icon

Je možné otehotnieť pri vyššom testosteróne?

hyperpohroma
26. feb 2026

Ahojte, nedávno som založila fórum, že už rok nemôžem otehotnieť. Bola som na odberoch u gynekológa a dnes mi dala sestrička výsledky do ruky - nič moc mi k tomu nepovedala, len že potrebujem ísť na endokrinológiu kvôli vyššiemu testosterónu (2,88), dala mi výmenný lístok a to bolo všetko. Bola som v šoku, pretože sa cítim dobre, nečakala som, že niečo vyjde zle. Už som objednaná na endokrinológiu, ale na termín si dooosť počkám. Je tu medzi nami žena, ktorej sa toto tiež stalo? Keďže mi nič pani sestrička nepovedala, som celkom v strese. Je možné otehotnieť aj pri vyššom testosteróne, alebo mi ho budú musieť zredukovať? Máte niekto osobnú skúsenosť? … budem vďačná za každý koment, som už celkom nešťastná a zároveň nervózna z toho, či to nebude beh na dlhú trať, čo by bolo dosť zle, keďže ovarialna rezerva vyšla nízka…

anonym_9d93eb
26. feb 2026

@hyperpohroma vieš čo ti poviem. Minulý týždeň som si dávala robiť hormonálny profil (nie u gynekológa) a vyšiel mi testosterón 4,86. Tiež sme sa snažili už pár mesiacov, skoro rok, a nejako nič nebolo, tak sme skúsili ten hormonálny profil najprv s tým, že sa objednám u gynekológa a začnem to riešiť. Potom som si dala do chat GPT zvyšok tych výsledkov že čo to vlastne znamenajú tie ostatné hodnoty. AI mi to vyhodnotila ako tehotenstvo s tým, že ak by som náhodou mala negatívny tehotenský test tak by sa priklonila k inému problému, už nepamätám čo to bolo, asi niečo s vaječníkmi. Ešte skôr pred tým hormonálnym profilom som rozmýšľala že by som si preistotu urobila test ale nejak mi to neprišlo moc urgentné. No a po Tom čo mi AI napísala ohľadom tých výsledkov som si utekala hneď kúpiť test, bolo poobede a odporúča sa robiť ráno ale nechcelo sa mi čakať. Hneď vyšiel pozitívny. Na druhý deň ráno vyšiel hneď druhý pozitívny. Chystám sa k lekárovi aby mi to potvrdil. Tak.. ja si myslím že keď vyšli obidve hneď tak pozitívne tak asi to nebude omyl + tie výsledky hormonalneho profilu. To len tak na povzbudenie že zrejme aj s vyšším testosterónom sa dá otehotnieť. Ale my sme sa naozaj veľmi snažili, každý druhý deň... Asi sa podarilo

anonym_3faedb
26. feb 2026

@hyperpohroma ja mam vysoký testosterón a PCOS a uz som 2x v pohode otehotnela aj ked nedonosila ale tak to skrz ineho problemu

anonym_6f6d7a
26. feb 2026

Ja mam cely zivot vyssi testosteron, aj ine androgeny, aj sa patralo kedysi, ci nemam daco na hypofyze, nadoblickach, nejake nadory a na nic sa neprislo. Plus vysoky prolaktin. Hirsutizmus, strasne mam ochlpenie vsade po tele. A mam prirodzene 4 deti, cakam piate. Ale pravda je, ze za tie roky, co som otehotnela prvy raz, tak som nemala toto zistovane. Len cyklus hala bala.

leidin
26. feb 2026

U nas to je v rodine napriec vsetkymi generaciami a stale sa mnozime :D bez zasahov mediciny. Lekarka mi oznamila, ze sa mam depilovat a schudnut :D co som urobila :D niezeby som sa uz vtedy snazila o dieta. A ani tym neklesol testosteron. On totiz proste uz je od narodenia, ze je nabeh na CAH, tu neskoru formu a aj ked som uplne chuda tak tie znaky ostavaju. Asi mi pomohlo nic nerobit a tak oddychovat, lebo realne ked si spatne prehravam minulost, mala som mozno aj predtym take tehotenske priznaky, len som moc nebrala do uvahy tu moznost, kedze som nechcela byt sklamana, ked raz vraj nemam ovulaciu. Ine zeny by kupovali testy cele roky a ja som si ho spravila az po ultrazvuku v 6. mesiaci kedze matke som to nechcela povedat a naliehala :D ja moc nie som na tie pitvania za ziva, lebo proste na mna vplyva hrozne depresivne chodenie po lekaroch, ze si tam jak kus masa a ked len povies au uz proste su agresivni, ze co to jeeee a to tak nejde a blablabla. Cize som vedela ze na milion percent proste nikdy ziadne ivf. Moje dieta to je proste dar z nebies uplny. Preto som nikdy nechcela daco riesit, lebo toto je vzdy komunikacia jak s blbcami, ze aha mam problem a vysledok ze ty kks musis mat proste rok snazenia kym ta beru do uvahy to je podla na hlavu a nie ze ty kks mas neumrtvene telo a reflexy.

simca06022011
26. feb 2026

Otehotnela som prirozdene aj ked po dlhsej dobe, aj s pco a s vyssim testosteronom (okolo 4 ?? myslim som mala, zaroven mavam vysoky kortizol = stres), mne sa to vysetrilo dokonca az po porode, kvoli padaniu vlasov a priberaniu atd... Co mne k otehotneniu (podla mna teda) pomohlo, kedze my sme taka domacnost workoholikov boli, ze polovicka bola 3mes prikovana k posteli, ziadny office, oddych... a ja som behala a vybavovala, zmierena ze deti mat ani nebudeme (fakt cca 4-5r sme fungovali bez ochrany uplne), a zaroven som zacala intenzivnejsie cvicit. A potom sup sme isli na dovolenku, mezdi tym otehotnela kolagova zena, tak sa nam nalepilo podla mna :D ani test som si nerobila, ani nic, proste necakala somto uz vobec, k dr som isla lebo unava, a asi zomieram.. a tak.. :D
nemaj naozaj stres z toho, iba si tym viac uskodis. MOzes si pomoct zmenou stravy trochu, menej stresu atd.. ´precitaj si co na to funguje.. mozno nieco pomoze