icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

bamarlenka
Autor odpoveď zmazal
bambulka711
30. sep 2024

@bamarlenka sama som prekvapená, ale vôbec mi nebehá hlavou, že ako to asi ide v labáku. Skôr cítim úľavu, že tá moja časť dobre dopadla a najbližší mesiac to nie je v mojich rukách ani maternici 😊

bamarlenka
Autor odpoveď zmazal
adka3321
30. sep 2024

@bamarlenka Ja ked som bola tehotna s prvou dcerkou, tak som isla k doktorovi podla mojich vypoctov 8tt, ale realne som bola iba 5tt (posunuta ovulacia) a videl iba mini pidi dutinku. O 2 tyzdne kontrola a vtedy uz bolo vidno aj srdiecko. Tie 2 tyzdne som nemala vobec ziadny stres, zeby nieco malo dopadnut zle. Ked nema ziadne problemy nestras ju.

bamarlenka
Autor odpoveď zmazal
bamarlenka
Autor odpoveď zmazal
mimuska328
30. sep 2024

@bamarlenka ja som to mala ze v 6tt(5+0) bola pozitívna krv a gestacny vak prazdni v maternici. Sestrička ma objednala až o vyše 4tt a nakoniec asi z toho bola anembryola keďže v 9tt som začala spinit aj napriek utrogestanu a na pohotovosti mi povedali ze hcg už len 680 a potrat

adka3321
30. sep 2024

@adka3321 Uz len tym ako si reagovala, ze taky stres by si nedala, ci nebude anembryomyla. Preco myslis, ze ona ma stres, skor z toho tvojho vyjadrenia nejaky chyti, ak doteraz nemala.

bamarlenka
Autor odpoveď zmazal
sandra299
30. sep 2024

@bamarlenka no ja súhlasím s @adka3321. To čo si napísala je z cesty. Otázka aký ma dôvod Dr ju objednať ta 3tyzdne..to ti je načo dobre…to asi on vie prečo. Keby mal pochybnosti určite ju objedná skôr. Je to inak štandardný postup ak nie sú iné komplikácie. Prosím ta netvar sa že tu seno žerieme a ty len nezištne radíš, lebo všetci vidíme čo si napísala a vieme čo tým myslíš. Že si to nepriznas, svedčí o tom aká si. Nie je pekne závidieť že niekto môže otehotnieť prirodzene. Peace ✌🏼

bambulka711
30. sep 2024

@ersp prepáč, v tom švungu som sa zabudla opýtať, ako ste dopadli vy na pohovore. Máš už protokol alebo nejaký návrh?

bamarlenka
Autor odpoveď zmazal
ersp
30. sep 2024

@bambulka711 pisala som kusok vyssie 🙂 cysta je tam tak to poly sa kvazy naplna a vypusta cez vpich, takze mi vzali krv ze v akej fazy cyklu som a co dat na prichod ms...celkom ma to dostalo, lebo som necakala ze by tam ta cysta mohla byt, napada ma len vysvetlenie nie som na konci cyklu (27dc)..uvidime, jak mi zajtra budu volat..kazdopadne mam navrhnuty dlhy protokol, takze tak, ale ze najprv mat istotu ze cysta bude papa..

bambulka711
30. sep 2024

@ersp aha, prepáč, ja som dnes čítala a písala na 10 strán 🙈 tak to prekvapilo aj mňa. Ten dlhý protokol sa myslím používa pri PCOS a nízkom AMH. Tak dúfam, že na vklad pôjdeme už spolu 😊

ersp
30. sep 2024

@bambulka711 tak ja som sa akurat docitala ze pri pco sa neodporuca dlhy 😀 ale kazdopadne nasej dr doverujem, uz ked budu vajicka a embria, predpokladame ze uz by sa uchytit mohlo (kedze jedno dieta mam) ale vsetko je vo hviezdach 🙂 veru na vklad asi spolocne lebo sme sa bavili na tri cyklus vklad...

bambulka711
30. sep 2024

@ersp aha, tak zle si pamätám. No ja predpokladám, že ďalší cyklus koncom októbra asi nestihneme, keďže nejaké 3-4 týždne sa bude čakať na genetiku (ak teda bude čo posielať) a neviem, či pôjdem v natíve alebo riadenom cykle... Takže vklad v druhej polke novembra očakávam, ak budem mať šťastie ❤️

ersp
30. sep 2024

@bambulka711 uvidime, uz to nezmenim, navrhnity dlhy cyklis tak pojdeme na ten, mozno aj lepsie ze to bude viac pod "kontrolou" 🙂 vsak maju tam x mojich vysetreni, takze musia vediet co robia 🙂 noo ja tiez tak pocitam ze pri najlepsom koniec novembra/december vklad ak vobec

murka27
30. sep 2024

@bamarlenka nedal dôvod, termíny mal voľne. Ja som celkom kľudna, čo má až prekvapuje. Povedal mi že čo chcel vidieť videl. Ultrazvuk mi robil cez bruško a hneď všetko videl. Ja mám nepravidelne cykly takže ja to veľmi neriešim. Verím že vie čo robí 😂. Dokonca švagriná je tiež tehu ale má iného doktora a bola natom tak isto ako ja a objednal ju tiež o 3 týždne a už bolo aj srdiečko 😊.

murka27
30. sep 2024

@sandra299 @adka3321 žienky vy ste aké zlaté 🥹❤️, ďakujem vám veľmi pekne. Mňa tu nikto len tak nerozhodí s takou to spravou. Ten čo mysli negatívne bude tak aj písať a stresovať sam v živote ale neriešim 😊. Stresovať nebudem lebo verím že tam malinké je a o tie 3 týždne budem počuť aj jeho srdiečko ❤️. Stresovať nestresujem lebo si nechcem ublížiť. Tri týždne prejdú ako voda 😊😄. Hah a dokonca mi dnes doktor ešte napísal email, že som cca 4tt gravidity o lúka musela byť jednoznačne posunutá 🩵.

bamarlenka
Autor odpoveď zmazal
andyka105
30. sep 2024

@murka27 vies co musim povedat ze ja som pred rokom mala anembryolu. Ale vtedy som nemala ani zltkovy vak iba prazdny gestacny. Tym ze som si merala teplotu viem ze som mala o par dni posunutu ovu. U doktora som bola 6+3. Doktor my dal preventivne progesteron aby som opat nepotratila. Nespinim, mam vsetky mozne priznaky. Som celkom kludna lebo to naozaj berem tak ze mozno keby idem o 2 dni tak uz je tam vsetko. Citila som z doktora pohodu a to my stacilo. Ono bohuzial by sme s tym aj tak nic viac nevedeli spravit… takze si uzivam grcanie, nafuknute brucho a naladovost 😉 to teda budeme rovnako 🤭

murka27
1. okt 2024

@andyka105 ja som presne tak isto nastavená 😊 mňa len sem tam boli podbrušku a pichne má, prsia má bolia extrémne, nafúknuté bruško mám a niekedy mi je ráno nevoľno, no skôr mňa preháňa každé ráno 😂. Doktor bol aj pri mne úplne kľudný dokonca sa má pýtal či nechcem ísť na PN 😊. Takže ja si to len užívam a nestresujem. Teraz si meriavam aj ja BT a drží sa okolo 37,0-37,5 😊. Tak sme teda natom rovnako 😊.

andyka105
1. okt 2024

@murka27 no prsia ma brutal bolia… tak ja som doma na rodicaku s malym takze PN my netreba. Ja uz teplotu nemeriam od pozitivneho testu lebo mna by to len stresovalo… a aspon sa konecne vyspim 😂😂

bamarlenka
Autor odpoveď zmazal
ersp
1. okt 2024

@bambulka711 tak ako, uz ti dali vediet kolko oplodnili? Mne volali z car, moje hormony dovoluju zacat z dlhym protokolom hned, takze rano do KE a zaciname 🙂

bambulka711
1. okt 2024

@ersp waaaaaaa, to je skvelé, supeeeeeer. Veľmi sa teším, že to je dobre ✊ vraj o 11-tej chodia výsledky, ale ja to nejako nesledujem. Uvidíme. Snažím sa byť v kľude, dnes ešte odpočívam a zajtra možno už aj do práce pôjdem. Cítim sa dobre, už ani neviem, že som mala IVF. Nechám si voľno potom na prípadný vklad alebo ďalšie kolo 😅

ersp
1. okt 2024

@bambulka711 noo som celkom v soku, asi 20 min uz pozeram miesto prace do plafonu, kedze po vcerajsku som to ocakavala tak o 3 tyzdne 😀 bude sa sledovat aj cysta a ak by bol s nou problem prerusil by sa protokol, ak nebude robit problem odsaju ju pri odbere ak by sa doplnila cela 😀 tak to super, uz za chvilku ti daju vediet a budes vediet na com si 🙂

linda5678
1. okt 2024

@bamarlenka ja som tu asi jedina co tvoju reakciu nevnimam zle a strach chapem 🤷‍♀️Mne dal lekar termin o 4tyzdne ale az po tom, ako zmeral embryo a pocul srdiecko. Predtym, ked som mala MA chodila som raz tyzdenne a uz po druhej kontrole bolo v podstate jasne, ze vyvoj sa zastavil a mohli sme to dalej riesit. Ja uprimne zavidim vsetkym zenam v dobrom tu bezstarostnost, ktoru so sebou nesie prve tehotenstvo. Tiez by som to tak teraz tuzila mat a asi by som aj usetrila dost €€€ za odbery a sona naviac 😀

bambulka711
1. okt 2024

@ersp to ti verím. Ja mám pocit, že posledný rok a pol stále len na niečo čakám... Tak som si povedala, že už je moja časť nateraz za mnou a minimálne tento mesiac nemusím merať, testovať, počítať, snažiť sa do niečoho trafiť... A vedieť, no, dnes budem vedieť iba toľko, koľko sa podarilo oplodniť. Ale zabojovať už musia samé, nemôžem viac spraviť. Včera som si dala deci pivka a mätový čaj. Jeden a pol roka som nemala nič mätové, tak pre mňa veľký sviatok 😂

ersp
1. okt 2024

@bambulka711 ano ale ja som rada ze ideme do toho zhurta a necakam to by ma viac psychicky vystavilo 🙂 ano ano ale aj prvy krok je dobry a u, len dufat ze najviac ich dojde do zdarneho konca 🙂