icon

Letrozol, emočné prekážky a plánované tehotenstvo

17. feb 2026

Prepáčte ze sa trochu opustím ale musim sa vyrozprávať. Ako by ste reagovali ak vás partner vie ze beriete letrozol, pripravujete sa na ovitrelle a ovulaciu a v den ked mate mat plánovaný sex mu to proste nejde? Takze nakoniec nemáte sex? Pochopila by som ze ma stres a plánovany sex nieje úplne ideál, ale zranilo ma to a čakala som ze večer skúsime zas. Ale potom večer po pár hodinách uz sa druhý krat ani nepokúsil dal mi pusu a išiel si ľahnúť a vedel ako mi na tom zalezi. Tesne pred tym ako si išiel lahnut sme mali rozhovor o tom ako som zranená ze sa nám nedarí a ze dnes je velka šanca lebo mam tieto lieky !! Som blázon ak som to vzala ako nezáujem alebo ako by ste to neriešili? To fakt žene na tom zalezi viac aby otehotnela? Vravi ze dieta chce a tuto šancu premárni? Povedal mi ze sa ponáhľam ze tento mesiac som nemala riesit lieky (minuly cyklus som mala ivf ale nevyšlo. Dr navrhla preto tento cyklus iba podporu ovulácie a nech opäť vyskúšame prirodzene snaženie). Pre mna je to utrpenie čakať další mesiac, ci uz na vklad embrya alebo zas letrozol takze som nahnevaná, uplakaná a vystresovaná ze dnes nič nebolo. Ja beriem lieky, injekcie, som plna emócii, priberám , ked vidim matky s deťmi plačem od smútku a chlap mi povie ze sa ponáhľam? Skúšame uz rok a pól ! Viem som na pokraji zrútenia z túžby držať bábätko ale naozaj ma pravdu v tomto on? Preháňam ? Plaším sa? Vystresovala som ho? Urobila som chybu ze som mu presne povedala kedy beriem ovitrelle? Mohlo ho to “psychicky bloknut”? Poviem pravdu ze ani ja som si to neužívala pri tom dnešnom pokuse. Cely čas som myslela na to prepáčte za výraz - nech uz to mam v sebe , nech sa to uchytí a nech prejdú dva tyzdne a mozem robit test 😢😢😢😢 Bolo to prvý krat kedy sme to robili takto “na silu / plánované” . Predtým sme sa Rok snazili neúspešne a mame za sebou aj iui a ivf.

anonym_71461b
17. feb 2026

Ako ty sa nevies naladit na sex bez predohry a bez nalady, tak muzom to nemusi fungovat na povel. Ty si pripravena na povel, aj ked prave (hormony, stres) vobec nemas chut? Stekas na nespravny strom.

anonym_4290ee
17. feb 2026

"Povedal mi ze sa ponáhľam ze tento mesiac som nemala riesit lieky"
Možno aj on potrebuje spracovať neúspech, prepáč, ale urobila si si z neho len darcu spermií, žiadne užívanie, romantika, rýchlo sa urob, nech môžem dať nohy na strop a čakať na test.

enmery
17. feb 2026

Ja som žena a po tejto správe zvädol aj mne...naživo to musí byť ešte horšie.🙄

anonym_2a93b3
17. feb 2026

Ty si z toho uz chorá… kazdy chlap by sa zlakol a sex mat nechcel… a nie to este pritom bažil po dietati, ked mu žena doma vyšiluje

wolf_
Včera o 00:03

Toto nie je vôbec ľahká situácia. Ani pre jedného z vás. Ale musím súhlasiť s komentármi, že niet sa čo čudovať, že v takejto atmosfére nemal chuť na sex.

A síce nie som muž takže môžem len hádať...ale pre chlapa bude asi o dosť náročnejšie udržať sa ready "v pozore"... zatiaľ čo tebe stačí "len" roztiahnuť nohy a keď tak si dopomôcť lubrikantom... Nechcem, aby to vyznelo hnusne, len tým chcem povedať, že možno ani ty by si to na jeho mieste nezvládla fyzicky, keď sama píšeš, že myšlienky mimo, sex nebol z túžby po sexe, ale len strojovo šup teraz treba plodiť...

A nie je to len o tej fyzickej záležitosti.. Ale naozaj takto chceš pokračovať? Ja chápem, že to je pre teba citlivé, bolestivé... Ale toto je .. smutné čítať.... Aj "plánovaný plodiaci sex" môže mať vzrušujúcu romantickú zvrhlú bláznivú (doplň podľa vášho gusta) atmosféru... Možno to chce naozaj trochu zvolniť, psychicky si to lepšie spracovať, spracovať si to každý sám aj spoločne ako pár.. Držať pri sebe, podržať sa vzájomne, a nie si robiť medzi sebou dusno a zo sexu strojovú povinnosť len na plodenie. Nemyslím nič z tohto v zlom. Len si skrátka myslím, že cieľ máte rovnaký, tak sa nezabudnite na tej ceste za cieľom aj ľúbiť...

anonym_4fd4bd
Včera o 05:08

Ahoj, ja ta chapem, my sa snazime omnoho omnoho dlhsie a skusali sme kadecco. Chapem, ze si smutna, ale myslim, ze prilisne tlacenie na pilu a upnutie sa na to na chuti neprida. Pozor aby to nenarusilo vas vztah.

anonym_b07a5a
Včera o 05:29

Ja ta chapem. 5 rokov sme sa snazili o prve dieta. Tiez som brala hormony a bola tak posadnuta dietatom, ze este aj ovulacne testy som si robila. A ked vysli 2 ciarky na ovulacnom teste, hned som oznamovala muzovi, ze dnes musi byt sex. A teda tiez sa v tej dobe stalo, ze muz sa az zlakol a ziadne spermie neboli. Vravel mi vtedy, ze ho to az stresuje na povel mat sex. Dietatko sa nam podarilo az vdaka IVF. Dnes sa uz len smejeme ako som oznamovala kedy musi byt sex. Ako sa nam narodilo dietatko, splnil sa mi najvacsi sen. A bola som spokojna co mam, muza, dieta. A ani neviem teda ako, ale podarilo sa nam necakene a uz nosim pod srdieckom druhe dietatko. Prirodzene otehotnenie.

luccys
Včera o 06:17

Ja rozumiem tuzbe po dietati, ale ze az takto vie niekomu z toho prepnut, to uz nechapem. To uz je cista posadnutost. Som po prvych riadkoch myslela, ze to zase pise ta so 7 detmi. To je nieco podobne. Kazdopadne prajem vela stastia a 2 ciarky.

anonym_a0b0c2
Včera o 06:27

Najprv si daj do poriadku svoj psychický stav. Nájdi si psychológa, upokoj sa. Priviesť dieťa na svet, keď tebe preskakuje, nie je najlepší nápad.

anonym_afbc64
Včera o 06:32

Fakt sa daj dokopy, priroda vie co robi a takto vysinuta neotehotnies. Este aj o chlapa prides

anonym_74375e
Včera o 08:40

Súhlasím,je to darca spermii a vela vztahov na tom skončilo
Takže pestuj čo máš lebo nebude ani jedno ani druhé týmto prístupom

anonym_2e4e86
Včera o 09:54

Aj chlapi neuspesne snaženie prežívajú, možno to len nedáva najavo a potrebuje to spracovať. Mať sex na povel je hrozné. Bolo to hrozne aj pre mňa, keď som vedela, že mám ovulaciu, tiež myšlienky nech už je to. Čo to musí byť pre neho? Veď to nie je jeleň ktorý sa len vyskáče na samici aby mal potomstvo. Trochu emócií a skus sa vcítiť do neho. Veľa vzťahov toto neprežije. Sústreďte sa na iné veci.
A nechcem zlahcovat ale rok a pol a ty už si takto zúfalá.. keď sa budeš snažiť dlhšie tak ta to úplne zničí.

sisska96
Včera o 12:07

Keď takto sa budeš správať, muž ťa určite opustí. Kto by mal na toto nervy

autor
Včera o 12:25
@sisska96

Keď takto sa budeš správať, muž ťa určite opustí. Kto by mal na toto nervy

@sisska96 ja som mála netvy 8rokou ked som počúvala ze prv práca, dom, dovolenky a Teraz povedal ze sa tesi ze chce a zrazu to tak nevyzerá . Po 3pokusoch o ivf som si chcela oddychnut a skúšať prirodzene a dostala som výčitku . Myslím ze som bola dosť ohľaduplna a trpezlivá prvé roky a potlačila túžbu po dieťati a verila ze ked dosiahneme vsetko tak sa nám podarí . Myslím ze biesom sebecka Ano možno tlacim na pílu lebo mam svoje roky ale do teraz som sa nacakala dosť ….

krispp
Autor odpoveď zmazal
motylik2559
Včera o 20:09

@anonym_autor Autorka, precitaj si po sebe prispevok co si napisala, ved ty si chodiaci frustrovany stres. Ako chces dieta pri tolkom strese a napäti? Ako chces, aby tvoj muz bol ok, ked ho vystresujes uz tvojim pohladom? Sama pises,ze si si to neuzivala pri dnesnom pokuse a jemu sa mal z teba postavit? 🤦‍♀️ Myslis,ze ten chlap to nevnima aka si a ci naladu na to mas?
Pozri, chapem, ze tuzis velmi po dietati, ale toto co predvadzas, si skodis sama sebe, ale aj partnerovi. Aby to nedopadlo tak, ze s tym sekne uplne, lebo vas sex asi postupne ide do bodu, ze je len z povinnosti a nie z radosti si to spolu uzit. Naozaj si precitaj po sebe co si napisala, ak sa ti da ocami nezaujateho cloveka, neprides si zufala a odpudiva (bez urazky)? Ako mas byt potom pritazliva a v pohode pre svojho chlapa, ked ma prist k sexu?Naozaj skludni sa, lebo to moze mat velmi zly dopad nielen na to,ze sa vam nezadari, ale aj na tvoju psychiku, na mna posobi ten clanok tak, ze staci malo k tomu, aby si scvokla a to hadam nechces. Na povel sexovat, ked ani partnerka nema naladu je fakt otras. Radsej sa vykaslite na presny plodny den, ale sexujte s radostou a uvolnene. Drzim palce