Mám nízke HCG?
Už raz som bohužiaľ musela ísť na kyretaz, pretože bábätko nerástlo. Pamätám si že dve čiarky mi vtedy ukazalo prvý krát až po 2 týždňoch meskania. Dnes po pol roku mi znova mešká MS 6 dni a test opäť negatívny. Nemám pocit že by MS mala prísť, nič tomu nenasvedčuje. Skôr mám príznaky ako vtedy, keď som bola tehotná. Ale ten test je negatívny skoro po týždni. Cyklus mávam pravidelný, cca 30 dni. S veľkým sklamaním som sa už asi zmierila s tým, že scenár sa bude opakovať. Moja otázka teda znie, ZAZILI STE SI TOTO NIEKTORA? LIECILI VAS? AKO? CO VAM POMOHLO? (mám 24r)
Mne sa stalo presne ako píšeš, no dúfam že ty budeš iný, ten šťastnejší prípad. Prvý kyret som mala v 8tt. Po polroku som otehotnela znova, týždeň ako mi meskala MS som si spravila test a vyšiel pozitívny ale ešte celkom slabá čiarka. O ďalší týždeň som začala spinit, išla som na pohotovosť a na sone nič nevideli, prázdna maternica ani gestacny vak nebol. Zobrali mi krv a mala som vyššiu hladinu HCG takže tehotná som bola len nevedeli akým smerom sa to teda vyvíja. Na 3 deň som mala ísť znova na hcg a to som už pred odchodom z domu začala krvácať. Hcg klesalo takže išlo o biochemické tehotenstvo v 7tt. Lekár mi hneď dal odporúčanie na hematologiu. Robili mi tam genetiku, kontrolovali štítnu žľazu a trombofilne mutácie. Na výsledky som čakala 7 týždňov. Doktor mi povedal, že so snažení mame počkať na výsledky. Tak sme počkali. Všetko bolo v úplnom poriadku. Deň pred výsledkami som mala ovulaviu tak sme to využili, že ved už budem mať výsledky a to som rovno vtedy aj znova otehotnela 🙏. Hematologicka mi odporučila, že keď otehotniem mam hneď prísť a predpise mi na prvý trimester preventívne fraxiparine. Tak aj bolo. Ten som si pichala do 14tt. Nič iné som nebrala. Dnes začínam 7 mesiac 🙏🙏
u nas postup viac menej rovnaky ako @petrisa213 2x biochemicke v 6tt, tak nas lekar poslal na vsetky vysetrenia (stitna zlaza, repro imunologia, hematologia, spermiogram) cakali sme na vysledky a teraz si picham od || ciarok na teste fraxiparine (ja budem az do konca) a som v 5. mesiaci, u nas to malo hematologicky zaklad
Doktor Wallenfels, prípadne všetci v plodar.sk Rieši hneď po prvom potrate, prípadne aj skôr ak sa dlhšie nedarí. Počula som ženy po potrate, zúfalé, lebo že ich doktor sa tým bude zaoberať až po 3-4 potratoch :( osobne mám utrogestan vždy po ovulácií hneď, nie až po teste.

Mrzi ma to 😔 viem, ze ako utecha je to slabe, no stava sa to velmi casto. 30% tehotenstiev odide s beznou ms a niektore zeny ani nevedia, ze boli tehotne. Dalsich 30% konci ako biochemicke tehotenstvo do 5.-6tt...
Pricin preco sa to stava moze byt vela, niekedy je to len selekcia prirody, ale mozu to sposobovat aj reproimunologicke, hematologicke ci geneticke dovody.
Odporucam teda navstevu u gyn, poprosit o ziadanku na reproimunologicke a hematologicke vysetrenie a uvidis.
Kazdopadne ak skusate, tak doplnat minimalne kys.listovu a vit.D