Nepravidelná ovulácia a snaha o bábätko
Ahojte, chcela by som sa spýtať na skúsenosti žien, ktoré si zažili niečo podobné. Snažíme sa o bábätko, teraz je to 4. Mesiac snaženia. Nie som si však istá ovuláciou - cyklus mám pohyblivý okolo 30 dní. Tento cyklus som ale ovuláciu skoro vôbec necítila, cítili som práveže netypickú "suchosť" a PMS príznaky sa mi začali objavovať už 12 dní pred menštruáciou. Cyklus minulý ovulácia prebehla zasa až okolo 20. Dňa, keďže som aj menzes mala posunutý.
Tento mesiac som začala piť aj alchemilku, do polovice cyklu.
Čo mi odporúčate na úpravu cyklu, resp. Pravidelnú ovuláciu? Ak je teda možné pre to niečo urobiť. Ovulačné testy som zatiaľ tiež neskúšala. Má zmysel ísť už k lekárovi hoci sa snažíme krátko? Máte niektorá skúsenosti aj s vitamínmi Femibion? Snažím sa zatiaľ neupínať na to, hoci by nás bábätko veľmi potešilo. Ďakujem za všetky rady!🙂
@anonym_autor ahoj. Ovulaciu sledovat bazalnou teplotou, tak si budes najviac ista kedy a ci prebehla. 🙂 Cyklus mavam tiez vselijaky, 26-32 dnovy. Urcite sa netreba spoliehat na nejake “citenie” ovulacie. Predtym som sa riadila tiez intuitivne podla bolesti vajecnikov, chute na sex a podobne a az neskor, ked som zacala s meranim teploty som si odsledovala ze tieto “znaky” u mna boli vela x mimo ovulacie. Co sa tyka lekara, je to na tebe. Ja osobne lekara navstevujem az od tohto cyklu, (snazime sa aktivne so sledovanim ovulacie od 01/2025, z toho 02/2025 som otehotnela no potratila). Pred navstevou som si dala urobit hormonalny profil ako samoplatca, manzel dostal listok na spermiogram a s vysledkami sa uvidi ako sa bude postupovat dalej. Na podporu ovulacie, cyklu samotneho ti kazda odporuci nieco ine. Femibion1 som brala no nejaky ucinok neevidujem. Skusala som kvapky gynex, taktiez doplnok lejdyvita1, ako aj samotnu kys.listovu, grepovu stavu pre “kvalitnejsi” plodny hlien.. urcite ale odporucam ig profily : pre.zdravy.cyklus alebo ownyourcycle ak si chces nastudovat o cykloch nieco viac 🙂)
@nicollill220 ďakujem za rady❤️vieš mi prosím aj poradiť, kedy začať s meraním BT? Či v prvý deň cyklu? Priznám sa, túto metódu som si ešte nejako neštudovala, iba viem, že musí byť zachovaný rovnaký čas.
@nicollill220 ďakujem za rady❤️vieš mi prosím aj poradiť, kedy začať s meraním BT? Či v prvý deň cyklu? Priznám sa, túto metódu som si ešte nejako neštudovala, iba viem, že musí byť zachovaný rovnaký čas.
@anonym_autor prve cykly som merala od zaciatku menstruacie. Teraz meriavam vacsinou az od 6-7 dna cyklu. Ja vyuzivam aplikaciu fertility friend, kde si krasne vies zapisovat teplotu, kedy bol styk, znaky ako hlien, bolesti a pod. Vdacna aplikacia (vyuzivam platenu verziu), ovu ti vyhodnoti sama, niekedy vyznaci prerusovanou ciarou ze si nie je 100% ista. Meriam bazalnym teplomerom z dm drogerie, vzdy v rovnakom case hned po zobudeni. Ja mavam ovu 14-15 niekedy az 18 den cyklu, robievam si aj ovu testy vacsinou od 13 dna cyklu. Ja sa rada sledujem, vela som o sebe uz takto zistila 😁 Urcite ale treba byt v klude, neprehanat. Boli mesiace kedy som si dala od merania / testov pauzu, citila som ze na seba tlacim.
@anonym_autor prve cykly som merala od zaciatku menstruacie. Teraz meriavam vacsinou az od 6-7 dna cyklu. Ja vyuzivam aplikaciu fertility friend, kde si krasne vies zapisovat teplotu, kedy bol styk, znaky ako hlien, bolesti a pod. Vdacna aplikacia (vyuzivam platenu verziu), ovu ti vyhodnoti sama, niekedy vyznaci prerusovanou ciarou ze si nie je 100% ista. Meriam bazalnym teplomerom z dm drogerie, vzdy v rovnakom case hned po zobudeni. Ja mavam ovu 14-15 niekedy az 18 den cyklu, robievam si aj ovu testy vacsinou od 13 dna cyklu. Ja sa rada sledujem, vela som o sebe uz takto zistila 😁 Urcite ale treba byt v klude, neprehanat. Boli mesiace kedy som si dala od merania / testov pauzu, citila som ze na seba tlacim.
@nicollill220 Ďakujem! Ešte si to viac naštudujem a od ďalšieho cyklu by som to skúsila. Je zrejme dobre vedieť, ako na tom telo vlastne je a či vlastne netriafame "do dní mimo". Ja sa snažím pustiť to z hlavy a nemyslieť na to aj keď by mi tehotenstvo a bábätko veľmi vyriešili aj situáciu v práci - kde som nespokojná. Od tohto mesiaca som si preto povedala, že bude, ako má byť a nemôžem sa na to upínať aj keď je to náročné. Ďakujem za zdieľanie skúseností a budem nám držať obom palce. ♥
Aj ja odporúčam meranie potvrdí ti ,že prebehla ovulácia ..ale neukáže ti že napr. Zajtra prebehne ovulácia ... Neviem či som to dobre vysvetlila . Ja som si robila aj ovulačne testy a pri pozitívnom teste (vtedy sa treba snažiť 🙂)do 24 hod prebehne ovulácia a teplota to potvrdila ..
@anonym_autor ja by som toto vobec neriesila, pravidelny sex a trafite sa. Ak ste zdravi, nemas mat preco stres a "riesit". Nam to trvalo cca 6-7 mesiacov. Prve dieta myslim. Ja mam cely zivot nepravidelnu ovulaciu, teda aj cyklus od 28 do 39 dni a mam 4 deti, posledne 2 ani "neviem ako", teda viem, lebo to som si robila ovu testy a merala bazalnu teplotu. No posunula sa mi na skor, ale kedze bazalna teplota Ti ukaze az spatne, kedy prebehla ovulacia, tak bolo neskoro, spolahla som sa, ze par mesiacov byvala najskor 17-ty den a to som.nemala robit...😅. Ale u nas to az tak nevadilo.
To chcem povedat, ze nepravidelna ovulacia problem nebude, ak mate pravidelne sex aspon kazdy treti den.
Ja som ani netusila, ci a kedy ovulujem, ziadny hlien, bolesti, teplotu, nic som neriesila. To az neskor.
Aj ja odporúčam meranie potvrdí ti ,že prebehla ovulácia ..ale neukáže ti že napr. Zajtra prebehne ovulácia ... Neviem či som to dobre vysvetlila . Ja som si robila aj ovulačne testy a pri pozitívnom teste (vtedy sa treba snažiť 🙂)do 24 hod prebehne ovulácia a teplota to potvrdila ..
@mmirka02 no mne niekedy po pozitivnom teste prebehla az o 2 dni a stalo sa, ze aj o 4...🫣
Stvrte dieta bolo totalne prekvapko, lebo som vobec nezaznamena zvysenie teploty a po 20-tom dni cyklu som sa rozculovala, kde ta ovulacia zase je, co to ma byt, ale mala som predtym covid, tak som si povedala, ze asi to bude pricina. Ziadny hlien v ten cyklus, nic. A bol 25-ty den cyklu a teplota nahle vyskocila az vtedy cez 37, mne to nedalo, spravila som tehotensky test a skoro som odpadla, bola som tehotna a vobec ziadne znaky, ze bola ovulacia, som nemala 🫣. To telo je niekedy nevyspytatelne.
@mmirka02 no mne niekedy po pozitivnom teste prebehla az o 2 dni a stalo sa, ze aj o 4...🫣
Stvrte dieta bolo totalne prekvapko, lebo som vobec nezaznamena zvysenie teploty a po 20-tom dni cyklu som sa rozculovala, kde ta ovulacia zase je, co to ma byt, ale mala som predtym covid, tak som si povedala, ze asi to bude pricina. Ziadny hlien v ten cyklus, nic. A bol 25-ty den cyklu a teplota nahle vyskocila az vtedy cez 37, mne to nedalo, spravila som tehotensky test a skoro som odpadla, bola som tehotna a vobec ziadne znaky, ze bola ovulacia, som nemala 🫣. To telo je niekedy nevyspytatelne.
@anonym_7495dd ďakujem vám🙂Verím, že sa usmeje aj na nás šťastie. Ešte sa ani tak dlho nesnažíme, tak preto sa snažím nestresovať.
Ahoj, mne pomohli tie testy. Zistila som že mam ovulaciu úplne inokedy ako som si myslela a zhodou okolností vždy v tom mojom ,,frigidnom období" - takže keby neviem že mám ovulaciu tak asi ani ma nenapadne mať chuť na styk 🙂
Takže podľa mňa super vec, nenáročná, rýchla a v podstate aj lacná a hlavne pre mňa osobne oveľa jednoduchšia ako meranie BT.
Ku gynekológovi podľa mňa zavčasu, väčšina ti povie, že rok-dva sú úplne normálny čas na snazenie a otehotnenie, teda možno v závislosti od tvojho veku, ale aj tak si myslím, že ti nijak nepomôže. Femibion som brala aj ja ale tak kyselina listová by sa celkovo mala prijímať už dlhšiu dobu pred otehotnenim, takže to je podľa mňa ok. Ja som brala aj nejaké omega3 a aj vitamíny pre mužov sú super, veď bábätko je aj z ich ,,materialu" nielen z tvojho.
Hlavne sa na to neupínaj, užívaj si život, keď otehotnenieš už nikdy takýto nebude. Neviem koľko máš rokov ale počítaj s tým, že to jednoducho nemusí prísť hneď. Aj ja som čakala, že hneď ostanem tehotná a budem šťastná mamička a ani po dvoch rokoch a pár iných veciach medzitým mi to nevyšlo. Počítaj s tým. Keď sa na to upneš tak zblázniš a nebudeš ani prvá ani posledná. Možno krutá rada, avšak tiež som si to inak plánovala a čím skôr som vytriezvela, tým skôr som si začala užívať život

@anonym_autor ahoj. Ovulaciu sledovat bazalnou teplotou, tak si budes najviac ista kedy a ci prebehla. 🙂 Cyklus mavam tiez vselijaky, 26-32 dnovy. Urcite sa netreba spoliehat na nejake “citenie” ovulacie. Predtym som sa riadila tiez intuitivne podla bolesti vajecnikov, chute na sex a podobne a az neskor, ked som zacala s meranim teploty som si odsledovala ze tieto “znaky” u mna boli vela x mimo ovulacie. Co sa tyka lekara, je to na tebe. Ja osobne lekara navstevujem az od tohto cyklu, (snazime sa aktivne so sledovanim ovulacie od 01/2025, z toho 02/2025 som otehotnela no potratila). Pred navstevou som si dala urobit hormonalny profil ako samoplatca, manzel dostal listok na spermiogram a s vysledkami sa uvidi ako sa bude postupovat dalej. Na podporu ovulacie, cyklu samotneho ti kazda odporuci nieco ine. Femibion1 som brala no nejaky ucinok neevidujem. Skusala som kvapky gynex, taktiez doplnok lejdyvita1, ako aj samotnu kys.listovu, grepovu stavu pre “kvalitnejsi” plodny hlien.. urcite ale odporucam ig profily : pre.zdravy.cyklus alebo ownyourcycle ak si chces nastudovat o cykloch nieco viac 🙂)