icon

Otehotnenie počas dojčenia

22. mar 2025

Ahojte žienky, otehotneli ste počas dojčenia ?
Ja mám doma 10m synčeka, snažíme sa o druhé, mala som menzes zatiaľ len jeden. Neviem či si nejak sledovať ovulku, alebo sa len snažiť a čakať ? Prvý synček nám trval 2 roky. nemala som ovuláciu.

ankare
22. mar 2025

Samozrejme, že počas dojčenia sa dá otehotnieť. To nie je žiadna antikoncepcia.

barka1
22. mar 2025

Áno, ale mne cyklus nabehol hned po sestonedeli. Kamaratka musela 2x prestat dojcit, aby otehotnela. Medzi dcerami má vždy 2r.Na tvojom mieste sledujem ovulku.
A co znamená "nemala som ovulaciu"? Bez nej predsa nie je tehotenstvo.

januska12323
22. mar 2025

Otehotnieš keď budeš mať ovuláciu a sex v tom čase, je irelevantné či vtedy aj dojčíš.

lensii
22. mar 2025

Ja som po pôrode dostala prvý ms (kojila som) druhý už neprišiel bola som tehotná

anavixy
22. mar 2025

@barka1 ved preto jej to trvalo 2 roky. Zrejme anovulacne cykly.
Autorka - nic ine, nez sledovat si ovulaciu ti nezostava. Bud testami alebo asi najlepsie zacat u gynekologa sledovanim pomocou sona, nech sa mas od coho odrazit, inak mozes testovat nonstop…
A pre ostatne, nie, dojcenie nie je antikoncepcia, ale niekedy moze ovplyvnit plodnost, autorka sa pyta nieco ine nez zvycajne prekvapene znovutehotne dojciace.

colsami
22. mar 2025

Ano otehotnela som pri dojceni a poznam vela zien co tak isto... Len si odsledovat cyklus, ktory moze byt nepravidelnejsi ako inokedy. Navyse ak spominas ze uz pri prvom bol problem s ovulaciou... Len sledovat a len skusat pocas ovulacie, ak pride. Ak nevies odsledovat, no tak pravidelne kazde 2-3 dni by to istili 🙃 Ci dojcis, ci nie.

barka1
23. mar 2025

@anavixy asi píšeme do inej diskusie...kde tu kto píše, že dojcenie je antikoncepcia? A myslím, že presne rozumieme, na co sa autorka pyta.

nevenka
23. mar 2025

Ja som otehotnela, ked malo dieta rok, vela som este dojcila, lenze tiez som mala cyklus od 4 mesiacov po porode. Ja som si nic nesledovala vtedy.

anavixy
23. mar 2025

@barka1 ved som ten komentar hadam jasne rozdelila co je komu urcene 🙂 konkretne tebe prve dva riadky, ze asi preto jej to trvalo dva roky, ze nemala ovulaciu - ako pise

rosabella
23. mar 2025

Ja som medzi druhým a tretím dieťaťom menštruáciu ani nestihla dostať. Stačila prvá ovulácia po 9 mesiacoch od pôrodu a bolo to 🙂