Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@ersp fraxík sa neriedi. Ani nemeníš ihlu. Proste chytíš hotovú striekačku a pichneš 🤷
Je to ako ovitrelle, tam sa tiež nemiešalo nič.
Buď dostala alergickú reakciu na fraxik alebo mala vysokú dávku čím bola až moc nariedena to sa ráta väčšinou podľa váhy
@kristinkaris no jedine tak, lebo veď na bruchu nie je ani tepna, ani nejaké žily. Skôr si myslím, že fakt mala moc silnú dávku a nariedenú krv a praskla jej cieva nejaká. Lebo keď si v nemocnici, nič si sama nepicháš, takže možno si dávala ona svoju obvyklú dávku a ešte aj sestričky jej dávali nezávisle od toho a tým pádom bola dvojita... No ale, lekár nie som, takže sú to len dohady. Pravda je taká, že po včerajšom vpichu nemám na rozdiel od tých nemocničných žiadne následky vo forme modrín 😂
@kristinkaris ja? Zajtra mam kontrolu u doktora tak dufam ze bude plod a srdiecko. Inak hej je my dost zle, niektory den horsie niektory lepsie… ale teda extremne tvrde a bolave prsia mam to je pre mna asi horsie jak tie nevolnosti. 😂
@bambulka711
@kristinkaris
@ersp netuším ako to bolo len ze prišla v hroznom stave do nemocnice ku nim a zistili jej keď ju na chirurgii otvorili ze ma celu brusnu dutinu zakrvacanu a pri pitve sa zistilo ze to bola stará krv niekoľko týždňov takže dostala otravu. Ono ze tam je na bruchu veľa ciev tak asi si nejakú napichla. Ale každopádne mne to je jedno mne prišlo aj tak divne by si pichat do brucha keď tam je babatko
@mimuska328 veď jasné, to mi nikto nevieme, čo sa stalo a ako to bolo. No je to také zvláštne, hej, ale bábätko je dobre chránené si myslím 😊
@bambulka711 akože chránené je to áno ale skôr mi to príde zvláštne z toho hľadiska ze aj sex mat keď tam je bábätko. My ho mame od začiatku zakázaný ale asi by sme nemali ani keby je dovolený lebo no proste divný pocit
@mimuska328 neviem, to mi už príde také prehnané, veď bábätko vníma to, že tebe je milovanie príjemné a máš príjemné pocity pri ňom. Hlavne ale, aby si sa ty cítila ok a spokojná. To je najdôležitejšie 🙂
K tomu sexu v tehotenstve... co by som ja dala za sex v nejakom druhom trimestri 🤣 nikdy som nemala na to chuť viac ako vtedy, môjmu mužovi to aké bolo divne tak som ho nenutila, ale už dopredu mi kamošky hovorili ze boli strašne nadržané a sex je vtedy super a verím, že to tak môže byť. Nabudúce si urcite viac dupnem 😃
@amelie22 haha, tak to sa fakt teším, keďže ja nebudem mať na 99% s kým 😀
@amelie22 úplne súhlasím 😂 ja som teraz v 20tt a je to presne ako hovoríš 😀
@amelie22 ja to mam rovnako aj som mala od začiatku ale mali sme zakázaný sex a teraz posledný trimester tiež žiaľ ale keď som sa rozprávala s mužom ze ten posledný mesiac sa odporúča mat sex aj každý deň lebo to "urychluje" pôrod ze by mu to bolo nepríjemné keď je dnu maličká. Ale teda mam prísny kludovy režim tak sex u nás aj tak nehrozí. Ale viem aké to je byť extra nadržaná a do toho pomaly každý týždeň živé eroticke sny 😭
@andyka105 tak držím palce ☺️… tak vravíš užívas si to v plnej paráde :D
Ahojte, tak ja uz som celkom nervami v prdely, dnes som si dla k obvidnej po predoperacne a mi papiere nepodpisala, ze mam 29 crp, ze ci som ok, vravim ano okrem toho ze som unavenejsia odkedy mam stimulaciu ano...plus ze mineraly na spodnej hranici, ale to mi potom docvaklo ze som si v nedelu po pichniti injekcie pregrcla a potrebujem to este doplnit...a potom ze moc, silpu mocou odomna vcera chceli moc, vravim mam menzes...ze nevadi...prisli vysledky a vyslo tam asi vsetko co mohlo...uz mi dr predpisovala atb a potom sa pyta ze a ktory den cyklu ste a vravim 4ty...aha tak to je vysledok bezpredmetny...tak v uyorok znova, pritom car ani kultivaciu mocu nechce lebo aj tak co mi povedali by to riesili az po odbere cez atb...takze dnes 3x rozhovor z koordinatorkou, 2x z lekarom v car, 1x anesteziolog...ale ze ak to crp nie je chronicke, nemam teplotu, sopel a neni mi naprd ze vlastne im nic nevadi...len dufam ze do utorka sa to otrasie a podpise mi to dr a nebudem spojka medzi car a obvodackou...mazdopadne car ze mam v stimulacii pokracovat, ja uz som bola taka nasrata ze muzovi vravim z3 ak ma naseru sa naseriem ja a pojdem bez anestezy
@ersp v care im to je jedno podstatný je anestéziológ či si zoberie na svedomie s takými hodnotami ta uspať to je veľakrát problém aj u nás v práci že vyjdú zle výsledky lebo keby sa ti niečo stane on môže ísť do basy
@kristinkaris mne to je jasne, ako okrem crp je to v norme, ale neni mi nic, pozerala hrdlo, uzliny, dychanie a na nic sa neprislo...takze dufam ze to klesne a bude to ok
Abojte žienky ❤️. Tak ozývam sa vám tu po niekoľkých dňoch. Dnes som bola u gynekológa pretože som začala včera trosku špiniť a plus má začalo bolieť podbruško. Včera som bola aj na pohotovosti kde má doktor vystresoval že on na ultrazvuku vôbec nič nevidí, či som si istá že som tehotná… dnes som išla teda k svojmu gynekológovi a videli sme na ultrazvuku všetko a už bola aj fazuľka so srdiečkom ❤️. Takže sa veľmi teším ❤️❤️❤️.
@ersp crp môže byt zvýšené aj z nejakého skrytého zápalu napr zuby alebo tak. Ja som toto riešila minulý rok mala hodnotu 12 a išla som normálne na kyret aj hysteroskopiu pod narkózu a nikto nerobil problémy a zas je to 5 minútový zákrok len cize nič také strašne a není to ani také uspatie ako pri nejakej operácii
@mimuska328 ja som tiez ostala prekvapena, ale obvodna mi povedala ze to je vela, car ze im to vlastne nevadi a potom je clovek medzi dvomi kolami a nevie kadial...
@ersp 29 ešte nie je uplne na atb, to môže byť byť vírus, nemusí to byť baktéria... co sa týka crp z lekárne neviem aký si si robila, ale ja som robila malej a vyšlo mi to také iba slabo pozitívne, čiže okolo 30 asi a na druhy deň u lekárky mala 120 🤦♀️ takže neviem ci ejj to tak rýchlo stupňov za 1 deň alebo ci to zle ten test ukázal. Ďalšia vec je, že napriek tomu, že sme boli 5 dní v nemocnici nezistili jej vôbec nič. Nič jej nebolo, len teploty vysoké, crp a sedimentacia. Nemala hrdlo, brucho, pľúca, nič nezistili. Takze tieto veci sú také osemetne že človek nemusí mat žiadne príznaky a niečo ho obchádza. Každopádne držím palce nech to klesne.
@amelie22 robili mi oni v lekarni cez vzorku z prsta a do pristroja 🙂 ako mne to je jasne, len ked vezmem ja uz som v nejakom kolotoci hormonov kde je tazke len tak vycuvat, co som sa snazila aj dr vysvetlit, lebo jej orve bolo ved dame atb a si to posuniete o mesiac...bud nech sa robia predoperacne pred stimulaciou (maju platnost 21 dni), alebo nech sa na to prihliadne, lebo aj tak za 2 tyzdne kym budem mat odber este mozem 2x ochoriet a vyzdraviet..
@ersp ja rozumiem, že si nahnevaná, aj ja by som bola... ale rozumiem aj prístupu lekárky, pretože ona vlastne za teba zodpovedá a keď sa niečo stane, ona bude mať veľký problém. A som si istá, že tvoj manžel by potom nemávol rukou nad ňou, že veď my sme to tak chceli... je to veľmi citlivá téma a situácia... naozaj rozumiem aj tebe, lebo veď injekcie, hormóny, kopec peňazí... ale rozumiem aj lekárke. Určite to ale o pár dní bude už ok.
@bambulka711 len vlastne mne chcela dat atb na zaklede mocu z ms a ked zistila ze vlastne mam kramy a je to skreslene neriesila preco mam crp vyssie a to ma kus nahnevalo, zafixovala si zapal mocaku a finito a ak je to nieco ine vlaatne to ani nezistime, mohli v ambulancii vziat crp stroj maju, alebo krv ze porovnat ci to stupa, klesa a podla toho riesit...ja chapem aj lekarku ale ja uz nechapem postupy v svk zdravotnictve..si vezmi ze tebe ani predoperacne netrebalo a to je krajina o jedno vedla 😃
@ersp tak jasné, antibiotiká by som určite počas stimulácie odmietla aj ja, ak sa necítim vyslovene zle. Tak, o zdravotníctve by som vedela za posledný rok knihu napísať, o tom žiadna 😀
@bambulka711 vies co ako my sme si presli posledny rok u maminy rakovinou, chemo, operaciami...ale je to des..ked uz odmietla liecbu lebo ju to dosralo z kazdej strany jej povedia ze aj tak sa Vam to vrati bez chemo, pritom odmietla dalsie lebo sme sa dozvedeli ze jej davali silnejsiu davku ako mali a vlastne ju zabijali..chvalabohu aktualne je ok, ale pri kazdej kontrole mame respekt..
Ahojte dievcata, tak vam tu idem dodat trocha podpori aj ja..... dneska kontrola u doktora, je tam aj fazulka aj s akciou srdiecka, nasledne som bola u internistky na rocnej kontrola a tam mam zle pecenove testy takze som trocha v strese ale tak co uz.....
@ersp @bambulka711 vam sa ako dari dievcence?
@murka27 jej super ze je srdiecko, prosim ta to co za chuja bolo na tej pohotovosti ze nic nevidel?

@mimuska328
@bambulka711
@kristinkaris nemohla si to dotycna pichat tpu velkou ihlou co sa pouziva na riedenie?? Lebo ja si to inak tiez neviem predstavit 😀😀