icon

Metotrexat, mimomaternicové tehotenstvo - kedy sa znovu snažiť?

nikoletka1986
26. mar 2020

Ahoj. Mam za sebou mimomaternicove tehotenstvo. Dostala som injekciu Metotrexat. Mate s tym niekto tiez podobnu skusenost. Po akej dlhe ste sa zacali snazit? Nebol problem otehotniet? Dakujem 🙏

martinad121
7. sep 2020

Ahoj. Ja som dostala Metotrexat takto pred rokom. Zatiaľ sme sa o druhé nesnažili. Gynekológ mi odporučil zistiť priechodnosť vajcovodov, na čo som sa zatiaľ neodhodlala. Bola si na priechodnosti? Alebo sa snažíte bez toho?

nikoletka1986
autor
7. sep 2020

@martinad121 nie, nebola. Ale mne to lekar ani nehovoril. Teraz sme sa zacali znovu snazit. Hadam vsetko dobre dopadne.

martinad121
7. sep 2020

A koľko ubehlo u teba od podania?

nikoletka1986
autor
8. sep 2020

@martinad121 mne kazali 3 az 6 mesiacov. Zaciatkom februara som ho dostala.

jasmina56
27. máj 2021

@nikoletka1986 môžem sa spýtať ako to prebiehalo ? Koľko dávok injekcii ste dostala ? Ďakujem

nikoletka1986
autor
27. máj 2021

@martinad121 rok aj 3 mesiace.

martinad121
28. máj 2021

Ahoj, ja som dostala jednu inekciu. Tá stačila, ale už by som si to nikdy nedala. Prebehli skoro 2 roky a stále mám tu stranu citlivejšiu. Pociťujem bolesť a tlak, asi sa vajcovod poškodil, aj keď doktor sa k tomu nevyjadruje.

jasmina56
28. máj 2021

@martinad121 mne jedna dávka nepomohla, vcera som dostala druhu, tak čakám a mám obavy ako to cele dopadne.

martinad121
28. máj 2021

@jasmina56 mne HCG klesalo tak ako malo, ale útvar mizol strašne pomaly. Ešte po roku ho bolo vidno. Naposledy tento rok v januári ho tam doktor nevidel, ale dakedy si myslím, že možno len nehľadal dobre. A tie obavy celý čas, či mi náhodou vajcovod nepraskne boli hrozné. Po týchto skúsenostiach, by som si asi radšej vajcovod dala zobrať a vedela by som, že už šarapaty robiť nebude. Lebo ak by sme sa začali snažiť o druhé, neviem ako by to celé dopadlo... V ktorom týždni si bola? Treba dúfať, že všetko bude dobré.

nikoletka1986
autor
28. máj 2021

@martinad121 aj ja obcas rozmyslam nad tym, ci zobrat vajcovod by v tom case nebol lepsi napad. Aj ja mam obcas take divne pocity. Aj mne stacila 1 davka. Hodnoty isli dole podla tabulky.

jasmina56
31. máj 2021

@martinad121 HCG mi kleslo po druhej dávke, ale v stredu opäť kontrola, teraz naozaj sa budem cely čas obávať, nech mi nepraskne vajcovod. Vraj 5 týždeň

martinad121
17. jún 2021

@jasmina56 tak aspoň, že kleslo. Dúfam, že ti to všetko dobre dopadne. Ja som sa bála skoro celý rok, kým to na sone bolo stále vidno.

pietrula
27. aug 2022

@martinad121 Kolko si mala hcg, ked ti podali metotrexat?

martinad121
27. aug 2022

@pietrula priznám sa, že už si to nepamätám, ale určite to nebolo veľa. Počas 3 dní v nemocnici mi ešte aj klesalo.

chanelita15
5. okt 2023

Otvorím opäť túto diskusiu,nakolko som momentálne v nemocnici a vyzerá,že mám mimomaternicove. Dali mi na výber injekciu alebo laparoskopiu.
Bolo to veľmi zle po tej injekcii? Veľmi ste mali silne bolesti?

nikoletka1986
autor
5. okt 2023

@chanelita15 mne bolo v noci trochu zle. ale na druhy den uz lepsie. ale baba, ktora bola vela mna v nemocnici, ta bola OK

chanelita15
5. okt 2023

@nikoletka1986 ako zle? Nebolo to že by si “skrabala” steny od bolesti?

chanelita15
5. okt 2023

@nikoletka1986 a ešte otázka. V ktorom týždni si bola cca?