Hyfosy - za a proti
Dobrý večer milé žienky idem si k vám po radu lebo neviem sa rozhodnúť čo je lepšie. V skratke prekonala som mmt a ostal mi jeden vaječník no nedarilo sa nám a tak som navštívila kliniku vraj všetko ok mam dostatok folikulov aj tekutiny a maternica je ukážková no doktor mi navrhol skúsiť aj hyfosy zistiť priechodnosť. Ešte čaká manžela aj spermiogram len ja rozmýšľam keby boli aj zrasty zistia to? Dajú sa odstrániť? Alebo pomôžu hyfosy šancu otehotnieť? Neviem čo mám robiť nemám skúsenosti. Je tu nejaká z vás čo to podstúpili a ci to aj pomohlo? Budem strašne rada za vaše skúsenosti a rady ja nemám nikoho ani mamu ani kamarátku s kým by som sa poradila tak vás takto chcem pekne poprosiť 🙏Ďakujem vám uz vopred
Hyfosy je vysetrenie ci su vajcovody priechodne, nie dopomahanie knotehotneniu 🙂
@venom19 to viem ale vraj vtedy je vetší šanca...?
@anonym_autor hyfosy nepomôže k otehotneniu iba zistia či je vajcovod priechodný. Lepšie je potom to riešiť laparoskopicky a vtedy odstránia aj zrasty.
Ak si absolvovala laparku kde ti bol odobratý vajcovody zvyknú skontrolovať zároveň ten druhý ja som mala v prepustacej správe napísané a aj mi lekáry boli povedať, hyfosy je menej presné vyšetrenie ako laparka. Zamerala by som sa na sledovanie ovulácie lekárom, možno ovuluje stále ten "slepí" vajecnik, u mňa to tak bolo za celý rok iba raz ovulácia na strane s vajcovodom inak zrovna na tej zlej
@anonym_autor ja som asi niečo také podstúpila pred 19 rokmi, vlastne už skoro 20...a kned na druhý mesiac som zostala tehotná. Dnes má moja vytúžená dcérka 19 rokov. Syn sa podaril asi do pol roka, pri druhom to trvalo asi veľmi dlho. Mám medzi nimi rozdiel šesť a pol roka. Medzi nimi bol aj jeden potrat.
Pomoze ti to len zistit priechodnost, ak zistia nepriechodnost pojdes na laparoskopiu kde ti ich spriechodnia. Ci je sanca ze ich mas nepriechodne nemozme nikto vediet, pri problemoch s otehotnenim je to jedno zo zakladnych vysetreni, preco vobec uvazujes ci na to ist ci nie? Dr povedal ze treba ist-ides.
Už je to strašne dávno...ale tiež sa mi niečo marí o laparoskopii a zisťovaní, či sú vajcovody priechodné. A záver bol, že je to tam samá zákruta...ešte sa potom doktor smial. Že to bol zázrak, že som otehotnela, lebo že to tam bola samá zákruta. Ale hlavne, že to pomohlo...♥️
@anonym_autor je to vysetrenie na priechodnost vajcovodov. Ak mas len jeden, je lepsie zistit, ci tam nie je problem.
Laparoskopia sa robi cez maly otvor, takze po nej asi budes potrebovat malu pauzu na zahojenie. Hyfosy je menej invazivne, ale teda skontroluje len vajcovody. Pokual by tam videli problem, moze laparku spravit potom.
Bola som na hyfosy presne v takomto čase pred 6 rokmi. Boli sme dohodnutí s lekárkou ze v januári ideme na IUI ale ze ešte zistíme aká je priechodnosť vaječníkov keďže ostatné vyšetrenia boli v norme aj manželov SPG. Mali sme sa pred Vianocami ozvať koli termínu, ale to som už volala že neprídeme keďže som mala pozitívny test 😊 doteraz sa smejem ze tam asi niečo prepchali alebo možno veľa urobila aj psychika ze som sa uvoľnila a zmierila sa a tým ze to asi také jednoduché nebude
@anonym_autor hyfosy ti moze dat aj falosny vysledok. Je to menej invazivne takze preto to odporucaju. Ja som bola s vysledkom ze vsetko je v poriadku, vajcovody priechodne. Stale sa nedarilo tak som isla na laparku aj kvoli myomom a tam prisli na to ze jeden vajcovod je v totalnom stave, zrasteny natolko ze sa nedalo nic robit len ho odstranit... takze tym chcem povedat ze ak aj ti vyjde hyfosy ok, neznamena ze to tak je. A ak by vyslo hyfosy zle, aj tak musis ist na laparoskopiu...cize ja by som uz isla rovno na laparoskopiu
@anonym_autor mne hyfosy akurát zistili nejakú nepriechodnosť, aj tak som musela na lsk. Takže za mňa skôr vyhodené peniaze, pri hyfosy sa nič nedá odstrániť, len slúži na menej invazívnu diagnostiku.
@anonym_autor mne hyfosy akurát zistili nejakú nepriechodnosť, aj tak som musela na lsk. Takže za mňa skôr vyhodené peniaze, pri hyfosy sa nič nedá odstrániť, len slúži na menej invazívnu diagnostiku.
@michaela329 ajoj a ak zistili ze jeden je polopriechodny? Spriechodnil ho az ked nan trosku zatlacil opakovane tekutinu..vyriesila by aj toto laparka ?
@michaela329 ajoj a ak zistili ze jeden je polopriechodny? Spriechodnil ho az ked nan trosku zatlacil opakovane tekutinu..vyriesila by aj toto laparka ?
@anonym_ec2277 neviem povedať ako by to vyriešilo hyfosy. Mne laparka spriechodnila vajickovod úplne. Ale ono je to vždy otázne, kym sa nepozrú dovnútra, jednoducho nevedia.
@anonym_autor tiez som po mimomaternicovom tehotenstve zostala s jednym vajcovodom. mne hyfosy neodporucali. je to velmi bolestivy a neprijemny zakrok, ak sa zisti nepriechodnost, musis ist beztak na laparku, takze je vlastne hyfosy zbytocne absolvovat. na hyfosy som nebola, isla som rovno na laparku. ten druhy vajcovod bol upchaty, mala som na nom zrasty, odstranili to, otehotnela som.
@anonym_ec2277 neviem povedať ako by to vyriešilo hyfosy. Mne laparka spriechodnila vajickovod úplne. Ale ono je to vždy otázne, kym sa nepozrú dovnútra, jednoducho nevedia.
Baby kde vam to robili?dakujem
@anonym_ec2277 v novej nemocnici v KE
@anonym_ec2277 v GynFiv hyfosy a laparka v Sliači, druhá kvôli tumoru v Martine - po tej som konečne otehotnela po IVF.
Hyfosy je vysetrenie ci su vajcovody priechodne, nie dopomahanie knotehotneniu 🙂
@venom19 velakrat je to aj pomoc k otehotneniu, kedze sa spriechodnia pri hygfosy... je to takzvany "prefuk" 😉