HPV vírus a následná snaha o tehotenstvo
Prosim vas bola som u gyn .. pred rokom som mala hranicne vysledky ale skor horsie.. dnes mi robil zas ster a povedal ak nebudu dobre vysledky budem musiet na 1 chirurgiu vybrat z krcka tu bunku a
Ockovanie HPV… mali ste to niektora a otehotneli ste v pohode? Som z toho hotova bojim a rakovina ci a tak..:(
@carinka888 ahoj v prvom tehotenstve mi zistili na začiatku z cytologie hpv a HSIL, sledovali mi to po pôrode sa vysledky zlepšili na LSIL a hpv negatívne.
Teraz som opäť tehotná včera mi robila cytologiu tak som zvedavá na výsledky. Ale problém otehotnieť som nemala.
@tanicka907 hej aj mne povedal ze najskor sa dat dokopy max pol roka ak mi to odoberu a potom kludne otehotniet.. lenze mam 33 rokov nemyslim ze by to slo lahko ( uvidime snazili sme sa 3 mesiace a nic zatial) ale asi sme uz skoncili pre tentokrat
@tanicka907 kolko stoja vakciny?
@carinka888 tak povedali aj mne, pol roka od operacie sa moze zacat robit na babatku. Po 3m po operacii sa chodi na kontrolu a uz vtedy mi povedal gynekolog, ze mozeme zacat ak chceme. 6mesiacov je "safe". My sme sa rozhodli pockat, predoperacne a operacia sa robila na Onkologickom oddeleni, ten pohlad na mlade zeny bol velmi smutny, takze som sa rozhodla to riesit este pred tym, nez zacneme riesit babatko. Velmi som sa bala, ze po porode sa mozu veci zhorsit a uz nebudem ja prioritou, ale moje deti.
Potrebujes tri vakciny a jedna stoji cca 260eur, ale viem ze od minuleho roka to zmenili, nieco mi lekar spominal, ze to acali aj preplacat atd.
@carinka888 Jedna davka stoji 123 Eur (devatvalentna vakcina), bola som sa dat zaockovat nedavno. U dospelych su potrebne 3 davky.
@carinka888 Poistovne plne hradia len pre chlapcov a dievcata od 12. - 13. rokov, neskor sa do 18. roku mozu vyuzit benefity poistovni (podla druhu poistovne je to rozne). A od 18. vyssie sa uz plati plna suma.
Ahoj ja mám hpv high risk už veľa veľa rokov, pravidelne každý rok chodím na cytologiu na vyšetrenia a rok pred plánovaným otehotnením som sa dala očkovať 3 dávkami gardasilu. Nemala som problém otehotnieť prvý ani druhýkrát 😊
@kris_tin257 ahoj to máš to HSIL ?
@elisaelisaday ale citala som článok ze už tuším bude pre ženy ta jedna vakcína na menej hpv vírusov preplatenie poisťovňou ale odkedy to bude neviem
@kris_tin257 zaujímavé HPV ti po ocko zmizol?
@kris_tin257 nechcem nejako rypat, ale nechcela si to riesit operaciou? Mne z jedneho roka z strendy h hodnot vyskocilo na vysoky risk a hned mi odporucili operaciu.
@lb1984 ucite nemizne, ale zabranuje rozsireniu a tvorbe rakovinotvornych buniek. Ale ockovanie ma slabu ucinnost ak uz je hpv v tele a ak je aj rozsierene + partner je vzdy prenasac. Preto sa odporuca ockovanie pred dovrsenim 12roku, cize pred prvym pohlavnym stykom
@tanicka907 kupili sme si tabl HPVIRIN ma to brat aj partner alebo staci ked ja? Zatial kym nebudem vediet verdikt..
@carinka888 to ti neviem povedat, mne bolo povedane, ze je to virus a len tak liekmi sa toho nezbavis. Operacia na uplne odstranenie, ockovanie na zabranenie sireniu. Tiez som riesila aj otazku otehotnenia cize viem, co znamena cakat dalsich 6m od zacatia... citala som tu na MK, vela zien sa rozhodlo konizaciu riesit az po porode, pockaj na vysledky biospsie a povedia ti ake je to vazne.
Ja chodim na kontrolu kazdy rok, asi v 2016 mi nasli infekciu, odvtedy som to brala velmi poctivo, v 2020 som nemala nic a v 2021 som mala hpv stadium IV. (Partner rovnaky), ale velmi vela stresu to asi vyvolalo, takze to slo rychlo..

Ahoj, momentalne som tehotna a tiez mi vysiel HPV IV. Minuly rok som bola na operacii. Robili to tou laserovou metodou, nie tou staromodnou, ked ti rezu cast krcka maternice.
Po operacii sa uz HPV (po opakovanych steroch) nenasiel, dala som sa aj zaockovat. Zaockovat (aspon prvou a druhou davkou) sa ma hned po operacii a pred pohlavnym stykom, kedze partner je prenasac. Styk by nemal byt cca 21 dni po operacii tak sa da pekne zacat s prvymi dvoma vakcinami, ale su velmi drahe.
Odporucam dat sa najskor do poriadku, zoperovat, zregenerovat, pri pravidelnych prehliadkach sa to da ustrazit, ale neriskovala som. Doktor mi povedal, ze pri tejto metode nie je ani risk predcasneho porodu (ako pri odrezavani krcka), ale kolegyna mala tiez HPV operaciu tou starsou metodou a porodila ako mala a nemala problem otehotniet.