Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@bambulka711 a kedy predpokladaju odber? 🙂 silno drzim palce ❤️
@zuza265 veru, čo klinika, to iné pravidlo. Odber netuším ešte, len v stredu idem na prvé sono. Ale budúci pondelok budem 12DC, tak nejak ten týždeň očakávam. Hlavne, aby nepraskli folíky predčasne. Ja mám bobky z tých 36 hodín po ovitrelle, že sa až ide, lebo mne praskajú skoro po náraste LH. Ale veď, oni hádam vedia, čo robia 🙂 aj ja tebe držím palce, tíško závidím, že už budeš mať po. Ja dnes 5DC a už sa krútim 😂
@bambulka711 podla mna ked ich upozornis ze ti rychlo praskaju tak budu vediet co robit aby dobre bolo 🙂
@bambulka711 my keď sme boli na konzultáciu pred ivf kde už nám dali aj lieky a vysvetlili priebeh stimulácie tak hovorili o injekcií ktorá práveže zabráni aby tie vajíčka popraskali pred odberom ale samozrejme zas každá žena má inú skúsenosť s tým. Každopádne držím palce aby ti to vyšlo 🙏 je to ten najkrajší pocit cítiť to bábätko ako sa hýbe v brušku 🥰
@mimuska328 áno, ako píšeš, aj ja tu mám na to niečo, aby nepopraskali, len to sa zase asi berie skôr, ako sa dá ovitrelle. Uvidíme, veď sa s nimi o tom porozprávam. Hlavne verím, že oni to predsa robia denne, musia to mať ošetrené 🙂
Áno, úprimne, to jediné ma drží hore, že sa toho snáď už čoskoro aj ja dožijem. Keď pozerám na tie modriny na bruchu, tak si hovorím, že je to cena za to, že raz pocítim ten pohyb...
@bambulka711 a ake mas prognozy na vajicka? Co predpokladaju? Ono zas zober si, ze teraz zrejme pichas nieco na blokovanie ovulacie nie? Takze este to bude zaberat a az potom zaberie ovitrelle.
@bambulka711 teraz citam az co si odpovedala dalsej kocke. A co si pichas teraz?🤗 ja som mala proti ovulacii decapeptyl
@zuza265 ja si teraz mám dávať 2-7DC rekovelle, 12 mikrogramov denne. Potom na 7DC mám sono. V protokole mám ďalej Orgalutran 0,5 ml (to je na blokovanie ovulácie) a potom Ovitrelle - tieto dva mi zatiaľ nedali, ani nepovedali, kedy si ich budem dávať, to mi povedia až teraz v stredu na kontrole. Prognózu tiež netuším, to sme ani neriešili, zatiaľ som tam bola len raz na vstupnom sone, dali mi protokol, vybrala som lieky a išla som domov. Ale prognóza hádam dobrá, ovuláciu mávam prirodzene, AMH dobré na svoje vek a nemám endometriózu ani PCOS.
@bambulka711 ale to znie super! Tak uz len byt v klude a dobre spat❤️ ja mam nizke amh cize aj vajicok menej (pravdepodobne aj ked ovulujem paradne, tak folikul je niekedy asi prazdny) a uz sa to tiahne. Ostatne problemy tiez nemam. Na sono ides do Brna?
@zuza265 jasné, to amh tam spraví veľa ❤️ my sa tiež snažíme už vyše roka, ale či tie folikuly obsahujú vajíčko, to veru sono nezistí, takže možno je to aj môj prípad. Áno, chodím tam, ja už BA nedôverujem vôbec. Už len to, že tam zakaždým 1.5 hodiny čakám a nikto ma nepočúva, mi vadilo. Ja nie som proste tabuľková 😔
A koľko videli folikulov? Vraj väčšinou ich je viac, ako napočítajú.
@bambulka711 u mna je to fakt s folukulmi mizerne. Pri prvom videli 5. Realne boli 3 a ostatne prazdne. Z toho 2 zrele. Ale presne tak mi dr povedala, ze je s mojim amh a realnym sono vysetrenim statisticky pravdepodobne. Takze to uplne trafila a v podstate som s tym pocitala. Teraz to podla mna bude vo vysledku podobne🤗 verim, ze ked narataju 20, tak odoberu aj 30. To na tam ale nie som😂 a preco si tam cakavala? Meskali s terminmi objednania? Ze napr bola si na 10 a sla si pred obedom?
@zuza265
@bambulka711 to s tým čakanie majú asi všade. My sme tiez asi hodinu čakali na konzultáciu v MT a vraj preto ze si na začiatku roka dali akciu ze majú pary vrámci ivf 2 tie doplnky zadarmo cize si nahnali ľudí a potom už nestíhali. Aj sa baby na to sťažovali v ivf skupine
@zuza265 aha, no uvidíme, čo u mňa nájdu v stredu.
A vieš čo, oni v BA majú neviem aký systém, ale väčšinou prídeš, oni ti nájdu kartu a položia na kopu. Príde niekto ďalší, položia jeho kartu na vrch. A chodia lekári a berú karty z vrchu... Alebo moju raz stratili a keď ju po pol hodine kone nie našli, tak potom ma nechali aj tak čakať ďalšiu hodinu. Koľkokrát som bola len na folikulometriu, čo trvá 3 minúty, ale brali najprv páry na dlhé konzultácie. Insemináciu mi spravila lekárka za 30 sekúnd, ledva som si nohavičky stiahla, ani som sa nevyzula... povedala ležte a odišla. Nepovedala, ani ako dlho, ani čo ďalej, či prísť na test, či mám ešte niekam ísť, aký režim dodržiavať, žiadne poučenie... No celé zle za mňa. V Brne na mňa čakajú lekári, kým si skočím na WC aspoň 😂 tam je to úplne o inom.
@mimuska328 aj ja na to mám nárok, ale nestojí mi to asi za to. Možno druhý pokus, ak by nedajbože nevyšlo toto IVF.
@bambulka711 aha uz chapem. U nas sme na cas vzdy objefnani. A beru nas, ze raz sme cakali 5 min neskor. A rano su kontroly, ked robia rychle sono, tak tam som caka vzdy max par 10 min. Ale to tam byvia viac zien. Proste teda som prekvapena, ze v dnesnej dobe sa niekde v takomto centre neberie aspon cca nacas. A ono to potom aj tu doveru nastrbuje a najma ked nemas moznost mat zodpovedane vsetky otazky. Kazdopadne je super ako si sa rozhodla a ze sa citis lepsie. Lebo aj (okrem ineho) o tom to je❤️ potom som zvedava ako ti to pojde a zelam ti to z celeho srdca. 🙏🏼 ja aj tak cakam este jedny vysledky, takze kym pridu vklad nebude. Uvidime co dalej… ale som v totalnom klude. Odovdzdala som sa zivotu, lekarom .. bude ako ma byt❤️
@mimuska328 vies co ja som sa s tym doteraz nestretla. Takze mna osobne to prekvapilo. Najma ked si vezmes kolko casu zo zaberie a volna z prace a penazi a psychika. Tak este aj toto.
@zuza265 ja som tiež tam išla s tým ze ved si platíme za to veľa peňazí tak musia predsa brat načas. Ja som ešte dokonca stresovala lebo to mame z domu hodinu aj pol aby sme prišli na čas a čakali sme ešte ďalšiu hodinu.. ale zas neviem ako tam funguje našťastie sme boli potom ešte raz po lieky a to nás brala koordinátorka čiže už sme nečakali tak dlho ako predtým a my sme dostali toho dr Sakala co som aj chcela vlastne sme tam išli kvôli nemu. Len už presne ostali také zmiešané pocity z toho ze to sa môžem toľko aj u gyn vysediet a nemusím sa tak ďaleko trepať
@bambulka711
@zuza265 myslim ze je car a car...ja ked som mala odporucanie do car a hladala som pre nas vhodne, presla som velkym mnozstvom recenzii ze je to len oracka penazi, ze nepomahaju pacientkam a podobne co vo mne vzbudilo hned obavu ci to ma vobec vyznam riesit...nakoniec sme sa rozhodli pre helios a nelutujeme 🙂 boli sme tam od februara sialene vela krat, ak ideme len na sono, to je rano do 8smej, poradie ako prideme, proste na recempcii nas zaeviduju a ako u bezneho lekara ideme v poradi, ale je to rychlovka 🙂 na konzultaciu sme vzdy objednany a beru nas na cas, neraz nas vzali aj skor ak predosla konzultacia skor skoncila 🙂 raz sa mi stalo ze som tam cakala 1,5hod, ale len z dovodu ze sme schytali sialenu zapchu a nestihli prist na cas a dr akurat utekala uz na salu na odber vajicok, dostala som moznost ist k druhemu dr alebo pockat 🙂 takze myslim ze je to dost o centre a musia si nejak kontrolovat kapacity a nie nabrat pacientky a potom ich ma na salame 🙂
@ersp veď jasné, to nikto nehovorí na všetky. Ja teda konkrétne iba s Reprofit v BA mám skúsenosť takúto, ostatné môžu byť super 🙂
@bambulka711 nie je to len reprofit BA, ktory ma zle recenzie 😀 pritom prave tato cast mediciny, pomoct zenam k babatku by mala byt fakt najempatickejsia, starostlivo vybraty lekari, personal, ale asi to vsade neplati 🙂 na niektorych forach casto citam ze prave preto chodia do CR lebo ten pristup k pacientkam sa neda porovnat 🙂
@ersp no práve, ja teda môžem porovnať len Reprofit BA a Reprofit Brno a je to oheň a voda. Naozaj, v tom Brne úplne iná atmosféra, každý sa usmieva, zatiaľ som ani raz nečakala, práveže ma berú ešte skôr, ako je termín. Minule som si odbehla na WC a už na mňa čakali 🙂 zajtra idem na sono, tak uvidíme, ako dopadnem.
@bambulka711 dobre dopadnes uvidis 🙂 aspon uz budes mat cast atimulacie za sebou 🙂
@bambulka711 joooj drzim palceky zajtra a cakam dobre spravy 🤞😊
@ersp v BB. 🤗 ty? Najma co som citala recenzie, tak realne sa to vobec nezhoduje s realitou. Aspon u mna. Uz som cakala ako si idem vynucovat ziadanky. Nepovedala som ani pol slova este a na zaklade zhodnotenia som ich hned dostala, ze bude lepsie byt vysetrena kym budeme postupovat dalej. A podobne veci…
@bambulka711 tak vidis 🙂

@bambulka711 ano jasne, to je kratucka narkoza. Ja idem zajtra vlastne druhykrat na opu🙂 v cr to tym padom asi maju inak a staci to takto🤗