Kedy je vhodné po pôrode najskôr otehotnieť?
Ahojte ja viem ze asi skôr otázka pre môjho lekára, ale chcem počuť aj vaše názory a skúsenosti. Mam už svoj vek a chcela by som ešte jedno dieťa. Po porode mam len týždeň a už špekulujem že by bolo pre mňa najlepšie otehotnieť čím skôr. Kedy je maternica už dostatočne zregenerovana aby to bolo bezpečné? Ďakujem
Taky rok by som pockala
@123andy123 moja mamina otehotnela hneď po 600nedeli..doteraz hovorí mamina o tom ake výhody prinieslo že nás mala všetky 3 tak po sebe
@123andy123 po cisárskom sa odporúča aspoň rok počkať.. Po prirodzenom ako sa budeš citit.. Nebola by si ani prvá ani posledná ktorá otehotnie pár mesiacov po pôrode ☺️
Záleží od faktoru ja tiež som bola múdra však hneď ako sa malý narodí posnažíme sa o druhé
Malý bol kojeny a kým mi prišla mrcha tak som si počkala 14 mesiacou potom sme sa až mohli snažiť tak niekedy si plánuješ a plány sú iné ale držím palce nech sa podarí čím skor
@123andy123 moja kamoska porodila v novembri a otehotnela s dalsim v aprili....
Ak si rodila prirodzene tak podľa toho ako sa na to cítiš. Hovorí sa ze po pôrode aj po potrate je maternica "pohnojena" a teda naklonená ďalšiemu tehotenstvu 🙂 ako píše mamina nadomnou 😁 ja mám tak isto deti narodené. Jedno 1/2017 druhé 12/2017 a nemenila by si to aj keď sme to teda absolútne neplánovali. Druhé tehotenstvo bolo úplne bezproblémové. Horšie bolo teraz pri treťom, to som 2x o bábätko prišla, takže sa prikláňam fakt k názoru ze po pôrode to ide asi ľahšie 🙂 ja som ale nekojila prvého, takže menštruáciu som jednu dostala hneď po 6 nedeli a potom už nie 🙂 je to náročné s takto 2 malými deťmi hneď po sebe ale nie je to nič strašné 🙂 deti sa mi potiahli vo výchove navzájom a vo veľa veciach som to mala aj jednoduchšie ako keby bol väčší rozdiel 🙂 napr odplienkovane naraz, spanie naraz, škôlka naraz, hranie spolu, záujem o rovnake hračky, že sa už spolu pekne hráme spoločenské hry a nikto nám nič nebura alebo neuteka s figúrkami 😁
123andy123 ja som otehotnela hneď po šestonedelí, medzi synmi je 11 mesačný rozdiel 🙂
A ešte aby to nevyzeralo všetko až moc ružové 😁 kludne sa môže stať že telo si po pôrode bude myslieť ze niečo zameskalo a môže sa veľmi rýchlo podariť aj viacplodove tehotenstvo 😁🙏 v rodine máme 1,5 ročný rozdiel medzi prvým a dvojickami a teraz v skupine mame maminu čo teraz porodila dvojičky a doma 10 mesačne dievčatko 😊 tak treba všetko riadne zvážiť 😁
Ja po sekcií keď malý 8 mesiacov, Teraz tak rozmýšľam ze za mna ideálny odstuo, aj si to prvé užijem kym je bábätko aj si zároveň "odbijem"dve deti naraz. Ja ale nie som mama co by sedela cely rodičak s deťmi doma, preto som chcela čím skor za sebou aby som sa potom mohla venovať sebe a nevyskakovat opäť z pracovného zivota na materskú.
Mam dve spoluziacky, ktore mali jedna starsiu sestru o 11 mesiacov, druha mladsiu o 11 mesiacov. Ale ja by som aspon rok pockala, nech si telo po tehotenstve trosku oddychne. Musi to byt riadny zaberak jedno za druhym. Navyse ti moze byvat zle a staraj sa o malinke babatko. Navyse ako pisu, ani cyklus ti nemusi hned nabehnut.

@123andy123 no, moze sa stat, ze menstruacia Ti pride az o rok. Mne prisla ked mal maly 7 mesiacov, cize planovat to asi nevies. Ale vela bab otehotnelo aj hned po sestonedeli. Ja by som si mozno dala pauzu aspon pol roka, prip. do prvej menstruacie. Hovori sa, ze telo sa dava do poriadku 9 mesiacov, tak ako trvalo tehotenstvo.