Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@dracik07 ovu nebola lebo som bola včera u doktora. Urobím si ovu test. Len mi to príde divne tie teploty.
Ja hlásim 1DC 🙂 a boj s ATB snáď nám pomôžu 🍀
@dominka2611 no sú dosť vysoké, aspoň pri mne by boli
@dracik07 dve hodinky pred meraním som pila v. Oči vodu a bola som na wc. Môže to byť aj tým ?
@dominka2611 nemyslím si že by to bolo tým.. to by si mala možno jednu “ovplyvnenu” teplotu takýmto niečim. Ale ty máš celkovo všetky tie teploty naozaj veľmi vysoké. Dokonca vyššie ako majú niektoré žienky poovulačné.
@dominka2611 ja som skusala ked idem v noci na wc si merat pred a po ci mi ju zdvihne a teplota je rovnaka aj po prechadzke na wc 🙂 skor by som hladala problem niekde inde
@dominka2611 ahoj, podľa toho aké máš vysoké predovulacne teploty, by si si mala dať skontrolovať štítnu žľazu.. pri hyperfunkcii bývajú teploty vyššie skús u lekára ak si nemala doposiaľ vyšetrovanú 🙂
@katariiinkaa @ersp ja som minule skúšala pred a po a bol rozdiel 0,3 stupňa. Ja si osobne nemyslím, žeby som mala po ovu pretože je to veľmi skoro a ovu mávam na 17-19DC. Uvidím ešte ako zajtra 🤷🏻♀️.
@aiv na vyšetrenie idem 1.marca tak sa uvidí, že čo, či tam je nejaký problém. Idem skúsiť ovu test.
@dominka2611 ja si tiež nemyslím že máš po ovu 🙂 skôr by som skúmala čo je za tým že sú teploty takéto vysoké.
@dominka2611 ake dlhe mas cykly? Ak dlhsie, tak mozno este klesne
@katariiinkaa uvidíme čo tá endokrinológia 🫠
@ersp ja som mala cyklus v decembri 50dňový, v januári 30 dňový kvôli PCOS. Ale hádam, že to nude už ok. Včera som bola u doktora a mi povedal, že mám tie vaječníky riadne polycystické 🙈 a ovu ešte nebola mi povedal 🤷🏻♀️
@dominka2611 drzim palce nech je to len nejaká maličkosť, ktorá sa dá jednoducho vyriešiť nech ti zbytočne nespôsobuje šarapatu 🙏
@dominka2611 podla mna to moze byt aj tym pcos, nam dnes v car vysvetlovali jak sa vlastne telo sprava pri pcos, precp su anovulaky a zrazu mi vela veci z mojich cyklov zacalo davat zmysel
@kristinkaris aj ja dnes 1DC kto je s nami este cca podobne ? 🥹
@ersp a ako vam prosim ta povedali, ze sa prejavuje anovulak? Pride aj normalna ms v termine? Moj gyn ma pred par dnami “potesil”, ze ho pravdepodobne mam tento cyklus tiez, kedze nevidel ziaden folikul par dni pred ocakavanou ovu. Zacala som znova merat BT nech si to nejak odsledujem, kedze som bola doteraz v tom, ze ovulujem normalne kazdy cyklus 🤔
@katariiinkaa ďakujem veľmi pekne ❤️
@ersp vieš čo ja od kedy používam INOFOLIC už tretí mesiac tak som ovu mala krásnu minulý cyklus na 17DC folikul bol krásny veľký keď som bola na ultrazvuku. Ja verím, že teploty klesnú a bude to ovu a nie anoovulak 🙈
@kristinkaris 😢
@zanzilady 😢 tak zase takmer rovnako, dnes som 3dc
@linda5678 bavili sme sa u mna hlavne o tom pripade kedy nepraskne vajicko (co je asi problem prave umna, kedze uz boli aj folikularne cysty). Ona vravela podla hp ze vyzera na zaciatku cyklu ze su hormony ako maju potom zacina rast vajicko, vajicko narastie, zacne rast aj LH hormon, ale hormon (tusim estradiol), ktory ma dat impulz na prasknutie vajicka si neplni svoju ulohu a vajicko nepraskne, je prezrete, a vlastne k ovu nedojde a potom pride ms, ktora je ale skor pseudo ms, lebo klasicka ms je len ak pride v cykle k ovulacii. Ja mam sice dlhe cykly, ale vzdy ms dosli, nikdy netrabola riesit vyvolavacku a ani nic podobne.
@ersp lebo kamoska mi včera povedala ze jej to navrhla jej gynekologicka že da ziadanku pre chlapa, tak že či nemáte skúsenosti. Skúsim to najskôr tak. Moj chlap nepôjde do car ani to nejako špeciálne vybavovať, proste chlap že je to pre neho stres, ale keď vie že by to mohol z domu odniesť tak nemá najmenší problém 🤣🙈
@jankasvo málo gynekológov vie spraviť spermiogram. Môj teda vie, má na to prístroj, ale predsa len tie špecializované labáky majú lepšie možnosti ako gynekológ. Najistejšie je dať si spraviť v CAR, lebo to je ich špecializácia a vedia zistiť viac.

@majoralka dúfam, že to žiadna tu nikdy nebude potrebovať vedieť, ale mám potvrdené klinikou, že otec v rodnom liste nemusí byť uvedený, pokiaľ nie sme manželia a samozrejme sa tak dohodneme.