Otehotneli ste i napriek tomu, že ste nemali najlepší spermiogram?
Dievčatá prosím Vás ak vyšiel spermiogram nie práve najlepšie, otehnotneli ste aj napriek tomu?Ak áno za ako dlho?Dakujem
My sme mali morfológiu 0,5..pomohlo nám len ivf.
Ale teda aj ja mam problémy.
@katka2678 no to zalezi, ak ich je malo ale maju spravnu motilitu a morfologiu tak je to na konci dna lepsie ako ked ich je vela a 80% "spi", partner mal diagnozu asthenozoospermia (oni totiz idu krasne podla referencnych hodnot a on mal 1% nizsie) a otehotneli sme z 3 pokusov 3x (2x to zial nedopadlo dobre, problem u mna nasli na hematologii), co som tym ale chcela povedat, ze dolezita je kombinacia tych veci a nie jedna hodnota, v laboratoriu nam povedali, ze to by musel mat vsade nulu aby sa nedalo otehotniet (jasne, ze to prehnala) ale teda neviem co znamena malo a kvalita ejakulatu sa da ovplyvnit a to uz ste mali kontrolny spermiogram? lebo pri takychto diagnozach sa robia min. 2 a s 2-3 mesacnym rozostupom
@katka2678 moj muz ma tiez malo spermii zivych...oligoterato...atd. 2x ivf neuspesne vraj embria su nekvalitne...ale ze priroda je priroda a deju sa zazraky...vraj staci 1 ta spravna...no ale ci sa to niekedy stane ...odporucali darcovsky program... ale chceme dat tomu este sancu takze do dalsieho ivf pojdeme zase s partnerovymi spermiami...

@katka2678 veľmi zalezi čo v tom spermiograme bolo nie práve najlepšie ..