Otehotnenie počas dojčenia
Ahojte žienky, otehotneli ste počas dojčenia ?
Ja mám doma 10m synčeka, snažíme sa o druhé, mala som menzes zatiaľ len jeden. Neviem či si nejak sledovať ovulku, alebo sa len snažiť a čakať ? Prvý synček nám trval 2 roky. nemala som ovuláciu.
Áno, ale mne cyklus nabehol hned po sestonedeli. Kamaratka musela 2x prestat dojcit, aby otehotnela. Medzi dcerami má vždy 2r.Na tvojom mieste sledujem ovulku.
A co znamená "nemala som ovulaciu"? Bez nej predsa nie je tehotenstvo.
Otehotnieš keď budeš mať ovuláciu a sex v tom čase, je irelevantné či vtedy aj dojčíš.
Ja som po pôrode dostala prvý ms (kojila som) druhý už neprišiel bola som tehotná
@barka1 ved preto jej to trvalo 2 roky. Zrejme anovulacne cykly.
Autorka - nic ine, nez sledovat si ovulaciu ti nezostava. Bud testami alebo asi najlepsie zacat u gynekologa sledovanim pomocou sona, nech sa mas od coho odrazit, inak mozes testovat nonstop…
A pre ostatne, nie, dojcenie nie je antikoncepcia, ale niekedy moze ovplyvnit plodnost, autorka sa pyta nieco ine nez zvycajne prekvapene znovutehotne dojciace.
Ano otehotnela som pri dojceni a poznam vela zien co tak isto... Len si odsledovat cyklus, ktory moze byt nepravidelnejsi ako inokedy. Navyse ak spominas ze uz pri prvom bol problem s ovulaciou... Len sledovat a len skusat pocas ovulacie, ak pride. Ak nevies odsledovat, no tak pravidelne kazde 2-3 dni by to istili 🙃 Ci dojcis, ci nie.
Ja som otehotnela, ked malo dieta rok, vela som este dojcila, lenze tiez som mala cyklus od 4 mesiacov po porode. Ja som si nic nesledovala vtedy.
Ja som medzi druhým a tretím dieťaťom menštruáciu ani nestihla dostať. Stačila prvá ovulácia po 9 mesiacoch od pôrodu a bolo to 🙂

Samozrejme, že počas dojčenia sa dá otehotnieť. To nie je žiadna antikoncepcia.