Otehotnenie po biochemickom tehotenstve
Ahojte. Chcem sa opýtať tých, ktorí si prešli biochemickym tehotenstvom, alebo teda skorym potratom (6tt) bez následného čistenia, či ste sa mohli hneď začať snažiť o babo? Ja teraz mením doktora a jeden mi povedal, že sa môžeme hneď snažiť a druhy, že máme mať 3 mesiace pauzu, lebo ze by to mohlo podobne dopadnúť.. Ostala som zaskočená.. Tak by ma zaujímala vaša skúsenosť. Co vám bolo odporúčané? Pripadne, ak ste otehotneli do 3m od biochemického, ako to dopadlo? Ďakujem.
@limetka55 čo doktor, to iný názor. Ale podľa mna je to hlúposť, nakoľko po kyretazi staci počkať jeden až dva cykly a potom môže žena otehotnieť. A to je chirurgicky zákrok, čistenie. Ak ide o biochemické alebo samocistenie, ja si myslím že čakať netreba vôbec. Resp max jednu mrchu.
Ja som hneď po biochemickom otehotnela (bez čakania) a už som v 6.mesiaci. Mne zas Dr poradil nečakať, že je maternica pripravená (zväčšená?) a sú teda vyššie šance. Ja som vôbec neverila, predtým sme sa snažili dlhšie (cca pol roka) a po biochemickom na prvú šupu.
@rosalie1411 Ďakujem.
@pukanec123 Ďakujem. Presne toto som si aj ja myslela. Len ma dnes ten druhy Dr zaskočil.. Lebo bohvie, kedy sa zadari a ešte 3 mesiace mat pauzu 🙈 Už teraz je neskoro 🙄
V takom prípade sa kľudne snažiť hneď ďalší cyklus, príroda vie, čo robí a telo tiež.
@limetka55 ja som vo februári potratila s následnou kyretazou, a v máji otehotnela. Zatiaľ všetko ok (klop klop klop) začínam 10 tt
@limetka55 ahoj. Ja som mala biochemicke v aprili a otehotnela som hned po prvom dalsom cykle v juni. Zial opat v 6tt skoncilo....
Teraz mam opät ovu tak snad....mozno do tretice bude vsetko ok.
Doktor vravel ze nie je dovod nesnazit sa. Po biochem tehu telo bezi dalej. Tak verim. Mne sa to sice zopakovalo. No povedal ze v minulosti s meskanim MS to mohlo byt aj x krat..pokial planujes a testujes tak to zistis pokial nie ani nevies.
Ja som tiež hneď na ďalší cyklus po biochemickom otehotnela.... A to som si ani ovulaciu nesledovala čiže ozaj tam je potom asi väčšia šanca 🤷♀️
ja som hned na druhy cyklus otehotnela, teraz som v 7. mesiaci
December biochemicke, dlho som sa cistila, hned po 1. ms som ostala opat tehotna, ale opat bipchemicke, to bol februar. To uz som sa necistila, len klasicka trosku silnejsia ms. Dalsi cyklus som otehotnela a uz sme to dali do uspesneho konca. Mne v zahranici povedali, ze sa mozme nadalej snazit, ze vacsina zien ma biochemicke tehu a ani o tom nevie. Ze je to upl e prirodzene a konci nom vacsina tehotenstiev.
Ja som otehotnela hned dalsi mesiac po biochemickom tehotenstve a vsetko bolo ok
Ďakujem za reakcie. Odvtedy mam 1 cyklus za sebou, tak pokračujeme v snažení.. 🙏
Nam odporucili tiez pockat tie tri mesiace, bali sme sa tak sme pockali a potom sa podarilo hned na prvu supu, tehotenstvo v pohode a dalsie dietatko potom ani nevieme kedy a ako sa nam podarilo. Ale dnes by som uz necakala, asi to nie je nevyhnutne, ved je to ako silnejsia ms a skutocne to zenske telo je akoby pripravene.. vela stastia
@limetka55 držím palce, nech sa ďalšie tehotenstvo podarí čím skôr a nech prebieha bezproblémovo.. Ak môžem poradiť, neupinaj sa na to, že sa to podarí hneď teraz alebo o mesiac, lebo budeš možno zbytočne sklamaná.. Je veľa žien, ktoré počkali veľmi rýchlo po potrate, ale aj veľa žien, ktorým sa dlho nedarilo. V mojom prípade sme sa dočkali vytúžených // ciarok až teraz, 9 mesiacov po potrate.. 🍀
@rosalie1411 Ďakujem. Ja to beriem zatiaľ úplne v pohode, keďže to biochemické sa podarilo na prvý pokus.. Tým ze uz teraz je neskoro, som myslela, že už máme 3 ročnú dcérku a bola by som rada, keby sa to čím skôr podarilo, kvôli vekovemu rozdielu.. Začali sa sa snažiť síce až teraz, lebo manžel druhé nechcel, ale našťastie zmenil názor po dlhom presviedcani 🙏
@limetka55 biochemko v juni a hned dalsi cyklus //
Ja som mala biochemicke(aj kyretaz) a moja gynekologicka mi odobrila hned po prvej MS a uz taham 4m 😊 Pokial je tam dole vsetko ok neni na co cakat,telo je pripravene viac ako predtym😉
@miskanathan jej, gratulujem 🙂
@limetka55 dakujem. Verim ze teraz to uz dame do uspesneho konca 😉
@miskanathan Možno sa aj stretneme v skupine 😃
Wau, gratulujem. 🙂
Ahojte, otehotneli ste niektora po biochemickom tehotenstve aj prostrednictvom IVF? Ja som teraz po KET, potvrdene HCG v krvi a nasledne zacalo klesat ☹

@limetka55 Dr kázala počkať 1 cyklus.. Ale podla mňa záleží aj od toho ako sa žena cíti..