icon

Je spoľahlivé merať bazálnu teplotu?

8. jan 2025

Ahojte. Chcela by som začať s meraním bazálnej teploty. Je to spoľahlivé? Nedarí sa nám viac ako pol roka, ani podľa ovulačných testov. Viete mi poradiť nejaký teplomer, s ktorým ste spokojné? Ako prebieha meranie teploty, najmä kedy je to najvhodnejšie. Čítala som, že vždy rovnaké miesto a čas. Pre mňa nie je veľmi vyhovujúce ráno.. aj tak by ste mi ho odporučili? Teplomery sú priamo s aplikáciou, alebo si treba nejakú inú na zapisovanie stiahnuť. Ďakujem krásne 🙂

autor
8. jan 2025

*nie je veľmi vyhovujúce ráno, aj keď sa to má merať ráno, zvládli ste to? (Tak som to myslela)

zuzanaete
8. jan 2025

Treba merat este v posteli hned po zobudeni cca v rovnakom case a po aspon 5 hodinach spanku. Teplomer treba mat s 2 desatinnymi cislami. Casom zistis, co ti sposobuje pripadne vykyvy v teplotach alebo ako sa menia hodnoty, ak merias v inom case.

barka1
8. jan 2025

Inak ako ráno to nejde. A graf bt ti ovulaciu ukáže až po tom, co prebehne. Meranie BT je dobré, aby si zistila, či vobec ovulujes. Inak vlastne zbytocne.
Skusajte každý druhý den bez ohladu na bt. A po roku skočte na nejake vysetrenia.

diewcatqoo
8. jan 2025

U mna to bola spolahliva metoda - otehotnela som pomocou merania teploty 2x. Ale teplotu treba merat dlhodobo, jeden mesiac nestaci na to, aby si poznala svoj cyklus dobre.
Teplotu treba merat rano, hned po zobudeni, bez toho, aby si vstavala z postele. Ja som mala teplomer tusim Adiel, neviem presne uz nazov, taky ruzovy. V podstate nemusis mat priamo bazalny teplomer, ale staci akykolvek, ktory ukazuje dve desatinne miesta. Merala som si v ustach a ano, zvladala som to rano v pohode. Pocas tyzdna som vstavala rano okolo siestej a cez vikendy som si davala budik tiez, pomerala a spala som dalej.

bambulka711
8. jan 2025

Bazalnu teplotu musíš merať vždy v rovnakom čase (to znamená, že si dáš budík) ešte predtým, ako sa pohneš z postele po aspoň 4-hodinovom spánku, idealne aspoň 6-hodinovom. Nie, ani na WC nejdeš najprv. Toto je jediný spôsob, ktorý zodpovedne funguje.
Teplomer som kúpila v DM. Majú ho pri tehotenských testoch. Baterka vydrží večnosť.

zuza265
8. jan 2025

V tvojom pripade by som volila kupu tempdropu a teda nasadis na noc na ruku a on je sparovany s aplikaciou a prenesie udaje z celeho spanku a vyhodnocuje. Je to sice drahsie nez teplomer, ale mas to bez roboty..

zuza265
8. jan 2025

Tempdrop je urceny prave pre zeny, ktore nemaju moznost merat v rovnakom case a je urceny prave na sledovanie ovulacie atd. Je presnejsi v merani

zuzuliennka1
8. jan 2025

je to spolahlive, ale treba to merat pravidelne, rano, rovnaky cas, a zapisovat, sledovat
alebo tempdrop

lenuss1992
8. jan 2025

@bambulka711 ako vyzerá ten ovulácny teplomer ? Máte foto

bambulka711
8. jan 2025

@lenuss1992 tento, myslím, že za rok a pol som v ňom baterku nemenila
https://www.mojadm.sk/microlife-bazalny-teplome...

sono2
8. jan 2025

Normálne klasicky modrý z dm digitálny, nie na 2 desatine miesta. Skresluje to graf. Som v tom Profi. Fakt Super metóda ako pracuje ženské telo plus štítna žľaza.

zuza265
8. jan 2025

@sono2 praveze ten na 2 desatinne miesta neskresluje. Len musis vediet zaokruhlovat spravne (nie matematicky) ale podla metody stm

sono2
8. jan 2025

@zuza265 úplne zbytočne. Vieš to vysvetliť načo to je dobre?

zuzanaete
8. jan 2025

@sono2 2 desatinne su potrebne kvoli presnejsiemu meraniu. Su zeny, co maju male rozdiely medzi teplotami a pri 1 desatinnom cisle su udaje menej presne a nevedia spravne vyhodnotit ovulaciu.

sono2
8. jan 2025

@zuzanaete som tiež mala koľkokrát rovnakú teplotu a práve jedna desatina znamenala ovu. Videla som grafy s 2 desatinami ktoré šli zbytočne hore dole a bez tak to bola stále ta jedna teplota? Ako zaokrúhľuje ten teplomer pri 36,45? 36,46? 36,44 proste je to stále 36,4 vôbec to netreba komplikovať.

zuza265
8. jan 2025

@sono2 ak si ich videla tu, tak by som ich vobec nebrala do uvahy. Zaokruhlovanim sa zjednodusuje rozpoznanie a nie komplikuje

pet888
9. jan 2025

@sono2 ak by si mala teplotu 36,46,tak ti teplomer na 1 desatinne ukaze 36,5 a pri cisle 36,44 36,4 a to je rozdiel 1 desatinneho miesta,pricom v realite je to len 0.2 a to uz je dost rozdiel.Kazdopadne,mozes aj takto nepresnejsie merat,ale ked niekomu odporucas,tak by som sa drzala toho,co sa odporuca a to 2 desatinne miesta,nech je to co najpresnejsie a ma to co najvacsiu vypovednu hodnotu.

autor
9. jan 2025

@zuza265 ahoj. Ďakujem za info, o tom som vôbec nepočula. Nevedela by si mi prosím sem hodiť nejaký link, kde si to zakúpila? Pretože nejako to neviem nájsť

autor
9. jan 2025

@zuza265 tak som už aj našla 😊 vôbec som netušila, že takéto niečo rxistuje, pôjdem asi do toho

zuza265
9. jan 2025

Ak tak si o tom aj viac precitaj na instagrame ownxourcycle vo vybere v pribehoch ma info 🤗 podla mna pre take podmienky ako mas ty je to ideal. A mas to absolutne presnw

autor
9. jan 2025

@zuza265 ďakujem, pozriem

bianka_012
28. nov 2025

Mám na predaj Tempdrop ak by mal niekto záujem 🙂