icon

Nepravidelná, skoro žiadna menštruácia

anavianavi
11. jún 2017

Ahojte,

Chcem sa spytat na Vase skusenosti. Moj pribeh je taky, ze nemam takmer ziadnu menstrucia pocas roka, mozno 3x a menej uz asi 4 a viac rokov. Obaja mame malo po 30. S manzelom sa chceme zacat snazit o babatko a bola som u 2 lekarov nech mi pomozu upravit cyklus, ale nedockala som sa pomoci. Obaja povedali, ze mame najskor skusat prirodzene aspon rok, predtym ako nieco podniknu. Z hormonalneho profilu zistili, ze mam znizenu funkciu stitnej zlazy, na co som dostala liek a inak je vraj vsetko v poriadku. Citim, ze to asi nepojde jednoducho kedze moju ovulaciu je takmer nemozne odhadnut dostupnymi prostriedkami. V bazalnej teplote mam nijaky trend a ovulacne testy su negativne.
Existuje nieco cim si viem pomoct sama? Alebo, co by ste robili na mojom mieste?

Dakujem
Ivana

janinuska
11. jún 2017

Daj si zmerat amh hormon, aj ja mam zniženu funkciu štitnej žlazy, o dietatko sa snažíme 9 rokov, Prešli sme si všetkym možnym vyšetrenie priechodnosti vajcovodov, spermiogram, vyšetrenie reprodukčnej imunologie, 2xIUI, Nakoniec som sidala zmerat amh hormon- výsledok 0, vraj som v menopauze mam 35 rokov, a menštruaciu mam posledného pol roka velmi nepravidelnu, po šestnastich dnoch, po 30 dnoch, alebo vôbec. Držim palce.

vrds
11. jún 2017

ano mam to aj ja. roky sa liecim na stitnu a cyklzs sa neupravil. kedze nemenstruujem nemam ovulaciu a ani sa mi neobnovuje vystelka maternice tak ako ma, ine ako umele oplodnenie neostalo. zatial mam jedno neuspesne za sebou. preco neuspesne zatial neviem. mozte to skusat kolko chcete, z tohto dieta nebude. a ak chcete dieta chodte do centra co najskor a zacnite setrit €.. budete ich potrebovat. to ze dostanete lieky na stitnu, neznamena ze davka je dostacujuca.... momentalne riesim preco doslo k potratu....

osky
11. jún 2017

No ja toto mam tiez.
Amh mi nerobili lebo vajicok je vzdy pri ivf vela.
Mam pco.
Myslim.ze ho mas aj ty.
S tym suvisi aj stitna zlaza a problem s pocatim.
Takze ries nenechaj sa odbit.
Sprav vsetky dostupne vysetrenia aby ste nestracali cas....

kale13
11. jún 2017

skus Vitex agnus-castus na upravu hormonov
https://doplnky-stravy.heureka.sk/vitex-agnus-c...

osky
12. jún 2017

@kale13 lenze ten vitex nie kazdemu dobre urobi.
Pise pani Kopacova ze moze zablokovaz vajcovody....
Lepsie najprv zistit privinu a potom sa poradit s doktorom.
Mne napr.bitex velmi nepomohol..
Je to ondividualne ako so vsetkym...
Mne nepomohla maca-potom som zistila ze ona,podobne ako kotvicnik ma skor estrogenne ucinky.
Cize pre taketo zeny to nie je.
My s pco nemame ms a mame skor prebytok estrogenov.
Potrebujeme progesteron ...
To len ako priklad.
Nepohol mi ani gynex ani rhodiola...
Momentalne beriem rotne vitaminy medzi nimi aj inozitol.
Takze bez k lekarovi a najprv porov vysetrenia.
Nemozes sa liecit ked nevies co ti je...

osky
12. jún 2017

Sory za tie chyby- pisem z mobilu a dako to skace..

alja20
12. jún 2017

Ahoj tiez som si zazila svoje ibaze mna doktor neodbil kedze spravil vysetrenia a zistil pco ze to lahko nepojde tak hormonalna stimulacia prepich vajecnikov hormon.stimulacia a vyzivove doplnky vyhodila som za ne kopec penazi ale oplatilo sa uzivala som indonal.femibion1.inofolic tie sacky2x denne vtedy combi este nebolo.a pouzivala anionove intimky.a ked som konecne otehotnela pokracovala som femibionon2 potom 3.teraz po 3.5roku od porodu cakame na dalsi zazrak no uz je tomu 3/4roka zatial nic tak som opät nasadila inofolic.anionky a ak sa do konca roka nepodari znova smer gynda a hormony:( drzim palce len sa nevzdavaj ja viem je to hrozne tazke psychika robi svoje

osky
12. jún 2017

@alja20 a ake hormony?
Myslis tu stimulaciu???
A co je to ten indonal?
To nepoznam

meninka
12. jún 2017

@anavianavi
@janinuska To je hrozne, skoda a aky mate celkovy zdr. stav a spolocensky zivot?

siska53
12. jún 2017

@anavianavi mam kamoska,ktora ma.menze tak 1-2x rocne. Prirodzene pocali dve deti po 30tke..
Takze da sa otehotniet aj tak.

milos32nika21
12. jún 2017

Mam podobny problem menzes skoro ziadny kazdy mesiac vyvolavacky hormonalny profil dobry len to ze mi chyba estrogen teraz som mala nasadenu 3 mesacnu liecbu brala som estrofen a dupaston rok sa snazime a babo tak som zvedava.drzim palceky

vrds
12. jún 2017

@siska53 to určite prirodzene nebolo...

alja20
12. jún 2017

@osky ano stimulaciu myslim riadenu doktorom uz si nepamätam na nazvy tych liekov kedze ich bolo viac no kazdy mesiac vyvolavacka a po menzese lieky cca v 13stom-18stom dni sledovanie folikulov u gynekologa.popritom kazdy den tie vyzivove doplnky co som uz pisala.po 2.5r mi urobil prepich vajecnikov potom dal akesi zas ine lieky zase sledovanie cyklu 3mes.dostala som cystu no nastastie zmizla pri menzese s vyvolavackou zmenil liek a po dalsom menzese a sledovanej ovulke u gynekologa som konecne otehotnela.

siska53
12. jún 2017

@vrds Bolo. Ona nie je typ,co by sa stresovala a behala po umelych oplodneniach. A urcite nie po roku aj daco od prveho porodu..Mali len stastie.

vrds
12. jún 2017

@siska53 nepresviedcajte ma. ak zena nemenstruuje urcite nemoze otehotniet. ked uz pre nic ine, aspon pre tu staru vystelku maternice. vela zien to robu kvoli dalsej materskej..to skore otehotnenie. je to nemozne, na 100% ako ste to napisali.

anavianavi
autor
12. jún 2017

@vrds
@siska53 aj mne doktor povedal, ze napriek tomu, ze mavam menstruaciu tak malo, mame sancu a vraj ma bude riesit az po roku skusania, lebo vraj pozna pripady ako ja, co maju aj 3 deti za takych podmienok. Ja si to neviem vysvetlit a ako jedine, co mi dava zmysel je, ze take pary musia pracovat ako vcelicky, ci skor zajacikovia. Mne sa nechce cakat, lebo osobne si myslim, ze je to viac menej strata casu. Od januara v podstate nebola ani ziadna sanca a najblizsiu mozem lahko prepasnut.

kale13
12. jún 2017

@osky ten vitex a wobenzyn v zahranici dost pouzivaju prave na odblokovanie vajcovodov, na PCO zas odporucaju evening primrose oil/ pupalkovy olej. taketo prirodne veci sa oplati vyskusat mozno to upravy hormony, a zaroven doktor moze stale robit dalsie vysetrenia a hladat priciny..

vrds
13. jún 2017

@anavianavi lekári to hovoria, lebo nevedia čo s tým. Čo sa deje po uhnizdeni embrya a prečo a co sa môže pokaziť nemajú paru, a jedine čo povedia na potrat v 1 trimestri je že je to normálne:( Nechce sa im rozmýšľať a hľadať príčiny. Pošlú vás domov a majú rok pokoj. Ja mám pco, hypotyreozu, včera mi zistili trombofilnu mutáciu pai-1, a to som na imunologii ani nebola. Mne menzes samovoľne chodil 1- max 2 ročne. Ovulácia nikde , bez šance. Bez liekov som úplne neplodná. A lekár to vie. Ja viem že človek stále dúfa, alebtreba sa na to pozrieť reálne aké sú možnosti a hlavne nestrácat čas! Aj tak to dlho trvá, po každom potrate 3 mesiace, je to veľmi dlha doba. Aj po každom neúspešnom ivf, aj keď k otehotneniu nepríde, o stimulácii nehovorím! ... škoda že som s tým nezačala skôr, už teraz vidím že je to na dlho. K neúspešnému ivf Vám zase povedia že je normálne keď embryo má genetickú vadu a potratí sa... nevedia či ju aj skutočne mal, alebo tam bola iná zavada. Je to priserne😔

siska53
13. jún 2017

@vrds nepresviedcaj ty mna. Sam doktor jej povedal,ze je to v podstate zazrak,ty ju nepoznas, je to flegmos,ktory by urcite kvoli dietatu tzketo caviky kvoli oplodneniu nepodstupoval. A zvlast,ak v case splodenia prve dieta malo len 16mesizcov. Viem to,lebo sme otehotneli takmer naraz.

X zien menstruuje nacas a aj tak nemoze otehotniet. Preco potom??

vrds
13. jún 2017

@siska53 asi kvôli imunite. Protilátky na trofoblast, na spermie, nk bunky, atd.... môžme pokračovať. Do nekonečna. No tak to asi bol skutočne zázrak, inak sa to nedá vysvetlit. Ja na zázraky neverím.

keira
13. jún 2017

@milos32nika21 ake mas vedlajsie ucinky tej liecby? preco mas malo estrogenu?

milos32nika21
13. jún 2017

@keira uz som ju tento mesiac dobrala a vedlajsie ucinky som asi ziadne nepostrehla...nervozna ze som to mam v povahe takze asi ziadne....a preco mam malo estrogenu to hy som aj ja chcela vediet mam viac muzskych hormonov ako zenskych