icon

Nedozreté vajíčka

elisabetta14
27. júl 2022

Ahojte,
mám PCO a snažíme sa o bábätko. Brala som clostilbebyt a vajíčko mi aj tak nedozrelo. Lekár mi ho predpísal ešte na jeden mesiac a že ak ani vtedy nedozreje tak otehotnieť môžem jedine s IVF.

Myslite si, že je to naozaj posledná možnosť ako mám bábo? Nemáte nejakú skúsenosť s iným liekom?

Ďakujem

janetinka27
27. júl 2022

@elisabetta14 ahoj, po 2 mesiacoch na clostilbegyte by som to este nevzdavala.je na vas, aky dlhy cas tomu chcete dat. mas pri pco aj inzulinovu rezistenciu? vtedy moze pomoct aj meformin.
mne pri clostile v prvom cykle narastli 2 dominantne folikuly, v druhom ziadny.
robili ti aj podrobne krvne testy?
dr v CAR necakaju na "zazraky", idu hned na vec, aj ked mnohe zeny by otehotneli prirodzene (a niektore nie)

elisabetta14
autor
27. júl 2022

@janetinka27 práveže mi žiadne testy nerobili nič.
Skúsim sa opýtať na podrobnejšie.
A nakoniec sa Vám podarilo bábo?

christinka1
27. júl 2022

@elisabetta14 ahoj tiež som mala PCO ktoré mi zistila endokrinologička... Mne predpísala lieky vďaka ktorým som do 3 mesiacov od užívania otehotnela

elisabetta14
autor
27. júl 2022

@christinka1 a aké lieky?

janetinka27
28. júl 2022

@elisabetta14 nam sa nepodarilo, ale ja mam aj ine diagnozy a vyssi vek.

christinka1
30. júl 2022

@elisabetta14 mne endokrinologička predpísala Siofor a chvalabohu som sa dočkala vytúženého synčeka 💙

rsimoneees
30. júl 2022

@elisabetta14 ahoj 🙂 určite to ešte nevzdávaj . Ja som mala PCO a anovulaciu . Mali sme všetky vyšetrenia urobene , u mna bol problém že som nemala cyklus a tým pádom ani ovuláciou . V centre mi urobili vyšetrenia kde mi vyšlo niečo nepamätám si presne čo ale dali mi antibiotiká , potom som brala cyklus jeden Letrozol plus estrogen .. išla som na folikulometriu s tým že doktorka okomentovala že nemám ovulku a jednoznačne sa nemám už trápiť a hneď ivf . Keďže som merala BT s určitosťou som vedela že prebehla . Dopadlo to tak že ten cyklus som otehotnela . Nevzdávaj to☺️ Niekedy naozaj stačí telo trosku povzbudiť liekmi ale nie každej to samozrejme aj pomôže . Každá sme ina a každá mame iný určitý problém . Ak nemáte vyšetrenia treba si najrpv všetky urobiť aby si vedela či ostatne je v poriadku

elisabetta14
autor
31. júl 2022

@rsimoneees ďakujem 😊 budem si pýtať ďalšie vyšetrenia