icon

Kedy sa konečne dočkáme pozitívneho testu?

21. jún 2024

Ma niekto rovnaké pocity? 11dpo, opäť biely test. Pondelok majú prísť kramy, no viem, že už to je stratené. Nemyslela som si, že to bude tak náročné. A hlavne na psychiku, keď človek nieco tak veľmi chce

simca115
21. jún 2024

My zažívame to isté. Všetci nechoďte ku doktorovi však sa snažte rok je veľmi málo .. úprimne povedané vysrala som sa na nich a išli sme obaja a zistili sme že partner je neplodny. Takže musíme ísť na kliniku bohužiaľ. To isté Radim aj vám. Nepočúvat názory druhých a ísť. Nebudete sa takto trápiť

autor
21. jún 2024

@simca115 ešte niesme až tak ďaleko, no aj tak je to deprimujúce.

simca115
21. jún 2024

O to nejde že tak ďaleko nieste, ale skúsila by som ísť na také základné vyšetrenia. Možno veľa ľudí so mnou súhlasiť nebude ale pokiaľ sú zdraví ľudia obaja tak by nemal byť problém..

autor
21. jún 2024

@simca115 ďakujem, určite ak sa to nepodarí najblizsie mesiace, tak pôjdeme 🙂

natalia1680
21. jún 2024

My sme na Tom istom
Minulý rok som potratila..a akurát včera som písala gynekológovi a idem n ahormonalny profil a manžel na spermiogram, nech vieme kde je chyba😭

pralinka86
21. jún 2024

A ako dlho sa snazite?
Prepac, ale ja nechapem, prečo sa zeny samy takto trapia, kym nemeska, nerobím test, nenamyslam si dopredu.. Hlavne ak sa nesnazite este dlho a nemate zatial ine problémy. Ved to je na psychiku zle.. užívajte si dni, nemysli na to tak intenzívne
Drzim palce nech sa netrapite dlho

simca115
21. jún 2024

@natalia1680 ono každá žena si povie a však som v poriadku nič mi není , muž tiež , poviem to tak sedlacky že keď stojí je všetko v poriadku ale bohužiaľ nie vždy to tak je

natalia1680
21. jún 2024

@simca115 áno presne tak
Rozhodla som sa po roku že idem a hotovo
Lebo sa trápim každý mesiac...

simca115
21. jún 2024

@natalia1680 tak našťastie ja som dosť realistka vôbec sa netrápim skôr od prvých kramoch som si povedala že očividne nám niečo je a len tak sa to potvrdilo

autor
21. jún 2024

@pralinka86 oproti ostatným naozaj nie dlho, asi 5 mesiacov. A to či si spravím test o 2, 3 dni skôr ako ma prísť menstruacia nevidím na tom nič zle. Netestujem posadnuto každý deň od ovulácie 🙂 ono každý ma iný životný príbeh, nikdy neviete čo za tým je, netreba odsudzovať.

natalia1680
21. jún 2024

@simca115 a čo vám zistili ak môžem vedieť

sandra811
21. jún 2024

My sme išli pomaly až po dvoch rokoch snaženia na kliniku a ďalšie dva roky trvalo než som otehotnela, s pomocou kliniky. Banujem že som nešla skôr. Ale hlavné je že čakáme bábätko.

simca115
21. jún 2024

@natalia1680 pomalé a mŕtve spermie . Dr povedal že by to stačilo na umelé oplodnenie že není to až tak hrozne ale no neviem úprimne že keď to pozera len pod mikroskopom či to stačí.

natalia1680
21. jún 2024

@simca115 ach jaj tak manžel bol na spermiogram?

maryetta
21. jún 2024

Velmi vela robi hlavne ta psychika…

evcagabi
21. jún 2024

5mesiacov je fakt nic. My sme sa snazili cca rok ked sa podarilo, ale ako prislo aj odislo. Po tomto som bola do 5m zase tehotna a uz to hadam uspesne dobojujeme.

blonde_bella
21. jún 2024

Záleží koľko máte rokov ak ste do 30, máte čas...ale ak ste 30+, nestrácajte čas a dajte si vyšetriť všetko od hormonálne ho profilu, cez spermiogram až po hematologiu....

medda_beda
21. jún 2024

No tak sa upokoj keď ešte nie ste tak ďaleko.
Po 9 mesiacoch sme šli do CAR.
Stihli sme absolvovať skoro všetky vyšetrenia, operáciu.
Nemám pocit, že by som bola z toho zúfalá akurát som chcela vedieť dôvod.
Dôvod som nezistila po skoro 2,5 roku som otehotnela.
A to nás posielali už na IVF.Jediná diagnóza bola zlá morfológia.

Ja som chcela vedieť kde ten problém je.

bambulka711
21. jún 2024

Určite dajte aspoň spermiogram spraviť. Tak či tak si ho zaplatíte a aspoň jeden bod budete mať jasný.

autor
21. jún 2024

@blonde_bella Ja ochvilu 30, manžel 34. Spolu sme cez 10 rokov, no človek sa chcel najskôr finančne zabezpečiť. Aj keď po deťoch túžim už pár rokov. Ale nevesam vôbec hlavu, to nie, len som čakala že to pôjde ľahšie.

k47
21. jún 2024

Nie sme roboty. To, ze si nespravim test, mi nijak nepomoze na to nemysliet. A vela rozhodnuti sa od toho otehotnenia odvija, takze sa nad tym neda mavnut rukou.
Jedine vsetko planovat dvojmo. Naplanovat si tu akcnu dovolenku, a ak budem tehotna, tak zrusime/zjemnime. Naplanovat si to vino s kamaratmi, ale urobit si test. Kupit si vlozky do zasoby, aj ked ich mozno nejaky cas nevyuzijes. Rozplanovat zamestnanie, pracu, skolku, matersku tak, aby vam to vychadzalo nech otehotnies kedykolvek. Dat si termin, kedy navstivite vysetrenia, ak sa nezadari. Zit naplno namiesto cakania.
No a teraz mozem ist nasledovat vlastnu radu 😀.

blonde_bella
21. jún 2024

Autorka testuj koľko chces. Nikomu to neubližuje. Cez Aliexpress si vieš kúpiť aj lacné testy..
A v tomto prípade by som išla si dať spraviť tie základy.. na všetko sa dlho čaká