icon

Kedy ste otehotneli po menštruácii?

9. máj 2021

Pekný večer.
Baby, tu viete toho veľa. Chcem sa opýtať, kedy cca po menštruácii ste otehotneli a približne po koľkých dňoch ste to zistili/cítili. Ja síce mám ešte len pár dni po menstruacii ale je mi akosi na zvracanie, a trochu ma bolia prsia. Iné príznaky nemám. S mm sa snažíme o babatko 6 mesiacov.

Dakujem za každú radu🌷

beata_k
Odpoveď bola odstránená
autor
9. máj 2021

@beata_k 7 dni

kkovacovak
9. máj 2021

Ak bola ovulacia hneď po menštruácii tak je istá možnosť že by to boli tehotenské príznaky

autor
9. máj 2021

@kkovacovak hm skúsim si urobiť test, mám dnes alebo zajtra? Alebo je ešte skoro?

kkovacovak
9. máj 2021

Ešte je skoro. Počkala by som minimálne 3 týždne. Aby ste zbytočne netestovali

autor
9. máj 2021

@kkovacovak oh to teda nevydrzim

beata_k
Odpoveď bola odstránená
kkovacovak
9. máj 2021

No to je jasné 😄 môžete aj o niečo skôr ale tak úplnú istotu budete mať až potom

lorin29
10. máj 2021

Ja som otehotnela hneď po MS takže som mala ovuláciu hneď po MS ☺️☺️
A ja som zo začiatku mala len citlivé prsia... Potom už mi bývalo zle ☺️☺️

petamich
10. máj 2021

zeny ja viem, ze vsetko je mozne ale keby aj hned autorka ovulovala 1 den po MS (co v 95% tak skutocne nie je), tak vajicko pomaly ani nestihlo doputovat do maternice a zacat sa uhniezdovat co cele trva min. 5-7 dni = kym sa nezacne uhniezdovat, tak sa predsa netvori HCG, ktory sposobuje tehotenske nevolnosti a dalsie priznaky, takze mne sa zda este skoro

autorka tehotensky test by mal nieco ukazat cca. 12-14 dni po ovulacii, ak myslis, ze si ovulovala hned po MS, tak pockaj este minimalne tyzden a potom skus prvy test a ak napriek dalsia MS nepride, tak budes mat jasnu odpoved, drzim paste 🤞🏻

snazilka_bio_mamka
10. máj 2021

takze si menštruaciu mala?

00bubka00
10. máj 2021

No začala by som najprv s faktami
1. Aký máš dlhy cyklus?
2.kedy mávaš ovulaciu ? Ako vieš že na 5-6 dc máš ovulaciu ? Alebo teda akú dlhu ms máš ?

diana999
10. máj 2021

Ja som otehotnela počas 😂 a nič som necítila len mi to meškalo, a prvý deň meškania bol test pozitívny 😁

dejna_
10. máj 2021

Ja mám napríklad niekedy aj pri ovulacii bolestivé prsia 🤷. Určite sú aj ženy čo otehotneli počas menštruácie alebo tesne po menštruácii kamoška je presvedčená že to bolo 3 deň po menzese lebo inak nemali s mužom sex len ten deň. Ale asi by som tomu dala voľný priebeh a určite ešte netestujte radšej upriamte myseľ na niečo iné a vyhnete sa zbytočnému sklamaniu lebo ešte by vám test aj tak nič neukázal. Každopádne držím palceky

00bubka00
10. máj 2021

@dejna_ no možno prežili spermie 5 dni a tým pádom by to mohol byt aj cca 13 dc čo bežne býva ovulacia pri normálnom cykle “28”

00bubka00
10. máj 2021

@petamich teoreticky by to aj mohlo byt ak ma kratší cyklus , tým pádom aj ovu môže byt cca na 10 den cyklu
Potom cca 7 dc sex po ms a 3 dni prežijú spermie tak dá sa povedať že akože hneď po ms otehotnela 🙂

kkovacovak
10. máj 2021

No takto by som to zhrnula....každé telo je individuálne. Tak ako je možné mať ovulaciu na konci cyklu (tak som to mala napr ja a mám aj tehotenstvo posunuté o dva týždne) tak je možné aby bola na začiatku cyklu. Takže ak má autorka 7 dní od menštruácie príznaky tak je to možné. Ja som začala mať príznaky tiež týždeň po ovulacii = uhniezďovanie. Potom to na pár dní prestalo a rozbehlo sa to v plnej paráde. Oplodnené vajíčko sa do maternice dostáva 5-7 dní. Môže to byť teda menej a aj viac a rovnako dlho môže trvať aj jeho zahniezďovanie. Mne vyšiel pozitívny veľmi slabučký test 3 týždne po ovulacii. Takže. Nič nie je stratené a je tam šanca kedykoľvek počas cyklu 😉