Ktoré vitamíny pomáhajú počas snahy o bábätko?
Ahojte. Snažim sa otehotniet, par cyklov sa nedari. Chcela som skusit nejake vitaminy, ale pride mi, že toho uživam nejako veľa. Od ms po ovu pijem alchemilkovy čaj už dlhodobo, zlepšuje mi to pms a ms. Uživam D, C vit a zinok (podpora imunity). Plus E vit. Uživam aj kyselinu listovu samostatne (2 mes), začala som si davať pred dvoma mesiacmi aj macu, ale zrovna toto neuzivam uplne pravidelne. Kvapkam si gynex kvapky (7 kvapky vecer) a kedze som mala sice v norme, ale nizsiu hladinu progesteronu, tak chcem vyskusat kotvicnik. Nebude to uz vela? Vzdy som uzivala viac vitaminov (dlhodobo, napr na plet A, ktory som teraz prestala uzivat presne z dovodu, ze mam toho akosi vela). Samozrejme uzivam pocas celeho dna, nie naraz. Dakujem za rady baby, ktore ste to chceli tiez podporit nejakymi vitaminmi.
@dadka1997 mate pravdu, zredukujem to
Potrebujes len Vit.D a kyselinu listovu.
Vit.A nebrat (vela je skodlive pre tehotne), Vit. C a Zinku mas dost v pestrej strave.
Kotvicnik pi ako caj. Macu by som neuzivala pri trhotneni. Gynex obsahuje alchemilku, tak asi aj tam na davkovanie daj pozor.
Ak nemas problem, tak preventivne je to dost zbytocne - okrem Vit. D a kys.listovej.
@veselo_neveselo dakujem za info, o tom A som nevedela, ale teraz ho neuzivam. Praveze teraz ako su vsetci chori, tak C a zinok mi odporucil aj obvodny a celkom sa drzim. A mozem sa opytat, preco kotvnicik ako caj? Mam ho ako tbl, ale necham si poradit. A hlavne, mozem ho pit/uzivat stale, ci odporuca sa prestavka, prip v urcite dni cyklu?
Ja som užívala len kyselinu listovú - tá je určite najdôležitejšia. S C-čkom, D-čkom a zinkom hlavne teraz v zimných mesiacoch nič nepokazíš, to by som kľudne aspoň do marca užívala úplne pokojne. Pri otehotnení je hlavné vyhýbať sa stresu a byť dobre naladená. Nemysli v kuse na to, že chceš otehotnieť.
Myslím, že o správnej životospráve vieš, tak isto aj vyhýbať sa fajčeniu, alkoholu a aj zníženie hmotnosti sa odporúča, ak má žena nadváhu.
Tak si pisala, ze sa ti zda ze beries vela doplnkov, tak ked.je kotvicnik vo forme caju, tak to mas o pirulu denne menej 🙂
Vseobecne ja mam radsej byljnky v nalevoch, cajoch ako v tabletach - ale to je osobna preferencia 😁

S veľkeho množstva vitamínov si môžeš narobiť viac problémov ako mat z toho úžitok. cize byťcba tvojom mieste to konzultujem s lekárom