icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

katariiinkaa
18. feb 2024

@linda5678 ja tiež zatiaľ nič 🤦‍♀️

linda5678
18. feb 2024

@katariiinkaa Urcite pride este 🤞😉 Ja som teraz robila test, tak mozno predsa z toho nieco bude tento cyklus 😅

adka3321
18. feb 2024

@linda5678 mna by len zaujimalo, ze preco si stale myslite, ze ked ovu nepride do 14-20 dc pojde automaticky o anovulacny cyklus? ja som napriklad tento mesiac mala ovu na 28dc, bola? bola, ziadny anovulacny cyklus, len treba pockat a nie hned pripisat to anovulaku 🤦

linda5678
18. feb 2024

@adka3321 to mne povedal ale priamo gynekolog. Samu by ma to ani nenapadlo, kedze sa uz dost poznam a viem ze ovulujem. Ale tak kazdy gyn asi pocita s klasickym 28 dnovym cyklom, ktory tento mesiac proste nebude

adka3321
18. feb 2024

@linda5678 aj mne to gynekolog povedal (uz davno), ale kedze meriam BT tak som si odsledovala, ze ovulacia bola a nemal pravdu, len pravda je, ze ked som unho bola cca 12 dc a ovu bola o dost neskor mozno 25 dc tak vtedy on nemal co vidiet. to su ti gyn. co riesia len 28 dnovy cyklus 🙈 ked som vymenila druheho gyn. povedala som mu aky mam cca dlhy cyklus a objednal ma az na 17dc na kontrolu a uz bol vidiet folikul a v ten mesiac som aj otehotnela (zazrakom 😀😀)

ersp
18. feb 2024

@adka3321 suhlasim s tebou, ovu moze byt len posunuta, pei synovi som ja otehotnela s ovulaciou na 40dc 🙂 ale gyn mam pocot ze ak nevidia dominantny do toho 16dc beru ako anovulak...

linda5678
18. feb 2024

@adka3321 ved to, ze ak si otehotnela tak predsa ovu byt musela, hoci posunuta 😀Ten moj podla mna usudzoval z toho, ze oba doterajsie cykly, co k nemu chodim som mala skutocne 28 dnove 🙈 Ale to je jedno, co ma tesi je ak ta ovu bude 🙏

adka3321
18. feb 2024

@ersp presne a potom ti doktori len zeny stresuju 🙈

katariiinkaa
18. feb 2024

@linda5678 toto vyzerá už veľmi dobree 😍 uecite bude čoskoro pozitívny. Mne dnes zas dosť zosvetlel, tak čakám čo bude 😅🤷‍♀️neznášam toto čakanie..

zuza265
18. feb 2024

@katariiinkaa nemohla si to presvihnut? Ja keby mam takyto test, tak v priebehu par hodin mam ovulaciu. Tazko som tych par hodin vzdy vystihla. Ale niektore baby maju pozit test aj niekolko dni… ja som prave ta, co ma kratucko

katariiinkaa
18. feb 2024

@zuza265 niee, prešvihnúť určite nie 🙏 ja celkovo aj keď pozriem na predošlý cyklus, tak tesne pred ovu vidím že test zoslabol cca v obdobi, kedy teplota poklesla. Stále pár dni pred ovu mi klesne teplota nižšie ako obvykle a väčšinou nasleduje aj slabší ovu test. Potom o 2-3 dni je zrazu pozitívny.

dominka2611
18. feb 2024

Ahojte, ja dnes takto žienky … neviem čo sa deje, no už nevladzem 😔. Teploty sú divoké, ovu testy sú divne tiež… ja už naozaj neviem 😔

zuza265
18. feb 2024

@katariiinkaa jasne chapem🤗 to je ine, ked uz to mas odsledovane. Ja netestujem - iba meriam teplotu, lebo bolo narocne zachytit vrchol (velmi kratko pozitivne/milion testov) a bolesti mi priamo suvisia s teplotami.

zuza265
18. feb 2024

@dominka2611 a ake dlhe mas cykly? Ved si este len 13 dc🤗

katariiinkaa
18. feb 2024

@zuza265 vieš čo nikdy som tomu neverila že sa dá nájsť nejaká podobnosť v tých grafoch, ale terz keď si porovnám posledné 3 grafy tak v každom jednom je to rovnaké.. je strašne zaujímavé koľko toho vie teplota prezradiť 🙏

zuza265
18. feb 2024

@katariiinkaa ze? Aj moje byvaju predovulacne naozaj velmi podobne. Takze ked uz sa mame odsledovane, tak uz mozno (aspon mne) staci ta teplota a pocity a vzdy viem kedy cca pride ovulacia.

dominka2611
18. feb 2024

@zuza265 ja mám cca 30-35 dňové cykly teraz.

bambulka711
19. feb 2024

Dievčatá, nemáte niektorá skúsenosť s tým, že by ste tvorili protilátky proti spermiám? Som práve prišla s CAR, vraj všetko ok a teraz pozerám, že hodnota protilátok 84 a referenčné hodnoty sú: <55 negatívne, 55-70 šedá zóna a >70 pozitívne. Neviem, čo si mám o tom myslieť. Bol tam iný lekár, ale že by to prehliadol?

dracik07
19. feb 2024

Ahojte ako sa máte?

ersp
19. feb 2024

@bambulka711 zavolala by som tam, nam tie protilatky vysvetlili v style, ze zenske telo spermie zabije skor ako sa dostanu k vajicku...Mozno to len prehliadli, ale myslim ze toto je problem

ersp
19. feb 2024

Ahojte, ja dnes 4dpo, cakanie neskutocne dlhe..

katariiinkaa
19. feb 2024

Ahojte, ja stále čakám na ovu..
@ersp riadne pekne ti to stúpa 🙏 držím palce!

bambulka711
19. feb 2024

@ersp no práve preto som taká v šoku, že akože lekár sa na tie výsledky poriadne ani nepozrel. Dosť, že som hodinu čakala, lebo stratili moju kartu, potom ma vyšetroval niekto iný a ešte prehliadli taký dôležitý výsledok? Minulý mesiac zle lekárka vyhodnotila folikul.... už som im písala, lebo ja sa neviem priamo s lekármi tam spojiť, iba s recepčnou. A nechcem si pichať gonasi, ak to nemá zmysel.

ersp
19. feb 2024

@katariiinkaa dakujem verim ze tento bude vitazny 🙂

ersp
19. feb 2024

@katariiinkaa ake dlhe mavas cykly?

ersp
19. feb 2024

@bambulka711 tak to mas dost naprd ked takto chybuju...ale cele divne nam priradili v Heliose doktorku ktora nas bude mat cely cas a rovno k nej objednavaju...

katariiinkaa
19. feb 2024

@ersp väčšinou cca 36-38 dní, ale beriem druhý mesiac vitamíny na podporu ovu, tak začínam sledovať pre istotu skôr, nech to neprešvihneme. Minulý cyklus som mala prvý pozit. test niekedy okolo 22dc, zatiaľ čo dovtedy stále až okolo 26-27dc. Fakt dúfam že zas príde o pár dní skôr.

ersp
19. feb 2024

@katariiinkaa mne osobne ziadne vitaminy nepomohli aby prisla ovu skor, pri pco som bola rada ked prisla a to som brala x veci vitaminovych 😀

bambulka711
19. feb 2024

@ersp no stratili moju kartu, tak kým ju našli, moja doktorka nebola k dispozícii už. Akože, ja už po tom všetko naozaj nemám nervy na takúto neschopnosť. Takže umelé tento mesiac nejdeme, ale ak tvorím také vysoké protilátky, nemá to "zmysel" asi ani prirodzene s gonasi.

dominka2611
19. feb 2024

Ahojte, žienky ja dnes takto. Myslite si že príde ovulacia ? ❤️