icon

Je takýto graf ok?

luciferka93
25. okt 2023

Ahojte, s meranim BT estelen začínam. Meriam si každé ráno v posteli, ovulacia podla mna bola okolo 17.10 podla vytoku. Ale som zmetena z tej vyssej teploty, zvysuje sa takto pred MS? Chorá nie som a MS by mala prísť 3.11...tak neviem 🤷‍♀️

Je takýto graf ok?
zuza265
25. okt 2023

@luciferka93 vytok byva casto aj par dni pred ovulaciou. Podla grafu prebehla pred vzrastom teploty (najcastejsie 1-2 dni pred vzrastom). Ja by som tipla na 18-19 dc. A taketo teploty hore dole nad liniou su uplne okej. Ty ju mas na cca urovni 36,5. Teplota pred ns rastie a klesa hocjak nad tou liniou. A tesne pred menstruaciou klesne. Neviem aku dlhu mas poovulacnu fazu🤗

luciferka93
autor
25. okt 2023

@zuza265 lebo kus sa v tom stracam ☺️ aj si ohladne toho citam ale neviem no... Takze ked je vytok vajecneho bielka ovulacia je az potom? Lebo potom som mala od doto 18 iba vodu akoby mi cvrklo 🙈🙈🙈 poovulacnu neviem... To asi iba sledovanim zistim keďže som len začala

zuza265
25. okt 2023

@luciferka93 bud cez (mozes ho mat v den ovulacie) alebo kludne aj 1-2 dni po. Avsak vzdy je naozaj vyborne mat vtedy sex (ak sa pokusate o babatko), lebo on vyborne pomaha spermiam prezit a dostat ich tam kam maju ist🤗 inak ten hlien je super, ze mas mokro v gatkach ako keby si cvrknes. To je prave ok. Sledovanim aspon zistis ako fungujes a ako co mas prave ty🤗

luciferka93
autor
25. okt 2023

@zuza265 hej hej snazime sa, tiez chcemnlepsie rozumiet svojmu telu ☺️ pondelok 16 sme maly styk a vlastne 17 som mala ten vytok vajecneho bielka a potom len voda asi 4 dni, necakam ze sa nam zadarilo na 1x samozrejme... Este somndotoho mala aj zapal mocovych ciest tak tento mesiac sme si s muzom zatial moc neuzili 😃😃😃 ale dakujem ze reakciu a vysvetlenie, po takych 3 mesiacoch uz budem hadam viac sa vtom orientovat, len ma miatla ta teplota teraz nad 37

joesvk
25. okt 2023

Keď ste 16.teho mali styk, ťažko hodnotiť hlien v tom období. Deň na to popisuješ hlien ako vaječný bielok - čo vôbec nemusel byť tvoj hlien, ale spermatický hlien od muža, ktorý je podobný ovulačnému.
To len na doplnenie.

luciferka93
autor
25. okt 2023

@joesvk urcite to bol ovulacny, mam ho každý mesiac takže presne viem, akurát som nikdy presne nezapisovala deň, iba viem že cca týždeň dva po MS mavam taký ☺️

euka210
25. okt 2023

@luciferka93 no ano, bazalna teplota praveze po ovulacii ma ist 4dni po sebe hore...tzn.ze uz ovulacia prebehla a po 4d by malo byt zase neplodne obdobie. Podla mna ovulacia bola cca 19. Pri hliene spermie preziju aj 5-7dni, takze kludne mozes byt hned tehu.

luciferka93
autor
26. okt 2023

@euka210 po ovulacii stupne a po tych 4 dnoch by mala teda potom klesnúť? Ked je neplodné obdobie? Lebo zatial sa mi stale drží na 37 ☺️ bolo by fajn keby sa podarilo ale nechcem sa predcasne radovat, aj tak musim počkať na MS☺️

pet888
26. okt 2023

@luciferka93 teplota moze byt kludne aj najvyssia den pred ms,moze to byt naozaj rozne od cyklu k cyklu,moc to nenapovie,ci sa jedna o tehotenstvo.

zuza265
26. okt 2023

@luciferka93 teplota sa musi drzat nad liniou (linia je na urovni 6 nameranych teplot pred 1dpo na najvyssej s z tychto teplot. U teba cca 36,40-45? Tazko sa mi cita uroven teploty z grafu)🤗

luciferka93
autor
26. okt 2023

@zuza265 ano 36.4, hej chapem, musim sa dotoho dostat ☺️ ale moc dakujem

zuza265
26. okt 2023

@luciferka93 preto sa snazim to vysvetlit presne na tvojej situacii - mne sa tak lepsie chape 🤗 nad liniou ti to moze behat hore dole hocijako a nic to nemusi znamenat. Ale ovulacia je potvrdena ak 3dpo je teplota aspon 0,2 nad liniou (u teba je to 36,70 - podmienka splnena). Drzim palce♥️

luciferka93
autor
26. okt 2023

@zuza265 je to super takto vysvetlit lebo na internete je to niekedy tak zvlaastne popisane ze neviem kde je sever 😃😃 ale dakujem naozaj. Uvidime ved aky bude dalsi mesiac merania a potom si uz budem vedieť aj viac odsledovat ☺️ si poklad 🙏 🍀