icon

Je možné otehotnieť pri týchto výsledkoch spermiogramu?

30. júl 2024

Dobrý deň vedeli by ste mi poradiť z vysledkom spermiogramu? Je možne prirodzene otehotnieť? Ďakujem 🙂

Je možné otehotnieť pri týchto výsledkoch spermiogramu?
petteri
Odpoveď bola odstránená
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
30. júl 2024
autor
30. júl 2024

@petteri Dúfam ze uz to pojde precitat trochu mam urobeny screenshot tak to bude asi tym

laurita285
30. júl 2024

Teratozoospermia: Tento nález znamená, že veľký podiel spermií má abnormálnu morfológiu. V tomto prípade je len 1% spermií s normálnou morfológiou, čo je výrazne pod normou (norma je nad 4%).

Hyperspermia: To znamená, že objem ejakulátu je vyšší ako normálny. Norma je zvyčajne medzi 1.5 a 5 ml, tu je objem 9 ml.

Hraničná motilita: Motilita, teda pohyblivosť spermií, je 32%, čo je hraničné. Norma je nad 40%.

Podiel motilných spermií: Z celkového počtu spermií je 44% motilných, čo je opäť hraničné (norma je nad 50%).

Vysoké percento patologických spermií: 99% spermií má patologické znaky, čo zahŕňa abnormálne hlavičky, stredné časti a bičíky.

pH: Hodnota pH 8,0 je mierne alkalická, čo je v normálnom rozmedzí, ale vyššie pH môže niekedy ovplyvniť plodnosť.

Ako hovorí pánboško, nič nieje nemožné

gejb
30. júl 2024

A ako dlho sa snažíte?
Výsledky nie su dobre...aj ked šanca tam je vždy, nečakala by som dlho.

autor
30. júl 2024

@laurita285
Na zlepšenie výsledkov spermiogramu odporúčame užívanie výživových doplnkov ako Brudyfertil alebo FertiDuo (možné zakúpiť u nás na recepcii) alebo Folandrol + Zinkorot a iné (vitamíny a antioxidanty: selén, kyselina listová, koenzým Q10, arginín, karnitín, vitamín A, C, E a B12). Pred zahájením liečby pomocou výživových doplnkov odporúčame vyšetrenie oxidačného stresu (Mioxsys – informácie o vyšetrení nájdete TU), na základe ktorého vieme individuálne určiť vhodný spôsob liečby, nakoľko nadmerné alebo nesprávne užívanie výživových doplnkov môže znížiť plodnosť u mužov.

Este toto mu napisali do emailu je mozne ze nejake vitaminy nieco pomozu?

autor
30. júl 2024

@gejb Snazime sa uz vyse roka, ale mi uz jedno dieta spolu mame 7 ročne a to bolo na prvy sup, tak som necakala ze teraz to nepojde tak dlho

megan777
4. nov 2024

ano vitaminy pomahaju moj mal sice len nepohyblivost teda zhorsenu ale bral folandrol,koenzym Q 10 a vitamin E ale normalne sa nam nedarilo 5 rokov a vyslo prve IUI v Martine na prvy sup a to som mala 40 rokov a muž 46 rokov,tlacil nas do umeleho a to sme nechceli tak vysla taka lahka forma