icon

Otehotnenie pri PCOS a inzulínovej rezistencii

juliavolna
26. okt 2022

Inzulinova rezistencia a pcos
Máte skúsenosti ?
Otehotnenie ?
Liečba ?
Lekar nechce nič len nech zhodím :(

luciador
26. okt 2022

@juliavolna Áno, lekár vie prečo ti to vraví. Mne až zhodenie prebytočných kíl dopomohlo k otehotneniu. A veľa sa hýbať,hoc len denne poriadna rýchla chôdza,alebo prechádzka po čerstvom vzduchu. Pohyb je základ a samozrejme nižšie porcie jedla. Dá sa to. Len treba chcieť 😊

juliavolna
autor
26. okt 2022

@luciador mali ste aj pcos ?

luciador
26. okt 2022

@juliavolna Áno a stále ho mám 😤 aj keď som už znížila hmotnosť 🤪

juliavolna
autor
26. okt 2022

@luciador smiem vám napisat ?

viestta
26. okt 2022

@juliavolna ja som schudla cez 25 kg a otehotnela som celkom rýchlo. Skôr ako začala akakoľvek ďalšia liečba.

juliavolna
autor
26. okt 2022

@viestta máte pcos a inz rez ? Aku ste mali prosím váhu ?

viestta
26. okt 2022

@juliavolna co je inz rez?
Ostatné nebudem zverejnovat

juliavolna
autor
26. okt 2022

@viestta inzulinova rezistencia - v sprave si vieme napisat ?

viestta
26. okt 2022

@juliavolna tak toto nemám diagnostikovane

ivec16
26. okt 2022

@juliavolna spravna zivotosprava je zaklad, ale este zenam s pco a inzulin. rez. casto pomoze inofolic… skuste

juliavolna
autor
26. okt 2022

@ivec16 máte skúsenosť ?

ivec16
26. okt 2022

@juliavolna ja som ho brala, citala som velmi vela pozitivnych recezii je predovsetkym pre zeny s inz. rez a pco, takze ak mate len tento problem moze vam pomoct, u nas bol okrem tohto problem aj endometrioza

juliavolna
autor
26. okt 2022

@ivec16 nakoniec sa podarilo?

ivec16
Autor odpoveď zmazal
juliavolna
autor
27. okt 2022

@ivec16 a museli ste ísť na umelé ?

ivec16
Autor odpoveď zmazal
juliavolna
autor
27. okt 2022

@ivec16 dali ste si umelý vklad cudzieho vajíčka ? Alebo iba vystimulovat svoje ? Len sa pýtam pre možnosti kt budem mat …. A skúšali ste aj chudnutie aj lieky atd ? Nič nezabralo ? Prosím kľudne spravu

ivec16
Autor odpoveď zmazal
barju
28. okt 2022

@juliavolna mám PCOS diagnózu od mája,hodnotu IR 2, 1, hraničná teda nič hrozne mi to tak prislo a 2 roky sa nám už nedari. váha 60,výška 170,nemala som z čoho už chudnut. Ms pravidelná 35 dni,žiadne problémy dalsie. Inofolic som brala 6mesiacov,keď sme sa rozhodli ísť to riešiť do CAR,beriem ho aj naďalej. Predpísali mi 500mg metformin, letrozol 2-5 deň a na 12 den po folikulometrii pichnúť Ovitrelle na prasknutie folikulu. Skúšali sme to takto 3 krát s plánovaným stykom. Ďalší pol rok preč a stále nič.teraz si dávame psychickú pauzu a po novom roku skúsime inseminaciu.

juliavolna
autor
28. okt 2022

@barju prosím vás a máte už ťažšie pcos ? Vieme si posunúť výsledky krv v sprave ?

barju
28. okt 2022

@juliavolna odpovedala som na správu

meteska
5. júl 2024

Je tu niekto, kto mal vysledky IR hodnotu 2,51 alebo menej? Predpisali vam na to lieky? Dala som si urobiť test, a potvrdilo sa mi to, ale je to len kusok nad hranicou. Trapim sa, zdravo jem, necukrím už 15 rokov, sladkosti nejem cca 7 rokov, chlieb som jedla len sem tam, a posledne 3 mesiace ziadna muka, takmer ziadne sacharidy len zelenina, ovocie nie, protein, kolagen, psylium, lanove semiacka a zelenina. Obcas surova kysla kapusta s cibulkou. Varim len na olivovom oleji... cvicim hodinu denne, niekedy aj 2. (Aj 15-20 000 krokov denne). Po mesiaci cvicenia a zdraveho stravovania ledva 3kg. Aj mi nedosla MS.
Rozmyslam, ze by mi mohli pomoct lieky. Preto som polozila tuto otazku. Dakujem kazdemu, kto mi odpovie k veci...