icon

Je jemné biele špinenie príznakom ovulácie?

aniee_aniee
14. jan 2021

ahojte,, mám už tretí deň jemné biele špinenie na nohavičkách,,je to príznak ovulácie ?

sisa_s
14. jan 2021

"spinenie" nema bielu farbu...uz som ta dnes videla min.v 3 diskusiach ako stresujes... Urob si ovulacny test, ak chces vediet, kedy mas ovulaciu...

denkatn
14. jan 2021

biely vytok je aj pred ovulaciu, rozoznava sa toh podla toho ci sa lepi, vtedy by malo byt pred ovulaciou, ked je viac zlty a nelepi sa, netaha, tak uz by malo byt po ovulacii. mam to z americkej knihy a nie som lekar, len som sa pozorovala, takze nemusi to platit uplne na kazdeho. su aj istejsie metody na zistenie ovulacie. ja som si merala bazalnu teplotu a potom som odpozorovala aj tento vytok. ide o to, ze lepi sa pred ovulaciu aby dobre smykali spermie.

aniee_aniee
autor
14. jan 2021

@sisa_s hej hej ,, práve to , že stresujem a keď tu čítam nejaké tie fóra tak sa mi toci hlava a idú mi slzy dole tvárou ,, mala som pred cca 13 dňami styk ,, teraz pozorujem to špinenie ,, je biele a uschnute na nohavičkách ,, vy ste staršie zrelšie ako ja 🙂) žiadna urážka ,, mam mat stresy že by som bola vtom ?:/

sisa_s
14. jan 2021

@aniee_aniee no neviem, kolko mas rokov, ale aj keby si bola tehotna, uz to nezmenis...vytok zavisi na fazach cyklu, nie je to spinenie, ak ti bude meskat menstruacia, urob si tehotensky test, nic ine ti neporadime teraz, musis cakat

denkatn
15. jan 2021

ked mas ovulaciu az teraz a nemala si styk blizko ovulacie, tak mozno si mala neplodne dni. kazdopadne ak si spravis tehotensky test 14 dni od ovulacie uz by si tam mohla mat "ducha" slabo viditelnu druhu ciarku. niekedy po 14 dnoch od uchytenia vajicka to uz vidiet. ale nestresuj, daj sa na telesnu namahu, ja ked som nechcela otehotniet pred dokoncenim skoly, som behala v panelaku po schodoch, lebo velmi velka telesna aktivita moze sposobit, ze sa vajicko neuchyti. ale neviem aky to ma efekt, ani neviem ci som dobre robila🙂. lebo v neskorsom veku, v 37 rokoch som sa zase nahanala, ze chcem mat dieta a neslo to lahko. takze neboj, ako bude, to zvladnes. malokedy to pride vtedy kedy ty chces.

viikkki
15. jan 2021

Keď nechceš otehotnieť pi až do dátumu menštruácie alchemilkovy čaj

fokuska
15. jan 2021

@aniee_aniee Uz sa upokoj, to co mas je vytok, nie spinenie (to je nede, cervene, proste krvave). Dookola zakladas diskusie, nikto ti nepovie teraz ci si tehotna. Pravdepodobnost je sice mala z toho co si pisala, ale nie je to zas uplne vylucene, stat sa mohlo cokolvek. Pockaj do najblizsej menstruacie.

sisa_s
15. jan 2021

@viikkki odkedy je alchemilka antikoncepcia?

viikkki
15. jan 2021

@sisa_s nieje ale ja keď som nechcela otehotnieť pila som ju a MS mi prišla o 10dni skôr, má silné čistiace účinky a prekrvuje maternicu takže môže zabrániť uhniezdeniu vajíčka, samozrejme to neplatí u každého a vždy na 100% ale za vyskúšanie nič nedá

fokuska
15. jan 2021

@viikkki Ved alchemilku praveze piju zeny ked otehotniet chcu.

nela6
15. jan 2021

@aniee_aniee zbytocne riesis nejaké vytoky... zrob si test v den kedy ma prísť ms, alebo ked pride tak mas odpoveď

nela6
15. jan 2021

@aniee_aniee nenapisala si nic, len ze si mala pred 13 dňami styk, z toho ti nikto nic ani nepovie... ak si myslis, ze mas teraz ovu, tak styk si mala tesne po menstruacii?

aniee_aniee
autor
15. jan 2021

@nela6 áno mala som ho asi po 8-9 dní po menštruácii ,, mám dlhý cyklus 40dnovy ,, je možné že ovu ,príde teraz v týchto dňoch niekedy ? (Posledná ms mi začala 20decembra )

denkatn
15. jan 2021

@fokuska podla toho v ktorej casti cyklu ju piju, uplne stale sa pit nema, ked chces otehotniet.

fokuska
15. jan 2021

@denkatn Ano? To som nevedela, len som zachytila, ze tie co sa snazia tak ju piju.

denkatn
15. jan 2021

@fokuska ja som to citala kedysi aj v knihach, ale teraz som narychlo nasla pre teba len tu citaciu: "Taktiež alchemilkový čaj pomáha napríklad počas prvej časti cyklu až do ovulácie na zlepšenie plodnosti a na otehotnenie, čiže je dobrá aj na neplodnosť:

https://zdravoteka.sk/byliny/alchemilka-obycajna/

totiz ak si dobre pamatam, on sposobuje precistenie maternice a ked uz sa tam prave uhniezduje vajicko, tak vtedy ju netreba prave precistovat, vtedy jej treba dat pokoj. ale zas ak niekto je zdravy ako buk, nic nevyzenie to vajicko ak sa chce uchytit. to skor pre tie, ktore velmi chcu otehotniet, tak treba pit DO OVULACIE a potom uz nie, potom zase pocas menstruacie.

viikkki
15. jan 2021

@fokuska áno ale iba do dňa ovulácie kvôli ovulácii a presne kvôli uhniezdeniu vajíčka sa po ovulacií piť alchemilka nesmie ak chce žena otehotnieť pretože môže zabrániť uhniezdeniu vajíčka

fokuska
15. jan 2021

@denkatn
@viikkki
Aha, tak take podrobnosti okolo toho neovladam 🙂 len som vedela, ze to zeny piju ale nevedela som teda ako presne.