Je číry naťahovací hlien najplodnejší?
Ahoj , včera mi gynekológ vypočítal že ovulacia by mala nastať na 17DC a teda 5 dni predtým by sme mali mat pauzu a mat styk až 17DC a potom nasadiť amelgen.
Dnes som 13DC a našla som si natahovaci hlien ,ktorý je aj číry . Včera mi prišiel skôr vodnatejši. Tak chcem sa opýtať tento hlien čo mám dnes sa považuje za najviac plodný a je treba mat styk už dnes alebo teda čakať až na 17DC. Som z toho zmätená , nechceme to premeškať .
@anonym_autor ja by som šla každé 2-3 dni na plno a trafiť sa musíte tak či tak
Styk kazde 2-3 dni a nemáte šancu netrafiť. Navyše spermie musia sj dozrievat .
Ciry hlien je najplodnejsi, urcite majte styk a potom este v ten den ako povedal doktor
Za mňa aj dnes aj na ten 17ty den..
@anonym_autor ako pisu, kazde 2-3dni, ked je ako vajecne bielok, je najplodnejsi. Ale ten moze byt aj par dni a po ovu sa zmeni.
my sme sa snažili dva dni po sebe počas plodného hlienu a podaarilo sa, som 19tt...
Prepáčte, že sa tu pridám, nechcela som zakladať ďalšiu podobnú tému.
Chcem sa opýtať na váš názor. Mám veľmi nepravidelný cyklus (36-50dni). Snažíme sa o bábätko už vyše roka. Ovuláciu väčšinou cítim bolesťami vaječníka a sledujem aj hlien. Aktuálne som 25DC. Tento mesiac som pociťovala bolesti vaječníka už 11DC, aj hlien tomu celkom odpovedal. Ovulačné testy som si vtedy nerobila.
Aktuálne mám už vyše týždňa strašne veľa hlienu - je taký číry/ miestami biely, občas naťahovaci. Také množstvo som teda zatiaľ ešte nezažila. Bolesti ani iné ťažkosti nemám, sem tam pichnutie v podbrušku.
Moja otázka znie, čo to môže byť za hlien? Množstvo a charakter sa už týždeň nezmenil. Má s tým niekto skúsenosti?
Ďakujem za rozumné odpovede
@anonym_autor gynekológ ti VYPOČÍTAL že ovulácia bude o 4 dni? Tak to je riadny šarlatan. To sa nedá určiť ani deň vopred, nieto 4 dni. Totiž aj keď by videl dostatočne veľký folikulu, nedokáže predpovedať, kedy a či vôbec mozog dostane signál uvoľniť rozhodujúcu nálož hormónov, ktorá uvoľní vajíčko....
Druhá vec - amelgen. Ak si ho dáš pred ovuláciou, ovuláciu zablokuje. Progesterón blokuje ovuláciu. Je hrozné diletantstvo predpovedať ovuláciu 4 dni vopred a na základe takejto predpovede nasadiť progesterón. Musíš mať potvrdené, že ovulácia naozaj prebehla, čiže cez sono, na ktorom uvidí doktor žlté teliesko, alebo cez bazalku teplotu podľa pravidiel symptotermalnej metódy (lpp.sk). Ani napríklad pozitívne a následne negatívne ovulacne testy nie sú dokaz, že ovulácia prebehla. Len že telo sa na ňu pripravovalo, ale úplne kľudne moze telo ešte nástup ovulácie oddialiť aj po pozitívnych testoch
Otazka znie preco nad tym polemizujes kedy si plodnejsia.Keby som chvela dieta tak od tohto momentu sexujem denne az do dna ktory urcil gynekolog.Ved ajbtie soermie v tebe presiju par dni.

@anonym_autor doktor to vidi podla velkosti folikulov... riadila by som sa nim