icon

Je bezpečné užívať DHC Continus počas plánovania tehotenstva?

velkanika
7. sep 2025

Želám pekný deň prosím vás chvem sa opýtať,s oristelommplanujeme babo už sme začali s plodenim zatiaľ prešiel len týždeň ale o to nejde beriem lieky na bolesť DHC continus pomalinky som ich vysadila lenže už mi chýbajú na bolest chodím do orace už po 4 dňoch cítim bolesti ...mam náhradu no nepomáha to veľmi..doktorka povedala ze keď vyradim dhc nemusim čakať kým sa látka vylúči z tela môžme plodín babo...pýtam sa ci si môžem dávať tieto lieky keď ešte ani neviem ci som tehotná? Doktorka slominala že si môžem dat len jednu tabletku namiesto dvoch akože keď clovek nevie ......možno blbá téma ale čo uz všetko som.konzultovala z doktor mi lebo beriem 2 druhý liekov všetko sa môžu brat počas tehotenstva.....

really8
7. sep 2025

@velkanika 1. Precitaj si to po sebe
2. Tu nikto nie je mudrejsi ako tvoja doktorka

anonym_85fcd5
7. sep 2025

Polovicu som nepochopila, začali ste s plodením? To je aký jazyk preboha? Aké bolestí máš, čoho? A čo gynekológ? Toto si s nim prebrala?

anavixy
7. sep 2025

Trpis chronickou bolestou a nevydrzis bez liekov, ak to spravne chapem… v tehotenstve je skutocne bezpecny (pri pravidelnom uzivani, nie raz za cas) asi len paralen, co ti asi na chronicku bolest moc nezaberie. Takze zvaz, ci to zvladnes. Idealne je odvykat od liekov skor, nez otehotnies, aby si potom nemusela s tym seknut narazovo, takze za mna ano, znizovat davku uz teraz, aj ked mozno vobec este tehotna nie si. Ostatne lieky mozu byt v tehotenstve bezpecne, ale konkretne tento urcite nie je, ak nic ine, hrozi abstinencny syndrom u novorodenca a to fakt nechces.

anonym_c4cdba
7. sep 2025

Začali ste s plodením? To tu počujem 1x 🙂 Hlavne si treba uvedomiť, že to tvoje “plodenie” môže trvať mesiace, roky, nemusí sa zadarit hneď. Dovtedy chceš trpieť od bolesti?