Ovulácia a styk 2x denne
Su to uz nejake mesiace co sa nechranime a dieta by bolo u nas vitane. Doteraz sa nic nedialo no bola som minuly mesiac u svojho gynekologa (kvoli inemu), ktory mi pri sone odspodu povedal ze vajicko je tesne pred prasknutim a najblizsie dni sa uvolni. V zazname som si nasla ze folikul mal nameranych 17mm.
Gynekolog mi povedal ze ak chcem otehotniet, hocikedy v blizkom case moze nastat ovulacia a preto doporucuje pohlavny styk aspon 6 dni po sebe 2x denne, kedze vajicko zije len 12 hodin a je tazke ten cas trafit.
Na zaklade mojich (teoretickych) znalosti som ostala prekvapena, velmi dobre viem co ako funguje s vajickom aj spermiami, prosim taketo veci netreba komentovat a poucat ma, nie som v tomto analfabet 🙂
Moja otazka je, ci ma niekto skusenost s takymito radami, pripadne odzite, ze uspesne bolo naozaj len taketo "dost intenzivne snazenie" pocas ovulacie? Nikdy predtym som taketo doporucenie nepocula/necitala.
Gynekolog ma dobre meno po ludskej aj odbornej stranke vramci BA a spokojny velky obvod. Tym chcem povedat, ze to nie je nejaky pofiderny doktor z hornej dolnej s pochybnymi vedomostami a praktikami. Len ma to prekvapilo a som zvedava ci tato info ma opodstatnenie a zaznieva aj na inych pracoviskach.
no nam napr. kazal lekar snazit sa kazdy druhy den 🤷♀️ ale ktory z nich ma pravdu netusim, kazdopadne pokial viem, tak spermie si na vajicko vedia "pockat", v idealnom pripade preziju aj 5 dni ale okej povedzme, ze 2 minimalne a zaroven ak sa nemylim casta ejakulacia ma vplyv na objem a mnozstvo spermii ale nie som odbornik a nejako extra som to nestudovala
ja zase mam info, ze aj tie spermie potrebuju cas na dozretie a 2xdenne 6d za sebou je teda z toho pohladu uplne zle na dieta...vajicko zije 12h, ale spermie aj 5-7dni. Takze kazde 2 dni staci co ja viem pocas plodneho obdobia.
A co konkretne ta na jeho rade prekvapilo?
To ti nedal moc dobrú radu, že 2x denne po 6dni...odporúča sa každý druhý deň, aby sa spermie dokázali obnoviť a nie takto...skúšajte každý druhý deň a uvidíte ako to vypáli....keďže sa dlhšiu dobu nedarí možno by bolo lepšie skúsiť ísť do car na celkové vyšetrenia....hlavne spermiogram dať vyšetriť, aby sa zistilo či to nie je problém pri snažení o dieťa
Síce sa odporúča každý druhý deň, ale my keď sme chceli babo, aj dvakrát za deň sme išli. Ja som mala tiež overenú ovulaciu niekoľkými spôsobmi, ale pred druhým tehotenstvom sa mi stalo ze som mala dve ovulácie za mesiac, jedna samozrejme falošná.
Spermie si na vajíčko dokážu počkať niekoľko dní, tak by som tak veľmi netlačila na pílu. A mne veľmi pomohol zamestnať si hlavu niečím iným ako snaženia. Snažili sme sa 4 roky o druhé bábo, všetky vyšetrenia v poriadku, dr. pripravený hneď predpísať infúzie lebo mne zistili, že telo mi tvorí protilátky proti plodu a nič sa nedialo. Potom sme si s mužom povedalo a dosť. Ja som to veľmi zle psychicky znášala každý mesiac keď prišla menštruácia. Začala som chodiť cvičiť a snaženie sme vypustili z hlavy. Nesledovala som nič, styk sme mali podľa chuti a nálady a bum o 2 mesiace som bolo tehotná
Myslím si, že lekar vie omnoho viac ako niekto tu na MK, a to myslím bez urážky.
Odkaz muzovi nech si uziva pokial sa da :D 2x denne lebo po dietati to bude mozno 2x za mesiac
Dakujem za odpovede, sice k veci ich bolo minimum 🙂
Presne pribehy o tom ako sa niekomu najma viacdetnemu podarilo na prvu supu a ako psychika zohrava vela a ako ist do car su offtopic kedze som sa na to vobec nepytala, no dakujem kazdemu za cas a reakcie.
@vanilkovazmrzka myslim ze otazka znela jasne, vzhladom na prezivatelnost, zivotnost a tvorbu spermii to nie je standardne doporucenie, preto som sa pytala ci s tymto ma niekto skusenost. A ano verim doktorom a ked si pozeram doporucenia a teoriu vo vlastnej rezii, mam to z vyskumov a riadnych zdrojov a nie z fora. Mam aj medicinske vzdelanie (to nie je 'chvalenie' len tym chcem naznacit ze naozaj poznam princip ako to vsetko funguje).
Otehotnenie nie je samozrejmostou naprvy sup a zavisi od 1000faktorov.
No ja som otehotnela v období, keď sme sa snažili denne. Nakoľko som nevedela, kedy mam presne plodné dní, tak sme sa snažili takmer tri týždne, a naozaj denne. V tom mesiaci som otehotnela. Ale dvakrát do dňa sme nestíhali 🤷♀️
S dcérou som otehotnela tak ze som myslela ze je už po ovulácii, ze sme to nestihli keďže som nemala už ani hlien ani nič a v rámci okolností sme mali v danom mesiaci len ten jeden styk. (s ex manželom)
A Š terajším chlapom sa nepodarilo ani po snažení ani 2x denne pri odsledovanej ovulácie lekárom.
Takže ja úprimne si myslím co sa ma stat stane sa. A poznám aj par kde sa ani 3 ivf nepodarili hoci mali všetky možné vyšetrenia v poriadku
Bože ja som užívala antikoncepciu a kvôli operácii som ju na mesiac vysadila. V ten mesiac nám 1x praskol kondóm. Vďaka tomu kondómu mám už 7 ročného syna 😆 pri druhom sme si povedali, že by sme už veľmi chceli, ale kvôli nejakým veciam by to bolo lepšie o nejaké 3-4 mesiace neskôr. Nedávali sme.si už moc pozor, lebo šak to sa tak hneď nepodarí... To nie je len tak.... A aj ten druhý sa podaril hneď 😆 takže asi tak. Už sa bojím, že otehotnieť aj z hlbšieho pohľadu
@sense dakujem za odpoved a realnu skusenost, tak ako si to zhrnula, tak si myslim aj ja.
@nika23t dakujem za skusenost a info
My sme sa reálne snažili 7m a to som vedela cca kedy mám ovuláciu, ovu testy stále pozitívne pekné a snaženie bolo pred, v aj po ovulácii, niekedy každý deň, niekedy obdeň... A na 8my mesiac sa zadarilo a to viem presne kedy niečo bolo, v sobotu ráno a bola chuť u chlapa aj v noci, v nedeľu tiež sme sa snažili a v pondelok, že ovu ešte nie je určite, tak že to necháme na utorok poobede, v ten deň bola aj ovu, potvrdená bolesťami, testom aj teplotou ... Momentálne končím 16tt ... Je pravda, že sme tomu posledné 2 mesiace pomáhali aj doplnkami (chlap bral folandrol, materskú kašičku na striedačku s kotvičníkom, a nejaký zinok a selén, ja som brala fertipronu do ovu, materskú kašičku a listovku, v ten mesiac sme prvýkrát použili aj lubrikačný gél conceive plus , takže ťažko povedať čo pomohlo, ja som po zdravotnej stránke bola v poriadku, chlap sa prípadne chystal na spermiogram, ak by to nevyšlo v ten mesiac, má prácu, že celý deň pomaly sedí v nákladiaku, takže kto vie) ... Takže odpoveď, snažte sa, keď máte chuť a nie nasilu 🙂
Gynekológ sa podľa mňa chce pomstiť mužovi a chce mu znechutiť sex s Vami. Keď mužské spermie prežijú 3-5 dní tak nieje dôvod mať sex dvakrát denne. Kľudne stačí si užívať normálne život, mať sex raz za 3 až päť dní. Zabudnite na to že silou mocou chcete dieťa. Ten gynekológ je blb a privádza Vám iba stres.
Sleduj si hlien ja som bola na prvú supu, keď som videla ze ovulujem.
My sme celý týždeň keď som si vypočítal plodné dní tak sme každý deň a tiež sa podarilo tak ako radu nemusí mať zlu možno to ze povedal aj 2x za deň myslel len tak ze je to na vás
@sofia1979 dakujem sofia, hlien si sledujem a mam ho presny a viem kedy je ovulacia. Tak ako vela zien co sleduju hlien a napriek tomu nie su na prvu supu, aj ked ine zeny stastlivo boli, nie je to garancia. 😉 Ale dakujem za zapojenie sa, aj ked postreh nebol na polozene otazky.

My sme mali sex, keď som spozorovala ovulačný hlien, otehotnela som na šupu 😃. Predtým sme mali sex každé dva dni a nič, ale my sme sa snažili 3 mesiace. Môj muž by to nedal 2x denne 6 dní ani omylom. 😃