Kedy začať s folikulometriou pri snahe o dieťa?
S partnerom sme si povedali,že by sme šli do toho v jún júl. Kedy by som mala začať chodiť na folikulometriu aby sme vedeli kedy sa máme približne snažiť?
@denisa_deniska ovu testy mi nepomohli. Doktorka navrhla folikulometriu kvôli vysokému veku
Mas vysoky vek a nevies o menstruacii nic? Ani si otvorit pusu? Vsak tak snad podla cyklu by ti mala dat doktorka nejaky termin nie? Ci ako si to predstavujes? To si doma budes vysetrovst?
Ak mas vyssi vek mala ti uz dr teraz navrhnut prvu folikulometriu aby sa zorientovala vo vsekom, plus odbery ty aj partner to nie je len tak ze hop idem na folikulometriu a hned vsetko viem...Ja som vtedy zacinala od novembra a to sa nam uz par mesiacov nedarilo takze vsetky vysetrenia a druha dr mi hned povedala ze najvyssi cas na folikul.a 4 cykly ma sledovala lebo ako pisu vyssie kazdy je uplne iny
@really8 však áno povedala mi kedy mám prísť ale asi si nepochopila. Mňa zaujíma či na tú folik. mám ísť len raz alebo to každý mesiac až Kim nastane ten vhodný čas? Ja s tým skúsenosti nemám preto sa pýtam. Doktorka mi nič nevysvetlovala iba sestrička povedala kedy mám prist
Tak si sa mala pytat doktorky kym by si to nepochopila. Nikto dopredu nevie kolkokrat pojdes. Mozno na prvy sup budu vajicka dost velke a mozno pri prvom planovanom sexe otehotnies. Mozno budes musiet ist 5x za mesiac a do aleluja
@klara1205 mne to navrhla skrz diagnózu. Krv mi zobrali lenže potom som ochorela..tento mesiac sa nedal lebo mali dovolenku a mne skončila ms a sestrička povedala aby som prišla znova lebo mi musia zas všetko odzaciatku
Na folikulometrii sa sleduje rast folikulov,ak v danom cykle neotehotnies,je logicke,ze novy cyklus ta to caka znovu
Tu nejde len o krv..Takto neviem co vsetko je za tym a ci skusate a nedari sa preto sa pytas na folikulometriu ale ja by som na tvojom mieste skusala normalne prirodzene bez toho aby si nejak zasahovala folikulometriou a nvm cim vsetkym...Ked vies ze by ste chceli uz dieta zacnite sa normalne snazit v tom juni juli a ked dlhodobo nic tak az potom nieco ries...Zbytocne si zamestanavas hlavu tym co vsetko budes musiet podstupit a uz hned na zaciatku si to takto dodrbes s prepacenim...Ak chcete dieta smelo do toho a az by sa nedajboh nieco nedarilo az potom takto uvazuj...Zbytocne sa chces nechat sledovat ked ani problem mozno nie je ziadny
@klara1205 lenže doktorka to navrhla keďže mi musíme presne naplánovať otehotnenie skrz moje hladiny vieš. Lebo držať ich viac jak 2 mesiace sa neda
ono to ale nefunguje tak ako si mozno aj tvoja dr predstavuje ze ti naplanuje otehotnenie pretoze to ze absolvujes folikulometriu ti este nezaruci ze aj ostanes tehotna...to nie je len o tom...mozes tam chodit kazdy cyklus ale ked bude mat partner zly spermiogram alebo ty nejaku odychlku nemusi to vyjst a tak budes kazdy mesiac cely rok sledovana? To by tvoja doktorka mala vediet ze to nie je len tak...Kopec zien neotehotnelo ani po xy folikulometriach...a museli ist na umele
@klara1205 ona o Tom vie povedala,že preto aby sme vedeli či máme s tým pokračovať alebo sa na to vykaslat
no na jednej strane ti nic doktorka nepovedala ako pises vyssie a teraz o vsetkom vie ..no dobre to je jedno nejdem nic rozoberat...Riad sa tym co ti povie tvoja doktorka...Ak bude chciet uz zajtra folikulometriu tak bude zajtra a ty sa jej pytaj vsetko to co sa pytas tu lebo kazda zena je ina kazda ti povie inak a aj tak sa nic nedozvies od nas...
@klara1205 ja som jej doniesla papier od detského endokrinologa kde bolo napísané ze ideme plánovať otehotnieť a ona na základe toho sa pýtala či mám genetiku urobenú a následne na to povedala,že ona navrhuje zistiť hladinu hormónov a potom folikulometriu,že či som vôbec schopná otehotnieť,že aby sme sa zbytočne nesnažili keby sa zistilo,že nemám už dosť vajicok
Vy mate nejake postihnutie alebo preco sa pytala doktorka na genetiku? Lebo na to vysetrenie posielaju vacsinou zeny po niekolkych potratoch
@bejbs123 mám genetické ochorenie. Potrebovali vedieť či som prenasac a na koľko %
Vypytqjte si vymenny listok od obvodneho lekara,v tomto pripade je to vysetrenie spravny krok, podla vysledku je potom na zvazenie ivf s genetikou embrya
@bejbs123 do ivf nepôjdeme na to peniaze nemame musíme sa len s tým zmieriť že dieťa nám není sudene
ahoj, ak mate vyssi vek, chod hned prvy mesiac
Aký dlhý máš cyklus? Podľa toho sa zvykne začínať. Prvý cyklus radšej trochu skôr, okolo 8dc. Ja som chodila na folikulometriu rok a podarilo sa nám, keď som zahlásila, že ja sa na to môžem vykašľať... Takže ono to nie je tak, že stačí naplánovať presne styk. A ešte ak máš vyšší vek, tak to by si mala mega šťastie, ak by to vyšlo na prvú šupu. Na to sa stačí snažiť každý druhý deň a netreba folikulometrie.
@bambulka711 mám 28 dňový a menzes trvá priemerne cca 6 dni
Tak stačí ísť od 10dc, ale ostatné platí, čo som napísala. Ja mám 38 rokov a snažili sme sa 2 roky. Čas človek neoklame a to, že prebehne ovulácia ešte neznamená, že je vajíčko zdravé a kvalitné.

Veď to môže byť každý mesiac iné, avšak nerozumiem, načo hneď folikulometriu využiť. 🙂 začni ovu testami, alebo aspoň trošku musíš poznať svoje telo