Môžem byť mama s diagnózou polycystické vaječníky?
Ahoj žienky chcem sa Vas opýtať, či ma niektorá skúsenosť s manželom sa snažíme 7 rokov o dieťa mam pcso ale mam ovuláciu pravidelný cyklus a nemám zvýšený inzulín chodím aj do centra kde mi sledujú folikuly chodíme totiž s manželom aby nam plánovali pohlavný pomer manžel ma zlu morfológiu uz som bola tehotna mala som spontánny potrat a teraz som mala na 90% percent biochemické tehotenstvo pretože ciarky nesilneli moze byt to mnou alebo ním myslite že mam šancu stať sa mamou .
@anonym_b6742d 28
@elevora To ste este mladi, ak nechces IVF ostava dufat. Ak sa raz podarilo, nadej je vzdy. Dala by som tomu rok a isla do iui na tvojom mieste
Na Tvojom mieste by som uz davno isla na IVF, 7 rokov je fakt dlha doba....a nechapem, co ma nabozenstvo spolocne s ivf, moja sestra je tiez veriaca a isla na IVF, hned prvy vklad sa podaril a maju dieta...predtym sa snazili 3 roky a nic.
Aby si potom nelutovala, ze si premarnila roky cakanim
@elevora nehadz flintu do Zita. Chod zajtra k lekárovi, nechaj si zobrať krv. A budeš vedieť isto či si tehu, alebo nie si alebo to bolo biochemické
@sense dostala som kramy 7 dni som.sa testovala ciarky slabé taky duchovia digi testy negatívne a dnes kramy .. vedelq som.ze nieje to zdrave tehotenstvo
@sense dostala som kramy 7 dni som.sa testovala ciarky slabé taky duchovia digi testy negatívne a dnes kramy .. vedelq som.ze nieje to zdrave tehotenstvo
@elevora možno to ani biochemické nebolo. Ak si presvedčená že hej chod na tú krv, tým že si už raz potratila a toto by bolo biochemické (ak by bol zostatok ich v keby), po dvoch potratoch by ťa už lekári poslali na všetky ostatné vyšetrenia, nielen základné. Ale aj reproimunologiu, genetiku, hematologiu. Tieto vyšetrenia sú pre teba dôležité ak ti ich ešte nerobili, ak chcea mať nádej.
Aj keď ako som ti písala včera tie testy pozitívne nevyzerali.
@veklipo nechcem ist na ivf som veriaca rozmýšľam nad iui ale chcela by som prirodzene keďže to vyšlo mozem otehotnieť ak prirodzene ale uz som zúfalá veľmi sa trapim
@elevora ja som tiež veriaca katolíčka. Riešila som to s kňazom. Cirkev nemá problem s IVF, ma problem s embryami, ktoré ostanú. Ciste teoreticky, predstav si, ze sa vám oplodni 10 embryii (čo pri manželovej zlej kvalite pochybujem). Čo spravíš s tými embryami?
My sme mali 2 embryá, chytilo sa len 1.
Ďalšie tehotenstvo som mala potom prirodzene.
S pcos zijem cely zivot vacsina mojich cyklov je anovulacnych napriek tomu som bola prirodzene tehotna 3x a deti mam dve.. jeden krat sme to poštuchli s clostylom.
@elevora a co ma ivf spolocne s vierou ja na tvojom mieste sa netrapim a idem ivf
@katarinaschober presne tak..uplne chore tie ich nazory...radsej budu bezdetni ako pojdu na Ivf..lebo viera🫣mame byt dobrymi ludmi, neublizovat inym, nekradnut...o tom je viera..nie o Ivf..ale takym ludom to nevysvetlis...dodnes mam znamu, ma 45 rokov a su bez detí..lebo viera
No pozri,mozete to riesit,alebo stale dufat. V rodine mame taky par. Silou mocou prirodzene,lebo su veriaci. Ubehlo uz 15r. a pribudol im akurat tak vek a pes.🤷♀️ A teraz uz by dali aj cokolvek za IVF alebo aj adopciu. Ale kvoli veku asi uz ani nic nebude.
Máš ešte vek, kedy to môže prísť. Poznám pary, kt pocalimpo 8,9 rokoch..
@elevora ahoj, nádej máš určite. My sme mali presne to iste ja pcos s väčšinou anovulacnym cyklom a muž morfológia 0.5 %, ak som aj ostala tehotná tak 5-6 týždeň a koniec. Tiež sme veriaci a skúšali sme iui, bez úspechu. Išli sme i do ivf a tiež 2xnic. Po dvanástich rokoch sa nám narodila dcérka. Ma osem rokov a okrem nej už máme doma ďalšie tri kúsky, ktoré ani neviem ako sa nám podarili. Takže nádej máš určite.
@elevora ja som tiež veriaca katolíčka. Riešila som to s kňazom. Cirkev nemá problem s IVF, ma problem s embryami, ktoré ostanú. Ciste teoreticky, predstav si, ze sa vám oplodni 10 embryii (čo pri manželovej zlej kvalite pochybujem). Čo spravíš s tými embryami?
My sme mali 2 embryá, chytilo sa len 1.
Ďalšie tehotenstvo som mala potom prirodzene.
@veklipo kňaz, ktorý vám radil, sám nevedel.
@veklipo kňaz, ktorý vám radil, sám nevedel.
@any_soj a kto ste vy, ze sudite knaza, co vie a co nevie? Viete, ze v stredoveku bola podla cirkvi pitva tazkym hriechom? A dnes je bezna? Ak by Boh IVF nechcel, neexistovalo by. A ani najlepsie svetove kliniky vznik zivota nezaistia.. Aj pri IVF je Boh.
@any_soj a kto ste vy, ze sudite knaza, co vie a co nevie? Viete, ze v stredoveku bola podla cirkvi pitva tazkym hriechom? A dnes je bezna? Ak by Boh IVF nechcel, neexistovalo by. A ani najlepsie svetove kliniky vznik zivota nezaistia.. Aj pri IVF je Boh.
@veklipo ale prosím ťa, božík má rád, keď ľudia trpia... preto tejto nariadil zhora, že dieťa mať nebude.
@veklipo neberte to prosím ako útok. Vôbec by som nereagovala, keby ste napísala iba, že aj vy ste veriaca a máte dieťa z ivf. Ale keďže ste napísala, že Cirkev nemá problém s ivf, tak som zareagovala, lebo to nie je pravda.
Ono, ten argument, že "Ak by Boh IVF nechcel, neexistovalo by."... Existuje veľa všeličo ho na svete. Nie všetko je Božia vôľa, to sa asi zhodneme predpokladám...?
Každopádne druhá vec je, že vaše dieťa je jedinečné, vzácne a Bohom milované bez ohľadu na okolnosti jeho počatia.

Samozrejme.
IVF ste neskúšali?