Kedy sa chodí na prvú poradňu?
Pekný.deň prajem .23.marca bola posledna MS. 18aprila velke bolesti,skoncila som na pohot.a tam vyslo hcg 680.vedela som uz ze som tehu. Mala som volat svojej dr. A objednat sa . Ta ma vsak objednala na 4.6...som vystrasena ci to nieje neskoro. Vraj je to koli tej korone a ak nekrvacam,nemam tazkosti tak je to ok .Ako to mam brať?
Tak podla hladiny hcg si v takom cca 5 týždni, plus mínus. Teraz by ešte nemusel nič na usg vidieť, preto ta asi aj objednali tak na 10 týžden, aby bolo už jasné, ako to je. Keď nemáš nijaké problémy, tak je to v poriadku.
@kikaa22 ahoj.. A prečo si mala tie bolesti? Aj si krvacala?čo ti povedali na pohotovosti??
@kikaa22 pre niečo si ale tie bolesti mala.. Povedali ti prečo? Čo sa deje?? Lebo silné bolesti v tehotenstve nie sú len tak.. Preto si myslím, že ak boli také ťažkosti,mala by si mať skôr poradňu.. Na poradne sa predsa chodí z toho dôvodu... A že keby niečo, pôjdeš na pohotovosť! Lenže nie vždy sa všetko prejaví bolesťami alebo krvácaním.. Je hlúposť, že by si mala mať kontrolu až tak neskoro. Nenechaj sa odbiť.. Píšem z vlastnej skúsenosti... Aj keď tebe držím veľmi palce✊✊✊ každej jednej žene prajem len a len pekné tehotenské chvíle ☺️
Ako podla mna 10tt je strasne neskoro.Ak je vsetko ok,tak fajn jasne ze netreba,ale kto to vie? tak napr.ja som mala 2x MA v 8tt a nevyplavilo sa to,zena moze dostat otravu krvi ak sa to v takom pripade neriesi kyretom.To uvadzam samozrejme len ako priklad.Moze tam byt tiez mimomaternicove tehotenstvo a potom by to uz bol len riadny pruser,zivot ohrozujuci.Ja na tvojom mieste by som urobila vies co?Vymyslela by som si tak cca za 2 tyzdne napr.akoze spinenie a isla sa dat kuknut na pohotovost.To iz bude urcite vidiet srdiecko,teda aspon by malo a doktor ta kukne ci je vsetko ako ma byt a potom pojdes az na poradnu.
A len pre info prvý odber krvi hcg 2300 a bolo to mimomaternicove.. A hcg mi stúpalo tak že ma z nemocnice prehanali hore dole.. Že 20.000hcg je normálne a všetko je ok... 11 tt mi praskol vajcovod a skoro som zomrela.. Tiež som mala silné bolesti iba 1 den!!! Potom nič... Až v 10tt keď som 2 krát odpadla od bolesti a skoro zomrela lebo som mala vnútorné krvácanie .. Neverím žiadnemu doktorovi už a na pohotovosti už vôbec nie.
A nepríde mi normálne, že žene ktorá skončila s bolesťami na pohotovosti nedá gynekológ kontrolu! Až 4.6.!!! Neexistuje... Treba byť drzá niekedy lebo doktori nie sú neomylní..
A naposledy MA v 10tt... V 7tt bilo krásne srdiecko...takže dievčatá, nepíšte že má čas veď keby niečo tak pôjde na pohotovosť... MA sa absolútne neprejavil nijako u mňa... Naozaj nepodceňujte tehotenstvo... Ja chápem, že tie čo ste si neprešli také veci, to beriete že netreba... Ale nie každé tehotenstvo je bezproblémové!!! @kikaa22 ty si urob podľa seba.. Ak sa ti to zdá byť neskoro, určite nečakaj a choď! Máš nárok na kontrolu.. A ak máš byť stále v strese či je všetko ok tak to ti tiež nepomôže 🙏🍀
@magdalena807 bolesti boli z roztahovania maternice . Dnes som bola u dr.pozrela ult.a vsetjo zatual je tak ako ma byt no na velke vysetrenie mam prist vtedy v juny.

Pokiaľ nemáš problémy, tak to naozaj stačí. Keby si tam išla priskoro, tak tam nemusí byť ešte nič vidieť a zbytočne by si stresovala. Tehotenská knižka sa aj tak dáva až okolo 12tt. A keby sa malo stať niečo zlé, tak s tým teraz aj tak nič moc nevedia spraviť.