icon

Je možné tehotenstvo bez ovulácie?

lenuss1992
6. máj 2025

Ja sa testujem ovulacnymi testami už 4 mesiac všetky mi vychádzajú so slabou čiarku tak nemávam asik ovuláciu alebo ako to mám chápať ?

adka3321
6. máj 2025

@lenuss1992 Nikdy som nemala pozitivny ovulacny test, mam 2 deti, meriam si bazalnu teplotu a tam krasne vidim kedy ovulacia prebieha. Ja som proste tymi testami nevedela vychytat vrchol LH a zbytocne ma to stresovalo.

vanilkovazmrzka
6. máj 2025

Tehotenstvo bez ovulacie je nemozne.
Otazna je spolahlivost tych testov, istejsie budes mat, ked pochopis ako funguje tvoje telo a ako sa v cykle meni teplota a hlien a podla toho budes mat istotu, ze ovulujes

jaskolka
6. máj 2025

@lenuss1992 tak co sa týka testov,ja som nikdy pozitívny ovulacny test nemala a bola som tehotná 3x Čiže ovulácia bola,len ju test nezachytil.No tehotenstvo bez ovulácie je nemožné

lenuss1992
autor
6. máj 2025
@jaskolka

@lenuss1992 tak co sa týka testov,ja som nikdy pozitívny ovulacny test nemala a bola som tehotná 3x Čiže ovulácia bola,len ju test nezachytil.No tehotenstvo bez ovulácie je nemožné

@adka3321
@jaskolka takže je to možné že testami som nezachytila lebo deti už mám a chceme ešte jedno ale nikdy som sa neetestovala lebo to trvalo do 3 mesiacov

lenuss1992
autor
6. máj 2025
@adka3321

@lenuss1992 Nikdy som nemala pozitivny ovulacny test, mam 2 deti, meriam si bazalnu teplotu a tam krasne vidim kedy ovulacia prebieha. Ja som proste tymi testami nevedela vychytat vrchol LH a zbytocne ma to stresovalo.

@adka3321 na to bazalnu teplotu máš aký teplomer to musím vždy v rovnakom čase merať a koľko musí byť aby prebehla ovulka?

adka3321
7. máj 2025
@lenuss1992

@adka3321 na to bazalnu teplotu máš aký teplomer to musím vždy v rovnakom čase merať a koľko musí byť aby prebehla ovulka?

@lenuss1992 najlepsie ked mas teplomer s dvoma desatinnymi cislami (vies napr. kupit aj v DMku) a ano, musis merat kazde rano v rovnaky cas. Ovulacia prebehne ked teplota stupne cca o 0,2 stupna a viac. Takze takto ti to nikto nepovie kolko to musi byt, niekto ma poovulacnu teplotu 36,6 a niekto 36,9. Na zaciatok je to komplikovanejsie, ale da sa do toho rychlo dostat, ak mas instagram pozri profil ownyourcycle, tam to baba vsetko pekne vysvetluje. Ale bazalnou teplotou vies potvrdit, ze ovulacia prebehla, cize az nejake 3-4 dni po ovulacii, nevies to povedat popredu, aj ked ak by si merala dlhsie naucis sa citat svoje telo a s tepolotou vies odhadnut, ze kedy cca ovulacia bude a potom ti to teplota uz len potvrdi.

rubi007
7. máj 2025

@lenuss1992 ak nemas ovulaciu, da sa vytvorit liekmi 😉 a otehotniet mozes na pevy sup 😉

selena_luna
7. máj 2025

Pozri, ja som sa testovala, ovulacia ziadna, aj tak sme skusili a som 4x tehotna. Uz som si myslela ze idem do prechodu. Testy zahod su uplne nespolahlive. Radsej si meraj bazalnu teplotu. Kazde rano meraj a najlepsie este v posteli.

nevenka
7. máj 2025

@lenuss1992 no to vobec neznamena, ze ju nemas, len si ju nemusela zachytit.

lenuss1992
autor
7. máj 2025
@rubi007

@lenuss1992 ak nemas ovulaciu, da sa vytvorit liekmi 😉 a otehotniet mozes na pevy sup 😉

@rubi007 akými liekmi neviem či mám ovuláciu len som nenašla ešte pozitívny ovulácny test

rubi007
7. máj 2025
@lenuss1992

@rubi007 akými liekmi neviem či mám ovuláciu len som nenašla ešte pozitívny ovulácny test

@lenuss1992 musis sa na to opytat lekara... je bud clostilbegyt alebo letrozol... nasledna kontrola usg ci dozrievaju dominantne folikuly a ak ano nasledne naplanovanie styku a vpichnutie ovitrelle na uvolnenie vajicka 😉

lenuss1992
autor
7. máj 2025
@rubi007

@lenuss1992 musis sa na to opytat lekara... je bud clostilbegyt alebo letrozol... nasledna kontrola usg ci dozrievaju dominantne folikuly a ak ano nasledne naplanovanie styku a vpichnutie ovitrelle na uvolnenie vajicka 😉

@rubi007 počkám ešte dva cykly a potom sa objednám ku gynekológovi už sa snažíme vyše roka

adka3321
7. máj 2025
@lenuss1992

@rubi007 počkám ešte dva cykly a potom sa objednám ku gynekológovi už sa snažíme vyše roka

@lenuss1992 pripadne sa objednaj u dr. na folikulometriu, bude sledovat ci ti rastie vajicko alebo nie. Este ti moze spravit hormonalny profil a podla toho sa rozhodne ci da lieky alebo nie, zas tie lieky nie su jak lentilky, ze dam si kedy chcem 🙈

laskonkaq
8. máj 2025

@lenuss1992 ani mne nikdy nevyšli ovu testy. Ja by som.na tvojom mieste začala hned po skončení menštruácie s nechráneným stykom...lebo u každej to je ine...ja som otehotnela v prvých dňoch po menštruácii..cize podla tých plodných dní mi to vobec nesedelo....

lenuss1992
autor
8. máj 2025
@laskonkaq

@lenuss1992 ani mne nikdy nevyšli ovu testy. Ja by som.na tvojom mieste začala hned po skončení menštruácie s nechráneným stykom...lebo u každej to je ine...ja som otehotnela v prvých dňoch po menštruácii..cize podla tých plodných dní mi to vobec nesedelo....

@laskonkaq snažíme sa už vyše roka terás druhý mesiac máme každý druhý deň aj cez mrchu

laskonkaq
9. máj 2025
@lenuss1992

@laskonkaq snažíme sa už vyše roka terás druhý mesiac máme každý druhý deň aj cez mrchu

@lenuss1992 to je dost casto veru...skúste pre zmenu dat väčšie odstupy medzi stykom aby sa mu stihlo vytvoriť viac spermií. Aby tak casto "nestrielal". Kľudne aj každe 4-5 dní.