoze fakt to dobre chapem?
@johanna_b Veru tak ako som to napísala tak to aj je.Nerobili žiadne vyšetrenia akurát hormonálny profil ten bol dobrý ale druhý krát keď mi vložili a neujalo sa a všetko bolo dobre kvalita blastocysty bola v ich ponímaní skvela tak si hovorím ze super nemá sa prečo nepodarit.A potom mi to už nedalo zmenila som gynekológa a nová gynekologička ma poslala po rôznych lekároch na vylúčenie ochorení ktoré by mohli zabraňovať udržať vomne ten plod a nakoniec mi zistili po 8 mesiacoch čo som mala tento kolotoč s lekármi tuto vrodenú trombozu a všetci hovoria že to je príčina že treba pichat fraxiparine predtým a malo by sa podariť.A teraz akurát beriem anopyrin lebo sa pokúšame do ďalšieho umelého oplodnenia normálnou cestou..Som sklamaná z iscaru kde mám pocit že len peniaze ťahajú od nás a nič nerobia preto žeby zistili príčinu nebyť mojej gynekologicky ktorá mala snahu..
@lucmm Ahoj, môžem sa opýtať, čo vám pomohlo k otehotneniu a donoseniu detičiek?
@paradajka92 Ahoj.Mne prišli ešte pred deťmi na mutáciu v krvi leiden heterozygot a problém bol asi v tom a aj v tom že som mávala časté zápaly močových ciest a a na konci roku 2018 decembri mi robili operáciu močového mechúra aj trubice a vo februári 2019 som už mala pozitívny tehotenský test a následne to krv potvrdila.Myslim že aj kombinácia odovzdania sa do toho cyklu s tým že bude ako bude mi pomohla po psychickej stránke netlačil nato..Držím palce aby sa vám zadarilo 🍀✊🏻

@lucmm Ahoj, ja aj moja sestra to mame a obe sme donosili zdrave deti, ja jedno a sestra dve. Ale obidve sme pocas tehotenstva ( cca od 8. tyzdna) brali Fraxiparine.