icon

Kvôli zdravotným problémom sa bojím otehotnieť

lenculienka
2. máj 2021

Prosím o radu. Možno si niektorá prešla tým istým. Veľmi by sme chceli bábätko, ale môj zdravotný stav je komplikovaný. Mam problémy s preskakovanim srdca, vynechavanim rytmu, navyse momentálne beriem concor kvôli rýchlemu tepu.
Mam 32r, miernu nadváhu. Neviem si predstaviť, čo mi bude robiť srdce, keď otehotniem a vaha pôjde hore. Občas ma trápi bezdovodna úzkosť. Užívala som AD, pretože si lekári po kompletných vyšetreniach mysleli, že všetko robí psychika, ale srdce si stále robí, čo chce. Tak sme začali AD vysádzať aj kvôli tomu, že plánujeme babo. Viete mi poradiť, čo robiť? 😔

lucia147852
2. máj 2021

Konzultovať s kardiológov. Ja mám vrodenú vadu. Extrasystoly a tachykardiu. Tehotenstvo som zvládali z tohto smeru dobre. Porod bol síce veľmi zlý ale to bolo hlsvne kvôli veľkému dieťaťu a úzkej panve, plus mi nepodali lieky na srdce odporučené lekárom. Tak byt tebou vyberám hlsvne veľmi zodpovedne pôrodnici a poprípade si dohodnem pôrodníka.

lenculienka
autor
2. máj 2021

@lucia147852 a nie je v takýchto prípadoch lepšie cisársky?

lucia147852
2. máj 2021

@lenculienka mne cely život hovorili že bude cisarsky a potom má úplne odfajcili. Že mi chyba 0,5 čísla podľa poisťovne ale že som úzka a preto by mal byt cisarsky a gyn sa zas vyhovárala na kardiológa. A to mám ešte aj astmu s teraz už aj poškodenú chrbticu z pôrodu. Keby mám ešte rodit prirodzene nejdem ani keby si mám cisarsky sama spraviť. Ako mi povedali plánovaná sekcia je bezpečnejšia ale vraj mám smolu 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️

zuzikak
2. máj 2021

@lucia147852 tak to mi je luto, ze si mala tak debilnych lekarov. Mam kamosku, co ma problemy so srdcom a pritom rodila aj prirodzene, aj cisarskym. Dolezite je odkonzultovat si vsetko vopred s kardiologom a potom si najst dobreho gynekologa. Planovat sekciu sa da aj podla tvojej diagnozy. Nie, ze by sa lekar vyhovaral "ze mas smolu".

lucia147852
2. máj 2021

@zuzikak 👍 do budúcna už by som sa inak zariadila. Tento a ozaj od puberty držal v tom že rodit sekciou a keď prišlo na vec tak už bolo všetko inak. Nastatie mala je v poriadku. Ale veru voľba lekárov je veľmi veľmi dôležitá.

lenculienka
autor
2. máj 2021

Ja mám úžasnú gynekologičku 🤗 Skôr sa bojím priebehu tehotenstva a či to srdce zvládne.

lucia147852
2. máj 2021

@lenculienka a vôbec sa nevie prečo to máš? Iné problémy nie su? Nemôžeš to mat z tetanie napr? Ono keď sa na tehotenstvo s kardiológom pripravis malo by to byt v poriadku, čo sa tohto týka

belbel
2. máj 2021

@lenculienka štitna žľaza je u teba vyšetrena? Pýtam sa kvôli vysokému tepu, býva aj pri zvýšenej funkcií štítnej žľazy

danieli
2. máj 2021

@lucia147852 ej tak toto ma vie riadne rozculit, som na to citliva, tabulky...a na konci mesiaca sa nerobia sekcie, pretoze uz nie su limity z poistovni🤦‍♀️Nepaci sa mi to a boli ma srdiecko, ked nejaka tabulka zvutazi nad sedliackym rozumom a ludskym pristupom, k cloveku k pacientovi a napokon k zene, co dava novy zivot...prve tehu som sa trapila a spoliehala na lekarov a ich vedomosti a etiku, pri druhom tehu som vsetkych upratala podla svojich potrieb, tabulky netabulky moje telo, moje dieta

lenculienka
autor
2. máj 2021

@belbel hovorím. Mala som kompletne vyšetrenia a nic

lucia147852
2. máj 2021

@danieli no presne. Ja som rodila na konci januára. A každému bolo jedno či to prežijeme alebo nie, lebo tabuľky. Preto sa 4 roky po pôrode budím z hororových snov o pôrode a nemám odvahu na ďalšie dieťa. Je to smutne že v zdravotníctve je človek len kus. Jedna baba v tej pôrodnici vďaka tomuto prístupu o bábätko prišla. 3 dni jej vyvolávali porod, potom išli ozvy prudko dole a už sa ho nepodarilo ani sekciou zachrániť. Čakali naň roky kým sa podarilo 🙁

lucia147852
2. máj 2021

@lenculienka aj chrbticu?

belbel
2. máj 2021

@lenculienka aha, prepáč, prečítala som si, ale moja hlava si "išla svoje"

lenculienka
autor
2. máj 2021

@belbel ked som mala holter, tak zrovna vtedy akoby si to srdce povedalo, že teraz bude poslúchať a nic nenašli. Na druhý deň to začalo znovu. Uz toľkokrát som skončila v noci na pohotovosti, keď ma to chytilo napr večer. Lebo zo začiatku som nechápala, čo to je. Dali mi infuzky a o 2h domov. Všetko ok. A takto sa trápim už roky. Povedala som si ze kašlem už na to, nech ma aj drbne.

belbel
2. máj 2021

@lenculienka mrzí ma to, ale tu niektore žienky píšu celkom pozitívne, teda radia aj zo svojej skúsenosti, prajem, aby všetko vyšlo co najlepšie