icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

amelie22
16. okt 2024

@kristinkaris mam dosť krátky cyklus, pozerám munuky mesiac ze na 10dpo mi prišla MS, len vtedy som mala skôr ovu tak preto som vlastne čakala ze už by mala byť. Tak podľa počtu dní dpo by som zajtra mala mat. Vlastne neviem ale ako sa to počíta, že kedy by mala ms prísť, či podľa dĺžky cyklu, alebo podľa počtu dní od ovu. Keď som otehotnela prvý krát tiež som na 10. Deň po ovu už mala mat MS a už bol slabucko pozitívny test.
@bambulka711 @zuza265 podarilo sa mi to vymazať, tak to dávam ešte raz :/ je to nejaký divný graf, aspoň u mňa 😅

sajmonka_1216
16. okt 2024

@kristinkaris beriem ho tak vždy podľa toho, ako mi povedala dr...
minulý mesiac som brala 1 tbl clostilu denne a aj tak som nemala ovuláciu...

@adka3321 apple watch, vyššie série majú funkciu merania teploty - zobrazí sa zmena oproti bežnému stavu. Tie teploty sa merajú počas celého spánku a ráno sa urobí vlastne priemer... Viem, že to nie je veľmi presné,, no donedávna som veľa vstávala k dcére a ešte aj kojila, tak to bolo zbytočné merať teplomerom.. ale dali ste mi teraz chrobáka do hlavy, žeby som si to mala overiť teplomerom, keďže teraz už spím viacmenej rovnako... 🙂 Asi skúsim ďalšie dni klasický teplomer a uvidíme.

bambulka711
16. okt 2024

@sajmonka_1216 hodinky keď merajú teplotu o 6tej a ty vstávaš o 4.50 je dosť o ničom. Merať treba teda každé ráno 4.50 a teplomerom v pošve. Hodinky stačí, že trochu inak si prikrytá a to vie spraviť dobré čoro moro. A ak ešte aj vstávaš k dieťaťu, tak to môže dosť ovplyvnit. Plus ešte ak si si dala aj progesterón, mohlo to telo pomýliť a ovuláciu oddialiť alebo úplne zastaviť. Ideálne vybehnúť k doktorke, nech sa pozrie na žlté teliesko, či tam je.

bambulka711
16. okt 2024

@amelie22 podľa mňa graf je úplne ok, nie je tam žiadny zásadný pokles 🙏

sajmonka_1216
16. okt 2024

@bambulka711 to si zas nastavujem, že ked vstávam 4:50, aby aj hodinky zmerali 4:50 🙂
ok, no to už je jedno, už nič neurobím s tým, či to bolo či nie... ďakujem za rady 🙂

bambulka711
16. okt 2024

@sajmonka_1216 tak potom si nastav, aby ti to stále meralo o 4.50. Ale tam je dôležitá tá hodnota v danom čase, nie priemerná 🤷 tak, už jedine lekár na potvrdenie a nabudúce počkať s progesterónom. Ono sa nič nestane, ak ho začneš brať až od 3dpo večer 🙏

ersp
16. okt 2024

@bambulka711 no my mame aj maleho doma, pre istotu..urcite toie embrya dopadnu dobre 🙂

ersp
16. okt 2024

@sajmonka_1216 urcite by som sa neriadila hodinkami ale merala odspodu nech to ma co najvyssiu vypovednu hodnotu...ovu mohla byt v sobotu alebo aj utorok kludne...progesteron suhlasim s babami si nasadila moc skoro

bambulka711
16. okt 2024

@ersp uvidíme, pre každý prípad už som začala riešiť papiere, s ktorými musíme ísť k notárovi na podpis a už sa uvidí, ako to dopadne. Už si musíme len palce držať ✊✊✊

kristinkaris
16. okt 2024

@sajmonka_1216 tu je potom aj dôvod prečo by sa skôr nemalo … tiež mi dr podľa mňa skoro nasadila v juli a preto bolo biochemické teraz nasadzujem až od 4dpo pre istotu

zuza265
16. okt 2024

@amelie22 toto je uplne normalny pokles. Nie predmenstruacny 🤗 ten zvykne byt taky zasadny tak okolo line. Ty ju nemas vyznacenu, lebo si nemerala pred ovulaciou🤗

amelie22
16. okt 2024

@zuza265 ďakujem, áno viem nemerala som, ale napríklad ani som nevedela, že ten predmestruacny by mal byť pokles až k tej čiare.myskela som ze každý pokles je "zly" 😅 tak uvidíme najbližšie dni, ďakujem za vysvetlenie.

bambulka711
16. okt 2024

@amelie22 každý nie, až ten ku koncu cyklu. Ja napríklad ani pokles nemávam, pred ms, až po, takže mávam prekvapko 😂

ersp
16. okt 2024

@bambulka711 k notarovi? To ze nieste manzelia ci jak to?

bambulka711
16. okt 2024

@ersp no majú podmienku, že buď to podpíše pred nimi v centre alebo musí byť notársky overený podpis 🥴 a keďže ešte on nevie, či pôjde, bude chcieť ísť, alebo či nebude v nemocnici v tom čase, keďže má plánovanú operáciu, tak musíme riešiť zálohu.

ersp
16. okt 2024

@bambulka711 jaaaj a jak vlastne fungujete s partnerom ci aktualne nijak len podpise papiere ohladom vkladu?

bambulka711
16. okt 2024

@ersp tak, žijeme si každý svoj život. Sem tam sa stretneme, na nože nie sme, papiere podpisuje... Aj som tam teraz pár dní bola po tej hospitalizácii a uvidíme, čo bude potom. Ani jeden z nás na nič netlačí, teraz je priorita mňa udržať čo najviac v pohode a mať zdravé bábätko.

ersp
16. okt 2024

@bambulka711 to chapem, uvidis ako to bude casom s Vami 🙂

amelie22
17. okt 2024

Baby mali ste pravdu, graf stále stúpa, už k pekným hodnotám. Už by to bolo u mňa aj na test, ale nejako sa mi nechce veriť, že sa to fakt mohlo podariť 🙈

ersp
17. okt 2024

@bambulka711 ja som po kontrole su tam aj mensie folikuly 6-7mm, a zo mozno 8 10-12 mm, ocakavam ze sa bude zvysovat davka injekcie, a kontrola v nedelu zas, tak hadam to podrastie este nech dake embryo mame 🙂

bambulka711
17. okt 2024

@ersp to áno, pri dlhom protokole je to pomalšie... Mne ich presne ani nepočítali, takže pri odbere bolo prekvapenie. A samozrejme, aj tak neboli všetky ok, takže človek si musí počkať 😊

ersp
17. okt 2024

@bambulka711 ved toto, darmo sa tesit teraz alebo stresovat kym nebudu odobrate 🙂 uvidime v nedelu (podla vsetko bude aj napriek vikendu kontrola) 🙂

kristinkaris
17. okt 2024

@amelie22 ak skúsiš daj vedieť ☺️☺️vyzerá to nádejne 🤞🏻

kristinkaris
17. okt 2024

@ersp fiha pekne hodnoty ☺️ držím palce nech sa to podarí

ersp
17. okt 2024

@kristinkaris dakujem, ale este dlha cesta predomnou a hlavne verit ze budu aj kvalitne vajicka 🙂

amelie22
Autor odpoveď zmazal
amelie22
17. okt 2024

@kristinkaris nevydržala som, aj keď som chcela najneskôr zajtra, ale zrazu ma niečo pochytila, schytila som jediný test co mi doma zostal z predošlého tehotenstva. Nechce sa mi veriť 🙈🙈🙈

kristinkaris
17. okt 2024

@amelie22 wau gratulujem ☺️ aj máš nejaké príznaky ? Ja sa chystám testovať budúci týždeň vo štvrtok ale ako sa poznám už stredu budem stepovať😅

amelie22
17. okt 2024

@kristinkaris zatiaľ nie vôbec, ale ja sa snazim taketo veci si nepripustat, alebo co najmenej. V prvom tehu až trochu neskor o 2-3 tyzdne prišla hlavne únava a taky vodovy žalúdok. Dnes na gymnastike s malou som mala.pocit ci náhodou nie som už zadychanejsia ako obvykle, ale asi som sa len moc pozorovala, lebo včera sa mi ešte super behali intervaly 😅

kristinkaris
17. okt 2024

@amelie22 jasne tal držím palce nech to dobre dopadne 😊