Kedy nastane menštruácia po užití progesterónu?
Ahojte v prípade ak sa stalo, že progesterón tabletky mi zablokovali ovuláciu, ako to je s menštruáciou? Kedy by mala prísť? Ovulácia na ďalší mesiac príde normálne ak bola tento cyklus zablokovaná?
@luxus10 bojím sa, že mi to úplne zablokuje ovuláciu, keď som ho užila predčasne (tak ako mi kázala doktorka), pritom mám dlhší cyklus 34-35 dní a dala mi ho od 16 dňa.
ako dlho si ho uzivala a ktory pripravok?
@luxus10 no prvý cyklus som ho užila nakoniec od 18 dc do 27 dc menštruácia mi prišla až na 35dc. Čiže tu som zrejme pochopila, že mi to zablokovalo akoby ovuláciu, lebo po vysadení by mala MS prísť do 2-3 dní. Preto som tento mesiac robila aj ovu testy a začala merať BT.
20dc mi vyšiel o 10:30 pozitívny ovulačný test. BT stúpla z 36,11-36.20 na cca 36,45-36,52. Volala som s mojou gynekologičkou, povedala, že mám sa riadiť len ovu testami, že meranie BT je už nie take moderne. Tak progrsterón teda beriem teraz od 23dc. Ide o progestanelle 200.
@katka1357s a chodis aj na sono v case predpokladanej ovu? tak najlepsie zistis, ako na tom si...
@luxus10 mne toto lekár vysvetlil, že ak už je jasný dominantný folikul, tak progesterón ju nezablokuje už. Že to iba v prípade, keby nebol ešte, tak vtedy mu nedovolí narásť. Ale či je to pravda 🤷

inak toto je zaujimava tema, lebo lekari tvrdia, ze progesteron nic take nerobi, ze ovulka ide zvlast...no ale on to predsa len robi...blokuje tvorbu estrogenu, aj ovulku...
asi musi skoncit ucinok dodaneho progesteronu, potom by sa uvedene cinnosti mali-mohli obnovit...