icon

Mali by ste s týmito diagnózami dieťa?

15. feb 2026

Mali by ste s týmito diagnózami dieťa?

- vrodený trombofilný stav, 2x trombóza, lieky na riedenie krvi
- astma, ventilačné spreje a antihistaminiká
- cervikokraniálny syndróm, poškodená krčná chrbtica, bolesti hlavy denno denné, závraty
- chronická gastritída a nevoľnosti - obmedzená strava
- panická porucha a tetania - v liečbe AD, Mg apd.
- nízky tlak 95/60, denno denné točenie hlavy a pocity na odpadnutie
- anémia, v substitučnej liečbe

Vek 28r, denne množstvo tabletiek a hlavne zdravotných obmedzení a nevoľností.
Ako to popri tom zvládnuť? Keď človek má čo robiť, aby sa vedel postarať o seba?

Strana
z5
anonym_5382d2
15. feb 2026

lekari co tvrdia?

autor
15. feb 2026
@anonym_5382d2

lekari co tvrdia?

@anonym_5382d2 nič, čo by mali tvrdiť, je to vec ženy, či mať dieťa alebo nie. Či sa na to cíti. Všetky tieto diagnózy sú vraj bežné a dnes ich má každá druhá žena... áno, len nie všetky pokope. Otázka znie, či sa to dá zvládnuť, tehotenstvo a vychovávať dieťa s týmito stavmi.

jaskolka
15. feb 2026

A čo chce tá konkrétna žena?

anonym_e8f51b
15. feb 2026

@anonym_autor ani náhodou. Človek má čo robiť sám so sebou keď má toľko diagnóz

conta22
15. feb 2026

@anonym_autor na rovinu, ja nemám žiadne diagnózy, 32rokov a moje tehotenstvo je strašne náročné od začiatku, popravde ja si to predstaviť neviem, ale záleží od teba, každá máme inú skúsenosť a každé telo je iné každé tehotenstvo tiež - čiže môžu ti tu ženy písať ale záleží od teba ;)

anonym_152ead
15. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_5382d2 nič, čo by mali tvrdiť, je to vec ženy, či mať dieťa alebo nie. Či sa na to cíti. Všetky tieto diagnózy sú vraj bežné a dnes ich má každá druhá žena... áno, len nie všetky pokope. Otázka znie, či sa to dá zvládnuť, tehotenstvo a vychovávať dieťa s týmito stavmi.

@anonym_autor tak a ty si čo myslíš? Zvládneš to?
Za mňa je to šialenosť, čo i len uvažovať nad tehotenstvom

autor
15. feb 2026
@anonym_152ead

@anonym_autor tak a ty si čo myslíš? Zvládneš to?
Za mňa je to šialenosť, čo i len uvažovať nad tehotenstvom

@anonym_152ead ja to zvládnem, či to zvládne ona, neviem...

anonym_915f86
15. feb 2026

Kazdy den bolesti a zavraty? To ani do práce nechodí? Zle liečená žena to je.

anonym_89431c
15. feb 2026

Mrzí ma tvoj zdravotný stav.. ale teda, môj druhý najväčší strach je asi ten, že by sa mi niečo stalo a syn by ostal bez svojej milovanej maminy v nejakom malom veku. Poznám jednu ženu, ktorá bola pred tehotenstvom úplne zdravá a po pôrode jej nastali strasne komplikácie, je dva roky po pôrode a je to s ňou stále horšie.. neviem či v tvojom zdravotnom stave by bolo rozumné otehotnieť. aj keď chápem veľku túžbu po dieťati, treba počúvať aj rozum a myslieť na potenciálnu budúcnosť dieťaťa

autor
15. feb 2026
@anonym_915f86

Kazdy den bolesti a zavraty? To ani do práce nechodí? Zle liečená žena to je.

@anonym_915f86 chodí do práce, má lepšie dni a horšie dni. Má fyzio, suché teplo, guajacuran na večer, prípadne sirdalud. A keď je jej zle, tak tbl na bolesť. Normálne pracuje, toto nie sú diagnózy na ID. CC syn. má veľké množstvo ľudí.

anonym_152ead
15. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor a ty si teda kto ?

autor
15. feb 2026
@anonym_89431c

Mrzí ma tvoj zdravotný stav.. ale teda, môj druhý najväčší strach je asi ten, že by sa mi niečo stalo a syn by ostal bez svojej milovanej maminy v nejakom malom veku. Poznám jednu ženu, ktorá bola pred tehotenstvom úplne zdravá a po pôrode jej nastali strasne komplikácie, je dva roky po pôrode a je to s ňou stále horšie.. neviem či v tvojom zdravotnom stave by bolo rozumné otehotnieť. aj keď chápem veľku túžbu po dieťati, treba počúvať aj rozum a myslieť na potenciálnu budúcnosť dieťaťa

@anonym_89431c ďakujem, môj zdravotný stav je relatívne v pohode vzhľadom na môj vek. 🙂

unicornlady
15. feb 2026

Takže píšeš tu o kom? "či to zvládne ona, neviem..."
Ide o sestru, švagrinu...?
Ak ona chce to dieťa a trúfa si, tak si asi verí, že to zvládne.

Má manžela, či niekoho, kto jej je oporou a bude aj pri dieťati?

marsmykkok
15. feb 2026

@anonym_autor Nie, máš čo robiť aby si sa postarala o seba, tie prvé 3 roky sú záhul, deti sa rodia veľmi nesamostatné a treba ich tíšiť, krmiť, prebaľovať a je to robota na 24/7. Iba ak by napríklad rodina pomohla, že máš zdravú matku čo by bývala s tebou a starala sa o dieťa a bola jeho druhá mama prvé 3 roky hlavne... Potom ked je dieťa staršie je to ľahšie.

autor
15. feb 2026
@unicornlady

Takže píšeš tu o kom? "či to zvládne ona, neviem..."
Ide o sestru, švagrinu...?
Ak ona chce to dieťa a trúfa si, tak si asi verí, že to zvládne.

Má manžela, či niekoho, kto jej je oporou a bude aj pri dieťati?

@unicornlady je irelevantné o kom píšem, či je to sestra, švagriná, dcéra, kamoška, teta alebo učiteľka v škôlke. Pýtam sa na názor iných žien, ktoré hlavne tiež majú niektoré z týchto ochorení alebo parciálne diagnózy. Píšem o cervikorniálnom syndróme - CC syn - dnes úplne bežná diagnoza mladých ľudí.

anonym_cebfc0
15. feb 2026

Kazdy zvladne to co zvladnut chce. Neznamena to vsak ze to nebude narocne.

maidenfair
15. feb 2026

@anonym_autor ahoj. Z toho čo popisuješ mám trombofíliu, astmu a anémiu. Plus celiakia, čiže tiež obmedzená strava. Priala som to ako výzvu. Tehotenstvo sa dá zvládnuť. S injekciami a vitamínmi. To s tou chbticou by mohol byť problém ale dotyčná určite dostane pn. Treba obehať lekárov, fyzio a pýtať sa.

namornicka
15. feb 2026

Myslim, ze tato mlada zena by mala poriesit najprv svoje zdravie, pride mi to ako nejaka chronicka nefiagnostikovana/zanedbana vec s tymito priznakmi, co opisujes. Lekari tam na kazdy subor priznakov prilepili nejaku diagnozu ci syndrom a vybavene. A nie, nema to dnes takto kazda a uz duplom nie v tomto veku. Tehotenstvo to moze zhorsit, ako aj porod, nevyspatie a vycerpanie zo starostlivosti a babo. Treba najst dobreho lekara, co to komplexne vyriesi.

anonym_5eb979
15. feb 2026

nie nemala ... zdravotny stav ohrozuje dieta-psychicky -ked sa na to musi pozerat ale aj v smere dedicnosti ... plus ta matka ma iste aj psychickeproblemy a nema plnohodnotny zivot ..starat sa o dieta je velka zodpovednost na xy rokov ... nebola by som sebecka a nespravila to tomu dietatu ...

autor
15. feb 2026
@namornicka

Myslim, ze tato mlada zena by mala poriesit najprv svoje zdravie, pride mi to ako nejaka chronicka nefiagnostikovana/zanedbana vec s tymito priznakmi, co opisujes. Lekari tam na kazdy subor priznakov prilepili nejaku diagnozu ci syndrom a vybavene. A nie, nema to dnes takto kazda a uz duplom nie v tomto veku. Tehotenstvo to moze zhorsit, ako aj porod, nevyspatie a vycerpanie zo starostlivosti a babo. Treba najst dobreho lekara, co to komplexne vyriesi.

@namornicka tak ti to popíšem trochu. Ak máš trombofíliu berieš lieky na ridenie krvi. Ak berieš lieky, tak veľa krvácaš. Ak veľa krvácaš počas MS, si anemická, čiže berieš železo, máš nízky tlak a točenie hlavy. Ak berieš železo na anémiu, zhoršuje sa ti trávenie a máš ťažký pocit na žalúdku. Ak berieš AD, tie znižujú tlak, a okrem toho spôsobujú problémy s trávením. Je to absolútne bežná vec u ľudí s AD, časté gastritídy, problém s vyprázdňovaním, zápcha apd.
Čiže je to jeden kruh. Jediné, čo do toho nezapadá je CC syn, ktorý jej vznikol po úraze. Ak si anemická, máš CC syn, bolí ťa hlava, máš závraty, točenie hlavy. Tetania samá o sebe má veľmi špecifické príznaky pokiaľ mi je známe.

anonym_0953cd
15. feb 2026

No neviem. Budes musiet vsetko tahat sam. Z dietatom sa diagnozy nezlepsuju.

anonym_5382d2
15. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor uprimne nie, je to ohrozenie tej zeny.

autor
15. feb 2026
@anonym_0953cd

No neviem. Budes musiet vsetko tahat sam. Z dietatom sa diagnozy nezlepsuju.

@anonym_0953cd ako ona bude musieť všetko ťahať sama? Nemá partnera, je však tehotná... čiže bude musieť všetko ťahať sama.

anonym_58b6b7
15. feb 2026

okrem trombozy a panickych atakov mam aj ja + zopar dalsich dg. a deti mam. je len na tebe ci si trufas popri zdravotnému stavu starať sa o deti

anonym_b4b653
15. feb 2026

Ja tu ziadne svetoborne diagnozy nevidim. A pride mi celkovo odveci bavit sa tu o Columbovej zene.

autor
15. feb 2026
@anonym_b4b653

Ja tu ziadne svetoborne diagnozy nevidim. A pride mi celkovo odveci bavit sa tu o Columbovej zene.

@anonym_b4b653 ty sa bavíš? Ja sa nebavím pri tom. Tu ide o to, či to zvládne pri tom všetkom, sama...

anonym_152ead
15. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_0953cd ako ona bude musieť všetko ťahať sama? Nemá partnera, je však tehotná... čiže bude musieť všetko ťahať sama.

@anonym_autor no tak keď už je tehotná tak už je to hádam jedno... Čo ti teraz pomôžu tieto vypytovačky?

anonym_932221
15. feb 2026

Zvladnut sa da vsetko, len treba pozriet aj na druhu stranu - s kym to dieta planuje mat? Ci nielen ona ma problemy, ale ako je na tom druha strana … este pred plodenim vysetrenia, ci tam nejake geny nebudu nekompatibilne atd … a samozrejme ekonomicka stranka , je sama zabezpecena? Ma podporu rodicov? zdravou zenou zamava, ak by ostala sama alebo ak dieta nie je v poriadku … a zena uz s predchadzajucimi peoblemami skonci na kompletku rozbita … tie diagnozy same o sebe nie su nijak vynimocne … ale pravidelne uzivanie AD uz je na povazenie ..hormony v tele narobia dost a v tehotenstve je to hojdacka …

domka222
15. feb 2026

Beriem lieky na riedenie už asi 13 rokov a nekrvácam viac pokiaľ ide o bežné poranenie. Jedine operačné zákroky,tam sa vysadzujú lieky. Pozri,ty to riešiť nemusíš. Hádam tá žena vie najlepšie ako sa cíti a či by zvládla ďalšiu záťaž.

autor
15. feb 2026
@anonym_932221

Zvladnut sa da vsetko, len treba pozriet aj na druhu stranu - s kym to dieta planuje mat? Ci nielen ona ma problemy, ale ako je na tom druha strana … este pred plodenim vysetrenia, ci tam nejake geny nebudu nekompatibilne atd … a samozrejme ekonomicka stranka , je sama zabezpecena? Ma podporu rodicov? zdravou zenou zamava, ak by ostala sama alebo ak dieta nie je v poriadku … a zena uz s predchadzajucimi peoblemami skonci na kompletku rozbita … tie diagnozy same o sebe nie su nijak vynimocne … ale pravidelne uzivanie AD uz je na povazenie ..hormony v tele narobia dost a v tehotenstve je to hojdacka …

@anonym_932221 nema uz rodicov, financne je na tom ok. Od rodiny je vzdialena viac sko 800 km a vratit domov sa nechce, v zasade ani nema kde, tam ma zivot, pracu, priatelov. S otcom svojho dietata netvoria par a podla vsetkeho ani nebudu. Rozmysla nad tym, ci si dieta nechat alebo nie. Je to 50/50. O tehotenstve sa dozvedela tento tyzden.

Strana
z5