Môže alchemilka ovplyvniť načasovanie ovulácie?
Ahojte..počas MS som začala pit alchemilku..skrátila mi cyklus o 1 deň a hneď dnes 6 deň cyklu už mám aj hlien..co som nikdy tak skoro nemala
Čítala som ze môže po tom čaji byť ovu aj skôr.. je to pravda?
@denisa_deniska áno 6 deň cyklu menzes 4 dní piaty deň len spinenie..dnes som ju už nepila..nie ze plodny ale už trochu hlienu bolo..minulý mesiac bol hlien až na 9 den
Aha, tak ovuláciu asi mávaš skôr, mohlo by byť 🙂 kľudne ale pi do ovulácie
@denisa_deniska myslím ze bola min mesiac 13 al 14 deň.. myslíš že to ta slchemilkka môže posunúť na skôr?
Ja si myslím, že nie, resp nie tak radikálne.
A ako dlho ju už piješ? koľko dní a koľkokrát denne?
@nikaeli pila som asi 5 dní.. a asi pol až trištvrte litra...ale davala som si tej bylinky tak 2 pol lyzice
Predpokladám, že po 5 dňoch užívania nie. Naviac alchemilka skôr upravuje nepravidelný cyklus, zmierňuje silné krvácanie a bolesti. Odporúča sa ženám pri snahe otehotnieť, pretože môže pomôcť udržať progesterón v druhej časti cyklu (čiže pomáha pri uhniezďovaní oplodneného vajíčka). Celkovo je vhodná pri hormonálnej nerovnováhe napr. aj v období predmenopauzy. Nemám vedomosť o tom, aby ovplyvňovala/ posúvala ovuláciu.
Prečo si ju začala piť? akú zmenu si očakávala?
@nikaeli tiež by som chcela babo..ale aj mi skrátila ms o den
Nemyslím si, že by za to bola zodpovedná alchemilka. A keby aj - o jeden deň kratší cyklus nie je žiadna katastrofa, to sa občas stáva aj ženám s pravidelným cyklom. Alchemilka ti nepomôže k otehotneniu, resp. neovplyvňuje oplodnenie. Vie napomôcť v druhej časti cyklu pri uchytení vajíčka.
Máš nejaké ťažkosti?
@nikaeli nemám ale vek 39 r..rozumieš sa bylinkam?
Trošku áno 💚
@nikaeli super..a co by si teda doporučila na pitie pre mňa?..napr o salvii som čítala aj o rozmarínu že pomáhajú pred ovualciou..
Potrebovala by som vedieť niečo viac, než len to, že chceš otehotnieť 😉 za normálnych okolností by to nemal byť problém. Sama som rodila v 38, dokonca pri nepravidelnom cykle po MMT a MA.
@nikaeli co konkrétne?
Ahoj baby, moze alchemilka aj posunúť ovulaciu na neskor?tak o týždeň?ďakujem

6.deň cyklu máš hlien? Tj 6 dní po začatí ms? Pochybujem, že by to alchemilka takto posunula, mohlo sa to aj samo, ale to, že dnes 6dc máš plodný hlien nezaručuje, že ovuláciu nebudeš mať o 4 dni