icon

Má strava vplyv na snaženie o bábätko?

33tehulka33
6. jan 2025

Ahojte. Snažíme sa o babo a moja otázka znie ak sa nám nedarí ci by teoreticky na to mala vplyv aj strava. Počula som ze treba obmedziť sladké. Je nieco “overené”? Nemam nadváhu. Dakujem

stellarstar
6. jan 2025

@33tehulka33 nie jedine kv čomu nemôžeš otehu sú problémové spermie, nepriechodné vajcovody, nejaký hormonálny vykyv a iné dg

denisa_deniska
6. jan 2025

@33tehulka33 Nemyslím si, že dôvod vášho zatiaľ nedarenia sa sú dve horalky a balíček jojo cukríkov denne. 🙂

zuzikak
6. jan 2025

presne tak. Strava tu zazraky nenarobi. Skus si kupit v lekarni vitaminove pripravky pre planovanie tehotenstva s obsahom kyseliny listovej. Pokial v tom nie su diagnozy ako vyssie opisala stellarstar tak mozno pomozu.

33tehulka33
autor
6. jan 2025

@denisa_deniska myslela som to skor tak ze napr/ pri problémoch so štítnou žľazou sa nemá jest napr. Brokolica, karfiol, pri problémoch s vredmi na hrubom creve napr. Orechy, strukoviny … ja som mala problem te folikuly nerástli a beriem duphaston a lekárka mi odporučila obmedziť sacharidy celkovo nie len sladkosti …. Teda aj sacharidove prílohy atd…

mondolina
6. jan 2025

@33tehulka33
tak obmedz sacharidy a uvidíš.

stellarstar
6. jan 2025

@33tehulka33 mam zníženú funkciu štítnej žľazy a brokolicu karfiol normálne jem, na čo musíš dávať pozor je jód podľa toho ktorú poruchu máš

stellarstar
6. jan 2025

@33tehulka33 a na folikul je dobrý inositol

33tehulka33
autor
6. jan 2025

@stellarstar je to volnopredajne ?

stellarstar
6. jan 2025

@33tehulka33 samozrejme

stellarstar
6. jan 2025
stellarstar
6. jan 2025

@33tehulka33 a brokolicu môžeš kľudne jest ak mas zníženú funkciu

33tehulka33
autor
6. jan 2025

@stellarstar Dakujem mam kys/ listovú tu beriem tak vyskúšam to vymeniť za toto

pralinka86
6. jan 2025

https://www.martinus.sk/2715769-protokol-prirod...
Mozno by som si precitala tuto knihu. A radila sa teda lekarmi, co ti radia.
Drzim palce

janetinka27
6. jan 2025

@33tehulka33 ahoj, mam knihu plodnost, cykly a vyziva, akurat dnes som si ju vsimla v policke.
Vyziva urcite velky vplyv na plodnost ma.
Ale nie vzdy to vyriesi konkretny problem paru, moze tam byt ina porucha, ktora sa stravou ovplyvnit neda.