icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

majulka098
26. feb 2024

@dominka2611 pokiaľ nie si chorá napr, čo by skreslilo teplotu, tak ovu podľa všetkého prebehla ... Stáva sa, že niekto nemá dostatok lh hormónu a teda ani nevystihne vrchol ... Mne sa vyfarbili stále

dominka2611
26. feb 2024

Žienky ďakujem krásne ❤️ dnes 17:30 idem ku gynekológovi hádam že už bude po ovu ❤️

bambulka711
26. feb 2024

@dominka2611 z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že tento mesiac nemeriam teplotu, nesledujem sa, ovu test som robila až od 15 DC, keďže lekár neordinoval a mala som si pichnúť gonasi... v piatok sme sa snažili, pozitívny ovu test a pichnuté gonasi bolo v sobotu. Včera snaženie nevydalo, chlap chorý... Dnes už bola potvrdená ovulácia. Vôbec neviem, ktorý deň bola, či v sobotu, či v nedeľu a ani to neriešim. Buď piatok stačil, alebo nie. A sama som prekvapená, lebo väčšinou mi folikuly praskajú nad 24 mm, teraz mohol mať tak 20-21 mm... stačilo sa proste na to nesústrediť. Ak sa milujete každé 2-3 dni je to asi škoda peňazí 🙂

bambulka711
26. feb 2024

Inak dievčatá, čo ste si niekedy pichali gonasi alebo niečo podobné na prasknutie folikulu, aj vás tak veľmi boleli kríže a vaječníky? Už je po ovu a už je vraj vstrebaná aj tá voľná tekutina (údajne teda ovu bola už tak pred dvomi dňami podľa lekára) a ja si stále neviem sadnúť poriadne a mám bolesti.

dominka2611
26. feb 2024

@bambulka711 ďakujem veľmi pekne za radu ❤️. Ako pozerám na tie testy sa asi vykašlem lebo sú to zbytočne vyhodené peniaze. Ja si osobne myslím, že tie testy mi nikdy neukážu dve čiarky 😄. Ešte pár minút a dozviem sa pravdu od gynekológa 😄❤️.

ersp
26. feb 2024

@bambulka711 mna bolelo vsetko este par dni po ovu po gonasi, mtslim ze je to normalne 🙂

jankasvo
26. feb 2024

@bambulka711 mňa v deň ovu boleli kríže aj vajecnik a tiež sa mi zle sedelo tak cca pol dňa

bambulka711
26. feb 2024

@dominka2611 ja presne preto chodím na tú folikulometriu... mám istotu. Ale zase, u nás je to zložitejšie s tým snažením. Problém vyriešilo gonasi 🙂

bambulka711
26. feb 2024

@ersp ok, lebo ja som bola presvedčená, že nemohol ešte prasknúť, keď ma to takto strašne bolí. Inokedy akonáhle je ovu, tak lusknutím prsta prestane bolesť.
@jankasvo a mala si gonasi?

jankasvo
26. feb 2024

@bambulka711 áno dvakrat

katariiinkaa
26. feb 2024

@dominka2611 daj vedieť čo povedal gyn 🙂

dominka2611
26. feb 2024

@katariiinkaa @bambulka711
Tak mám vraj už po ovulácii s tým, že mi povedal že folikul tam ešte je ale už trošku prasknutý. Tak teraz neviem mame to poistiť ešte dnes keď sme mali sex včera ? ❤️

bambulka711
26. feb 2024

@dominka2611 tak tomu nerozumiem, tak buď máš po ovulácii a folikul praskol a je tam žlté teliesko, alebo nepraskol a teda nemáš po ovulácii. Videla si sono? Ak bol útvar oválny a hladký, je to folikul neprasknutý. Ak bol v strede ako taká hviezdička zošúverený, je to žlté teliesko 🙂 a čo sa týka poistenia, no ak máte chuť, smelo do toho, ale ak by to bolo len z nutnosti, tak včera stačí 🙂

dominka2611
26. feb 2024

@bambulka711 videla som a práveže an on povedal že je už taký prasknutý. Potom mi povedal že ovu bola a na záver mi zas povedal, že “smelo do toho”. Ja som sa ho spýtala či je teraz ten správny čas a nato mi povedal, že už bol ale že ešte môže byť 🫠

katariiinkaa
26. feb 2024

@dominka2611 celkom zvláštne sa vyjadril mi príde 🤔 presne ako vraví @bambulka711, veď buď ovu už bola alebo nebola. Neviem si predstaviť ako je možné že tam folikul je ale je “trošku prasknutý”. Veď keď tam je, tak ovu ešte byt nemohla alebo sa mýlim?

bambulka711
26. feb 2024

@katariiinkaa @dominka2611 no presne, folikul je buď prasknutý a teda je po ovu alebo nie je prasknutý a smelo do toho, nie, že je trochu prasknutý 🙂 Ale mne z toho vychádza, že už je prasknutý a teda je po ovu, ale nevie ti povedať, že či praskol pred dvomi dňami alebo dvomi hodinami, preto smelo do toho. Mne dnes povedal, že keďže nevidí už žiadnu voľnú tekutinu, iba prasknutý folikul, tak ovulácia nie je čerstvá, ale už je to tak deň-dva.

dominka2611
26. feb 2024

@bambulka711 vidíš akurat keď čítam čo píšeš tak mi povedal že pri pravom vaječníku mám tekutinu niejaku. Ja by som to ešte dnes poistila ak budeme mať chuť. Ja si myslím že ovu je teraz ešte len “čerstvá”.

bambulka711
26. feb 2024

@dominka2611 určite tým nič nepokazíte, ak bude chuť. Ale zase, najväčšiu šancu majú plavci zo včera 🙂 vajíčko je po ovulácii schopné oplodnenia 12-24 hodín, ale v CAR mi povedala, že skôr len tých 12.

linda5678
26. feb 2024

@bambulka711 ja som inak pocula nedavno od jedneho gynekologa, ze len 1hodinu po ovulacii-cize prakticky v case ovu uz spermie musia byt na mieste. Skoro som odpadla, kedze vsade uvadzaju vzdy tych 12-24 hodin 🤷‍♀️ Ale moze to byt taka “seda” zona pre tie zeny, co praveze nechcu otehotnit, aby od ovu nechali vacsi odstup, kedze spermie sa pohybuju roznou rychlostou

dominka2611
26. feb 2024

@bambulka711 ďakujem veľmi pekne za radu ❤️. Uvidíme o 10dní čo úkazu testy 🙈

bambulka711
26. feb 2024

@linda5678 a tak to je podľa mňa blbosť. Si vezmi, že aj po odbere vajíčok nejakú dobu trvá, kým ich "spracujú". IUI detto, tiež proste ti pichnú niečo a objednajú ťa za deň-dva. Nesledujú ťa na minútu...

linda5678
27. feb 2024

@bambulka711 neviem, tiez som bola prekvapena. Posnizim sa takto spatne najst to video kde to odznelo nech tu nesirim blbosti 🙈😀

ersp
27. feb 2024

@linda5678 statisticky najprlodnejsie su dva dni pred samotnou ovu, teda tiez si myslim ze spermie by mali uz na vajicko cakat vo vajcovodoch..predsa aj cesta spermie na miesto trva nejaky ten cas

bambulka711
27. feb 2024

@linda5678 akože, jasné, že je najlepšie, ak spermie čakajú... Ale že by to bola len hodina... No veď, my sa aj tak snažíme vždy pred a keď lekár povie, že praskol, tak máme pohov 😂

katariiinkaa
27. feb 2024

@dominka2611 Ahooj, no ako dnes teplota?

dracik07
27. feb 2024

Ahojte žienky ako sa máte?
Ja som bola teraz vybavovať nejaké veci a že idem kúpiť nejaký tehu test do zásoby a? Odolala som a odišla bez 😁😝, veď načo budem míňať peniaze, tento mesiac z toho aj tak nič nebude
BT mám tento cyklus nejaké nízke a ani neviem kedy tá ovu bola, keďže deň po pozitívnom teste na 11dc bola teplota až príliš vysoká 37,36 a potom už zase klesla, cez víkend som zase merala až o 2 hodiny, takže fakt netuším kedy ovu prebehla. A ovu test včera záhadné zase dosť tmavý 😲🙄. Fakt celé divne

katariiinkaa
27. feb 2024

@dracik07 ahoj, ja takto 🤷‍♀️ stále a stále čakám.. skúsim spraviť ešte jeden poobede/večer zvyknúť byt vtedy tmavšie.. ale nedávam tomu veľkú nádej že by z neho ešte dnes bol zrazu pozitívny.. čo vieš, možno práve keď to najmenej čakáš tak to vyšlo 😉🙏

kristinkaris
27. feb 2024

Ahojte myslite žeby večer už mohli byť pozitívne ? Pripadne zajtra ? Testujem len pre info kedy očakávať ms :D

katariiinkaa
27. feb 2024

@kristinkaris určite, mne prídu tie vrchné dokonca pozitívne už aj teraz 🙂 ty si brala tuším nejaké lieky od gyn nie? Snáď si ťa s niekym nemýlim haha 😅 Možno to ti dopomohlo že máš takéto krásne testy už na 13dc 🙂

kristinkaris
27. feb 2024

@katariiinkaa ešte im chyba ja mávam veľmi výrazne pozit :D a digitálny je zatiaľ negat…áno brala som duphaston ale tento cyklus som na atb preto sa nemôžeme ani snažiť … ale skúsila som tento cyklus fytosoju tak možno aj ta niečo pomohla :D