Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@bambulka711 no ja 2x tak dlhy jak ty budem mat 😀
@ersp budem držať palce. My zatiaľ takto, 9 vajíčok tabuľkových, 2 čakajú, ale skôr to nezvládnu. Takže zatiaľ sme na 50% a ide sa "čakať".
@bambulka711 stale je to pekne cislo 🙂
@bamarlenka
@ersp uvidíme, snažím sa držať pri zemi a nerobiť si veľké nádeje a byť pripravená, že nemusí zostať žiadne... Na jednom pleci anjel hovorí, že super, 9 oplodnených pekne a na druhom pleci ten čert, že ale tretina vajíčok si ani neškrtla a 2 sú neisté... No je to boj v hlave.
@bamarlenka presne toto nechcem zažívať a robiť si stresy. Načo ? To nieje vôbec tak že keď som nezažila stratu že nepochopím, každá žena má prirodzene strach ale žeby som sa stresovala chodila stále na Soni a platila si testy ako samoplatiteľ na hcg tak to vôbec nie. Keď sa má niečo stať tak sa to stane, môžeme sa aj na hlavu postaviť nič s tým neurobíme… ako ti pomôže taký krvný výsledok hcg ? Jeden deň ti narastie a druhý deň ti môže klesnúť ani nič zle nemusíš urobiť … mne doktor rovno predpísal utrogestan, kyselinu listovú plus mi odporučil nejake vitamíny, myslím si že robím všetko preto aby bolo všetko v poriadku. Ak sa proste má stať niečo zlé tak sa to stane, no ja verím a cítim že všetko bude v poriadku a stresovať sa určite nebudem. A k tým testom // čiarky mi zosilneli tak že sú rovnako tmavé a to bolo ešte vyše týždňa dozadu a dokonca som test robila večer okolo 18h. Minulý týždeň c stredu/smtvrtok som si kúpila posledný digitálny test a ukázal 3+ (priložím aj fotky digi. Ja som s testovaním skončila a som nastavená tak, že čo má byť to bude ❤️.
@bamarlenka ja ta úplne chápem, tiež som chodila v tomto tehotenstve na odbery ako samoplatca aby som videla ako hcg stúpa 🙂 mala som v apríli mimomaternicove kedy hcg stupalo úplne pomaly a teda mne to veľmi psychicky pomáhalo vidieť že to stúpa správne. Presne tak, každá sme iná 🙏❤️ nechápem popravde prečo sa tu ci už jedna alebo druha strana silou mocou snažia zhodiť druhý názor. Každá všetko vnímame inak, dôležité je ako sa daná žena nastaví a ostatných do toho absolútne nič nie je 🙏
@murka27 Vyzerá to super ❤️ držím palce nech všetko dobre dopadne. Ja som sa napríklad nedokázala nastaviť tak ako hovoríš, ale v mojom prípade to bolo tým predošlým mimomaternicovym. Prvýkrát som si realne vydýchla až po prvotrimestralnom ultrazvuku. A áno, stať sa moze kedykoľvek čokoľvek, to sa moze samozrejme aj po narodení 🙂 ale nie každá sa takto dokážeme nastaviť. Nevravím ze teraz nonstop stresujem a neviem čo, ale zo začiatku boli práve tie 3 odbery ako samoplatca pre mna kľúčové na psychiku 🙏 vtedy som sa dokázala upokojiť a verila drobčekovi ze to zvládneme. Popravde keď viem ze mi to pomoze, tak urobím čokoľvek 🙂 čiže ja chápem aj jednu aj druhu stranu toho čo tu riešite. Ale fakt sme každá úplne iná 🥰 ty máš kedy teraz ďalšiu kontrolu? Verim ze sa tu potom objaví už krásna prvá fotka z ultrazvuku 😍 nech všetko hlavne dobre dopadne ❤️
@bambulka711 uvidis, teraz na 3ti a 5ty den bude kontorlovat?
@ersp áno, ďalšia správa príde vo štvrtok a potom v sobotu.
@bamarlenka ja som dostala termin za 2 tyzdne, musim povedat ze ja som stratu prezila a aj napriek tomu sa snazim byt kludna. Viem ze by som bola zbytocne nervozny keby testujem, keby chodim furt na kontroli…. Tak jak to teba upokojuje mna by to len znervoznovalo. Ja verim mojmu doktorovi, ten mi dal lieky a aj tak sa viac spravit neda a ci uz budem mat sono za tyzdne alebo dva, vysledok to aj tak neovplyvni. Verim ze moja bublinka je v poriadku 😉 hlavne nech sa to aj vam vsetkym opat podari 😊
@ersp ahoj no ako? Co znamena dlhy protokol? Mozno aj dobre ze ti takto zhurta volali a idete hned do toho, nestihla si stresovat a priliz vela nad tym premyslat 😂 drzim palce…
@bambulka711 tych 9 to uz je oplodnenych vajicok alebo lebo cisto kvalita tvojich odobratych?
@andyka105 Odobratých vajíčok bolo 18, z toho zrelých 12... Do tých 12 napichali spermie. Z toho 9 sa oplodnilo tabuľkovo, 2 neoplodnili, ale ešte im dávajú šancu a 1 sa oplodnilo nesprávne.
@bambulka711 to su skvele vysledky. A teraz cakate a idete hned aj do vkladu ci ten az dalsi cyklus? A vkladat chcete jedno?
@andyka105 až ten ďalší alebo ten po ňom, podľa genetiky... Ak teda niečo zostane.
@bambulka711 aha takze teraz si jeden dva cykly len tak bez liekov bez cohokolvek?
@andyka105 áno, iba teda ten medrol z reproimuno teraz... Potom sa uvidí, či pôjdeme riadený cyklus pred vkladom, alebo nativ. To sme po pravde ešte vôbec neriešili. Uvidíme, ako to dopadne. Je tam veľká dávka pokory, keď si človek týmto prechádza. Ale tento mesiac mám úplne bez testov, merania, obmedzovania, snaženia... Nechám telo odpočinúť.
@bambulka711 no jasne je super si uplne od vsetkeho oddychnut… v novembri mate tusim tu oslavu vsak? Posuniete to po nej ci vklad uz nevadi len odber si nechcela vtedy?
@andyka105 oslavu máme hneď na začiatku a to asi nestihneme dovtedy. Menzes čakám tak o týždeň a neviem, koľko bude trvať genetika. Vklad nevadí, pokiaľ by nevyšiel priamo na ten deň. To už predsa len nie je také "invazívne", že by som sa musela nejako zotavovať. Bude závisieť, kedy sa menzes dostaví 😊
@bambulka711 my sme uz po konzultacii z koordinatorkou, takze od dnes prve injekcie na potlacenie mojich hormonov a v pondelok kontrola ci sa bude pokracovat alebo nie..takze mam pred tym respekt..pottebujem dostat ms, ale kedze moje cykly su dlhe a nemala som nic tento mesiac na stimulaciu mam z toho obavy...prsia sice bolia no uvidime, verim ze sa v dohladnej dobe dostaneme k odberu vajicok
@ersp a vieš, kedy a či si mala ovuláciu tento mesiac? Že by si sa odpichla od toho. Som myslela, že pri dlhom protokole ti aj menzes umelo nejako vyvolajú. Ale nezaoberala som sa tým nejako, keďže ja som mala krátky...
@bambulka711 podla mna nebola, nemala som mala som clostyl ale tusim nezareagovalo, ja uz mam gulas s tych kontrol kolko ich bolo 😀 uvidime co v pondelok povedia..koordinatorka vravela ze z vysoky ahm kratky neprichadza do uvahy zeby sa mi vajecniky zosaleli ze ich najprv musia utlmit
@ersp verím ti. Som úprimne rada, že tento mesiac je moja jediná starosť dať sa do poriadku fyzicky aj duševne a držať bábätkám palce. Že sa odo mňa neočakáva nič iné. Ale mám nejaké komplikácie po odbere, tak snáď sa to nezhorší.
@bambulka711 fuu tak drzim palce nech sa to nezhorsi. .ako ja som asi aj rada za dlhy protokol, ze to bude viac sledovane..
@ersp ja mám skôr pocit, či nejakú infekciu alebo čo nemám. Také pálenie cítim, špiniť som začala, brucho ako v 5. mesiaci. No skúsim ešte dnes a zajtra vydržať a keď neprejde, asi budem musieť riešiť. Neviem ani nohavice zapnúť.
@katariiinkaa ja mám ďalšiu kontrolu o tri týždne 21.10. doktor bol veľmi milý a povedal mi, že keby mám nejake ťažkosti mám zavolať, no ja zatiaľ žiadne ťažkosti nemám akurát má stále večer bolia prsia extrémne 😂. Brucho má neboli len sem tam má pichne niekde v podbrušku, doktor bol milý predpísal mi lieky utrogestan, kyslelinu listovú a navrhol mi ešte nejaké vitamíny 😊, tiež na uistil, že je všetko v poriadku a čo chcel vidieť tak videl. O tri týždne teda uvidíme ako sme pokročili ❤️. Verím, že tam už bude srdiečko.
@bambulka711 po tichučku sledujem tvoj príbeh a veľmi ti fandím, držím palce silno. Len skrz tie tazkosti co ma teraz som ti chcela poradiť, na pálenie a problémy s infekciou pomáha jednoznačne čistý perzlenovy caj. Ak máš petržlenovú vňať, zalejeme horúcou vodou, a vypi aspoň 1.5l. Mňa to už mnohokrát zachránilo od antibiotik. Ja mam chronicky choré obličky, takže mam to overene.

@ersp veď to je najlepšie, ja som tiež rada, že som do toho išla a už nečakala. Vidíš, zase to čakanie 😂😂😂 neviem teda, ako dlhý protokol, ale u mňa to celé trvalo 10 dní od začiatku do konca a mám šťastie, že žiadne väčšie bolesti a komplikácie. V podstate som bola 3x v Brne a potom už iba na odber. Keď som chodila na folikulometriu, zabralo mi to viac času 😅