icon

HCG z krvi na 7. deň po ovulácii

30. sep 2023

Ahojte, myslite si ze z krvi by uz ukazalo pozitivitu na 7DPO? Aby sme sa chapali, nie je to moj napad ist tak skoro na krv ale gynekologa z car. Dnes som az 38DC ale brala som v tomto cykle clostylbegyt. No bez folikulometrie a obvodny gynekolog samozrejme bez toho zeby vedel ci prebehla ovulacia nasadil duphaston 16-25 DC. Bola som na sono 30DC pretoze som spinila a chcela som vediet co to vlastne je a povedal ze mam tam 2 folikuly 30mm. Kedze sa mi nepaci pristup mojho DR a trva nam to uz dlho bola som v Brne na vstupnu konzultaciu na 35DC, tam mi napisala ze stav po ovu ale ze nevie odhadnut kolko dni. Ja som mala pri tom spineni aj taky akokeby plodny hlien ale neverila som tomu ze by to mohlo byt tak neskoro. No podla hlienu by to sedelo na to ze ovu bola cca 34DC. Kedze odporucania mojho dr sa lisili od odporucani z Brna 🙈 bola som aj v Martine na 37DC a tam mi zase povedal ze vzhladom na priebeh cyklu a ze mam vysoku sliznicu sa neda vylucit tehotenstvo a nech v pondelok idem k svojmu dr a zoberie mi HCG. To by bolo teda cca 7DPO a v pripade negativity nech mi pichne vyvolavacku. Ale ja sa bojim (uz ked mi dal nadej ze tam sanca je) ze tak skoro nic nezisti ani krv a vyvolavacka by sposobila len zbytocne odplavenie potencionalneho plodu. Ako nie zeby mi cyklus cez 40 dni bol povoli ale uz tych par dni vydrzim kedze to nebude ani len 10 dni po potencionalnej ovu ked mi chu pichat vyvolavacku. Co si myslite o tom? Dik
sa

trgypadl
30. sep 2023

Nechaj tomu cas, a agolutin na vyvolanie MC plod neodplavi, ale pripadne tehu podpori

domka222
30. sep 2023

To máš odkiaľ, že spôsobí odplavenie plodu?

gejb
30. sep 2023

Ja by som už tiež počkala tých pár dní nech je istota ze je HCG pozitivine alebo negatívne...dovtedy ti menstruacia môže prísť aj sama ak neberieš nejaké lieky na zastavenie.
Pri umelom oplodneni sa napríklad krv berie standardne na 14DPO.

autor
30. sep 2023

@domka222
@trgypadl nepovedal mi aky liek len ze na vyvolanie krvacania...a az teraz citam ze agolutin je v podstate progesteron. Ja som len uvazovala ze ak je to liek na vyvolanie krvacania tak moze odplavit plod ale zjavne blbo...tak dik za uzrrejmenie ako ten liek funguje

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
janetinka27
30. sep 2023

Ahoj, pri uzivani clostilbegytu gynekolig obycajne sleduje vyvoj dominantneho folikulu sonom a podla jeho velkosti potom odporuci pichnutie ovitrelle alebo gonasi na poistenie prebehnutia ovulacie. U teba to tak zrejme nebolo, skor by som povedala ze ti folikuly kvoli tomu nepraskli a prerastli do cysty. 30 mm je uz dost prerasteny folikul. Ak mas pocit, ze folikuly praskli, je dobre ist na odber estradiol a progesteron 7 dni po ovu a podla vysledku by sa dalo zistit, ci ovu skutocne prebehla a ci sa vytvorilo funkcne zlte teliesko.
Clostil sa moze brat len velmi kratko, preto doktori obycajne vtedy sleduju dosledne rast folikulov a pichaju poistku, aby sa zvysila sanca, ze sa to podari.

autor
30. sep 2023

@janetinka27 no to ja viem ze dr to ma kontrolovat len bohuzial nie kazdy dr to robi a to som uz bola u niekolkych...😔 preto som aj sla do car (aj ked s tym nie som ztotoznena) pretoze mi takto oddrbal aj sancu s clostylom a to uz mam svoj vek a on sa sprava jak keby casu habadej...kazdopadne ten posledny dr z car na ten 37DC (vcera) videl zlte teliesko, len teda nerozumiem preco mi povedal ze uz hned v pondelok mam ist na hcg ked sa mi to zda skoro...

janetinka27
30. sep 2023

A mas ist na krv k nim do car? Ak ano, chod ako ti povedal. Mozno ta posle na opakovany odber.alebo si potom urobis doma test. Ja chodim na krv kazdy mesiac pocas cyklu ponerne casto, niekedy v dvojdnovych odstupoch, da sa to prezit.

janetinka27
30. sep 2023

aha teraz som si to znova precitala od zaciatku a mas ist k svojmu dr na krv.tak chod abo chod o 2-3 dni neskor.