icon

Náhle vynechanie ovulácie pri pravidelnom cykle

frida1990
25. okt 2021

Ahojte, mám otázku ohľadom anovulačného cyklu. Každý mesiac mávam pravidelnú ovuláciu (cca 16.den) a pravidelný menzes cca na 29.-30.den cyklu , dĺžka lutealnej fázy je vždy 13 dní, ovuláciu mám vždy potvrdenú bazalnymi teplotami, testami a častokrát aj ultrazvukom, všetko u mňa funguje pekne. Moje bežné predovulačné teploty sú cca 36.5-36.7 a poovulačné cca 37.1-37.2. Posledný mesiac mám silné stresy kvôli rodinným problémom, a celý cyklus sa javí úplne bláznivo. Od začiatku menzesu som mala teploty 36,8 a takto sa to držalo, potom kleslo na 36,7, po ovulácii ani chýru ani slychu, testy nič, ultrazvuk nič, žiaden dominantný folikul, takto až po 25. deň cyklu, testy stále biele, a zrazu sa mi zvýšila teplota na cca 37,0-37.1 a tak sa mi to drží už cca 5 dní . Menzes stále nič a to už je 31. deň cyklu. Tehotná nie som. Mali ste niektorá podobnú skúsenosť? Vopred ďakujem.

ailiba
25. okt 2021

@frida1990 môže sa to stať, nie sme stroje... Najma stres, cestovanie, veľké zmeny. Už sa mi to stalo, ale hneď sa to zas vrátilo do normalu. Ďalší cyklus už bol v poriadku.

frida1990
autor
25. okt 2021

@ailiba dúfam že sa to vráti, ja som to takto exte nemala a to si cyklus sledujem dva roky. A menzes potom prišiel normálne?

titla
25. okt 2021

@frida1990 Mne raz gynekolog povedal, ze aj zeny s ukazkovymi cyklami maju sporadicky anovulacne cykly. Ze je to uplne normalne a netreba si kvoli tomu robit starosti.

mariaperpetua
25. okt 2021

Mne sa to stalo,že sa ovulácia posunula o dva týždne keď som riešila dosť stresovú situaciu v rodine. Ďalšie cykly môžeš mať kľudne opäť podľa pravidiel.

frida1990
autor
26. okt 2021

Ďakujem žienky

ailiba
26. okt 2021

@frida1990 určite sa vráti. Podľa mňa sa aj normálne stane, že niekedy nepríde ovulka, len to dotyčná ani nevie. Nie ms mi vtedy meskala 10dni.

frida1990
autor
28. okt 2021

@ailiba ďakujem 🙂 verím že to bude OK