Má strava vplyv na snaženie o bábätko?
Ahojte. Snažíme sa o babo a moja otázka znie ak sa nám nedarí ci by teoreticky na to mala vplyv aj strava. Počula som ze treba obmedziť sladké. Je nieco “overené”? Nemam nadváhu. Dakujem
@33tehulka33 Nemyslím si, že dôvod vášho zatiaľ nedarenia sa sú dve horalky a balíček jojo cukríkov denne. 🙂
presne tak. Strava tu zazraky nenarobi. Skus si kupit v lekarni vitaminove pripravky pre planovanie tehotenstva s obsahom kyseliny listovej. Pokial v tom nie su diagnozy ako vyssie opisala stellarstar tak mozno pomozu.
@denisa_deniska myslela som to skor tak ze napr/ pri problémoch so štítnou žľazou sa nemá jest napr. Brokolica, karfiol, pri problémoch s vredmi na hrubom creve napr. Orechy, strukoviny … ja som mala problem te folikuly nerástli a beriem duphaston a lekárka mi odporučila obmedziť sacharidy celkovo nie len sladkosti …. Teda aj sacharidove prílohy atd…
@33tehulka33
tak obmedz sacharidy a uvidíš.
@33tehulka33 mam zníženú funkciu štítnej žľazy a brokolicu karfiol normálne jem, na čo musíš dávať pozor je jód podľa toho ktorú poruchu máš
@33tehulka33 a na folikul je dobrý inositol
@stellarstar je to volnopredajne ?
@33tehulka33 samozrejme
@33tehulka33 a brokolicu môžeš kľudne jest ak mas zníženú funkciu
@stellarstar Dakujem mam kys/ listovú tu beriem tak vyskúšam to vymeniť za toto
https://www.martinus.sk/2715769-protokol-prirod...
Mozno by som si precitala tuto knihu. A radila sa teda lekarmi, co ti radia.
Drzim palce
@33tehulka33 ahoj, mam knihu plodnost, cykly a vyziva, akurat dnes som si ju vsimla v policke.
Vyziva urcite velky vplyv na plodnost ma.
Ale nie vzdy to vyriesi konkretny problem paru, moze tam byt ina porucha, ktora sa stravou ovplyvnit neda.

@33tehulka33 nie jedine kv čomu nemôžeš otehu sú problémové spermie, nepriechodné vajcovody, nejaký hormonálny vykyv a iné dg