icon

Máte skúsenosť s vaginálnou aplikáciou Progestenalle 200?

esterka13
16. jan 2025

Ahojte , gynekológ mi predpísal tabletky progesteronu ale mam si ich vkladať vaginálne
V lekárarni mi vydali tieto ( prikladám obrázok) , v príbalovom letáku pise o užívaní cez ústa , máte niektorá s tým skúsenosť o aplikácii vaginálne ? Dakujem

esterka13
autor
16. jan 2025
parvinka0001
16. jan 2025

Áno vkladá sa .ale môžeš cez ústa len sú tazke na žalúdok .ja som to tak robila keď sme niekde šli aby mi to nevytieklo

veronika_sk000
16. jan 2025

@esterka13 ja som si ich normalne vkladala co najhlbsie ku krcku, mozu sa uzivat oboma sposobmi

michaela329
16. jan 2025

@esterka13 vaginálne sa užívajú tiež, lepšie sa dostane účinná látka tam, kde má a nebude Ti tak ťažko z nich. Neboj sa, berú sa tak bežne.

lyinda
16. jan 2025

@esterka13 jasne, kludne si ich vkladaj aj ja si ich vkladám. Majú lepsí úcinok takto.
Len ťa upozorním, že po zavedení tabletky skús lezat aspon 20minút aj dlhšie ak sa to dá, a nos intímku, zvykne po čase ten obal vytekať a je to nepríjemné.

esterka13
autor
16. jan 2025

Dakujem pekne ženy 🙂

simona1998
16. jan 2025

@esterka13 vkladam si ich a 15-20 min po vkladani lezim 🙂 potom sa nezľakni keď pôjdeš na wc tak budeš mať také biele “omrvinky” v moci . To bude ten obal tabletky a taktiež odporúčam intímku alebo aspoň nejaký toaletný , pretože to bude z teba vytekať 🙂

adrbat
16. jan 2025

@esterka13 ja som ich brala. Tiež mi v lekárni kázali prehltnúť, ale gyn kázal vkladať. Ja keď som ich jedla bolo mi strašne zle, až na odpadnutie asi 2-3 hodiny potom, a musela som si aspoň na 2 hodiny ľahnúť, aby to prešlo. Ale keď som si ju dala zospodu nebolo mi špatne.

bambulka711
16. jan 2025

@esterka13 ja tiež vkladám a nemám žiadne problémy. Len si treba intimku dať.