Kedy je správny čas mať druhé dieťa?
Čaute maminky
Tie ktoré máte dve a viac detičiek, ako to zvládate? Aký máte vekový rozdiel medzi nimi?
Ja mám prvé babo, pomaly bude mať polroka a rozmýšľam o ďalšom.
Samozrejme nie hneď zajtra aby sme začali ale o taký rok cca max 2.
Len sa bojím že to nebudem zvládať, teraz malej venujem všetok čas a niekedy nestíham ani doma, no mama mi tvrdí že ono to pôjde samo, že si na to zvyknem 😊
Povedzte mi vaše skúsenosti a či hneď alebo počkať 5 rokov? Sme mladí zatiaľ čiže malo by to ísť aj o 5 rokov snáď (ja 26 a muž 27).
Stále som snívala o veľkej rodine
Rozdiel 16 mesiacov, dve dievčatá. Začiatky ťažké, teraz po vyše roku je to veľmi fajn. Mne malý vekový rozdiel nevadí. Práve naopak, vyhovuje mi, že sú vo všetkom na jednej lodi. Riešime spoločný program, spoločne sa prehrajú, vychádzajú spolu super, občasné trenice sú za mňa uplne normálne. Pomáha celá rodina, manžel je plnohodnotný rodič. Prebaluje, uspáva, kúpe, trávi s deťmi čas von aj doma, dokáže navarit, upratať, nakúpiť, ostáva s deťmi sám, keď mam nejaké povinnosti… Ja sa nesťažujem. Odkedy mladšia chodí a dokáže ako tak komunikovať (ukazuje a používa prvé slova), je to omnoho väčšia pohoda. A materská mi rýchlo utečie, doma budem cca 3,5roka. Osobne by som sa zbláznila, ak by som mala byť doma 6-7 rokov.
Zvladame to uplne normalne ako dalsie miliony rodin s 2 a viac detmi. Rozdiel 1 rok medzi detmi. Vsetko ma vyhody nevyhody. Rodina byva daleko, muz je v praci, som s nimi sama doma na MD. Jasne ze to nie je vzdy jednoduche, ale co nic nestoji, za nic nestoji.
Ja by som pod 3-ročný vekový rozdiel nešla. Ideálne okolo 4r medzi deťmi.
@anonym_autor Vekovy rozdiel pod 3 roky ani nahodou. To je cista psychiatria. Ja som bola so sestrou o 2 roky a mama si prve roky absolutne nepamata. Taka bola hotova.
@anonym_autor co konkretne nestihas s 1 dietatom? polrocnym? cely den na nu pozeras a zabavas ju? nespi nelezi nehra sa sama ?
ja osobne by som isla na to tak v 2r... ak by som mala niekoho hoci len raz za tyzden kto pomoze, isla by som do deti s co najmensim rozdielom. Inak rozdiel 2roky +- urcite, max 4. Ale ono kazdy to inak ma.. aj 5-6r nemusi byt zle, len ten skolak.. uz to babatko inak beire a mne sa pacia deti = partaci :D
Ano za pol roka, pomaly, uz ked budete mat aj jednie zmaknute by si mala mat system uz ako vsetko vpohode robit. Co napr je este otazne, je ak je prilis male dieta a mama tehotna, tak aj ta manipulacia v tehu, nahananie takeho certika 2-3-4rocneho nie je sranda :D niekedy aj o wrestling ide :DDD
Rozdiel 7 rokov. Skor sme si netrufali 😂
Ale aky je ten spravny ti asi nepovie nikto
a ta tvoja mama aj pomoze alebo len keca ako vacsina svokier a mam a vnucata si pozera max len na fotkach a chvali sa susedkam?
Rozdiel 3,5 roka a aj tak je to makačka a často náročné 😊

Vsetko ma pre a proti, co jednej vyhovuje, druhej by nemuselo.
Mate pomoc? Myslim realnu ochotnu pomoc? Nemas pocit samoty a izolacie? Naskocila si na jazdu v tomto novom zivote lahko alebo tazko (myslim tym ako si sa ty citila?). Bavi ta babatkovske obdobie alebo sa tesis kym bude starsie? Ako zvladas stres a unavu. (Pre seba si odpovedz).
To je tolko premennych….
Mam dve deti a rozdiel 15mesiacov. Prvy 1,5roka masaker, teraz je to mensi masaker (maju 3 a 2r). Ale som na vsetko sama, obcas sa zapoji manzel, neznasam babatkovske obdobie a stratu slobody, co pri dvoch malych detoch je extrem. Som ako tiger v klietke.