icon

Ovulácia pri nepravidelnom cykle

Včera o 19:54

Ahojte, mam taky problem, ze mam nepravidelny cyklus niekedy bez ovulacie,z toho dovodu mi bol lekarom nasadeny clostylbegyt a duphaston, ktore mam brat ob mesiac, momentalne mam za sebou jeden mesiac brania liekov a teraz som v mesiaci bez liekov. Co sa tyka poslednych cyklov mavala som ich cca 30 dnove plus minus jeden den. Ovulaciu nejak neviem vystihnut, kalendar mi ukazuje uplne inak nez ovulacne testy.Momentalne som ocakala ovulaciu 30.12 a vsak pri robeni ovulacneho testu v 13 DC som natrafila na celkom silnu ciarku, ktora namiesto stupania v dalsie dni zacala klesat. Myslite ze 13 DC bol test uz pozitivny? Lekar mi kazal prist na kontrolu o pol roka ak sa nepodari otehotniet, sledovana nie som. Lieky ako som spominala mat brat dokopy trikrat, ale obmesiac. Lekar odporucil sa snazit v 14.,15.,16., DC raz denne.

Ovulácia pri nepravidelnom cykle
barka1
Včera o 20:06

Snažte sa každý druhý deň, tak neminiete ovulaciu. A tiez skus pozorovat viac svoje telo než testy a apku.

anonym_adb448
Včera o 20:08

@anonym_autor ahoj, ak ti mozem poradit, neber duphaston, blokuje ovulaciu... popros lekara vymenit za utrogestan.... a brat od 16 dna cyklu. Co sa tyka toho, ze nevies ako mas ovulaciu... to je ako mozne?? Pri clostilbegite je vsetko naplanovane ... od ultrazvuku a kontroly folikulov az po planovany styk a vpichnutie ocitrelle na uvolnenie vajicka.... Prosim ta vymen lekara🙏 ja som to mala rovnako az na to, ze lekar ma po uzivali letrozol (to je ako clostil) volal na 12 den cyklu na usg kontrola folikulov planovany styk a ovitrelle... a otehotnela som takto vzdy na prvy pokus ...

autor
Včera o 20:10

@barka1 dakujem, no nie vzdy sa to da, kedze si niekedy kvoli praci len ,,podavame klucky”

autor
Včera o 20:16
@anonym_adb448

@anonym_autor ahoj, ak ti mozem poradit, neber duphaston, blokuje ovulaciu... popros lekara vymenit za utrogestan.... a brat od 16 dna cyklu. Co sa tyka toho, ze nevies ako mas ovulaciu... to je ako mozne?? Pri clostilbegite je vsetko naplanovane ... od ultrazvuku a kontroly folikulov az po planovany styk a vpichnutie ocitrelle na uvolnenie vajicka.... Prosim ta vymen lekara🙏 ja som to mala rovnako az na to, ze lekar ma po uzivali letrozol (to je ako clostil) volal na 12 den cyklu na usg kontrola folikulov planovany styk a ovitrelle... a otehotnela som takto vzdy na prvy pokus ...

@anonym_adb448 duphaston som zacala brat minuly mesiac po ovulacii, kedze vdaka clostylu som vedela,ze ovulacia prisla, mala som citlive vajecniky a mierne bolesti a duphastom som si dala az od 17 DC na 10
Dni,po vysadeni prisla menstruacia po par dnoch. Tento mesiac neberiem ani clostyl ani duphaston a lekar mi vravel,ze prave v tom prazdnom mesiaci je najvyssia sanca na tehotenstvo. Lenze prekvapilo ma ze pravdepodobne ovulacia prisla skor nez minuly mesiac.

autor
Včera o 20:18
@anonym_autor

@anonym_adb448 duphaston som zacala brat minuly mesiac po ovulacii, kedze vdaka clostylu som vedela,ze ovulacia prisla, mala som citlive vajecniky a mierne bolesti a duphastom som si dala az od 17 DC na 10
Dni,po vysadeni prisla menstruacia po par dnoch. Tento mesiac neberiem ani clostyl ani duphaston a lekar mi vravel,ze prave v tom prazdnom mesiaci je najvyssia sanca na tehotenstvo. Lenze prekvapilo ma ze pravdepodobne ovulacia prisla skor nez minuly mesiac.

@anonym_autor no nie som sledovana ultrazvukom🙈

anonym_a9e40b
Včera o 20:26

Mám nepravidelné cykly tiež a nikdy sa nespolieham na kalendár. Primárne si vždy sledujem výtok. Keď začne byť plodný, tak sa vtedy začínam testovať. Na 100% som sa každý jeden cyklus pri takomto sledovaní trafila, že mi vyšiel pozitivny test. Pri nepravidelných cykloch sa ťažko riadiť tým, že sa treba testovať 13-16 deň cyklu. A navyše, môže sa stať že doobeda je test negatívny, večer pozitívny a na druhý deň už opäť negatívny. Takže odporúčam sledovať výtok, inak ak chceš trafiť pozitívny test tak sa len testovať každý deň 2x, ale to je škoda testov. A ak chceš len otehotnieť a nepotrebuješ vedieť kedy presne máš ovuláciu tak styk každý druhý deň to istí, vtedy sa zaručene trafíš.

any_soj
Včera o 20:27

@anonym_autor ach jaj, zas taký jeden doktor.... A duohaston .asi brať podľa čoho? Veď ten sa môže brať až po ovulácii, inak k nej nedôjde... A keď netušíš, kedy ju máš, tak...? Nepoučil ťa, ako rozoznať ovuláciu? Testy sú len pomôcka. Kalendár je na nič. Musíš sledovať hlien podľa pravidiel a merať bazalku teplotu. Len zvýšenie teploty podľa pravidiel symptotermalnej metódy potvrdzuje prebehnúť ovuláciu. Aj ultrazvuk samozrejme, ale ten nemáš k dispozícii. Testy len ukazujú, že telo sa na ovuláciu pripravuje, ale ani silno pozitívne nedokazuju, že naozaj prebehne. Pozri stránku lpp.sk

any_soj
Včera o 20:29
@anonym_adb448

@anonym_adb448 utrogestan má na ovuláciu presne rovnaký účinok ako duphaston. Je to progesterón, čiže blokuje ovuláciu, po jeho podaní už v danom cykle nepríde. Utrogestan je len lepší v tom, ze to nie je syntetický hormón.

autor
Včera o 20:41
@any_soj

@anonym_autor ach jaj, zas taký jeden doktor.... A duohaston .asi brať podľa čoho? Veď ten sa môže brať až po ovulácii, inak k nej nedôjde... A keď netušíš, kedy ju máš, tak...? Nepoučil ťa, ako rozoznať ovuláciu? Testy sú len pomôcka. Kalendár je na nič. Musíš sledovať hlien podľa pravidiel a merať bazalku teplotu. Len zvýšenie teploty podľa pravidiel symptotermalnej metódy potvrdzuje prebehnúť ovuláciu. Aj ultrazvuk samozrejme, ale ten nemáš k dispozícii. Testy len ukazujú, že telo sa na ovuláciu pripravuje, ale ani silno pozitívne nedokazuju, že naozaj prebehne. Pozri stránku lpp.sk

@any_soj bazalnu teplotu som sa merat pokusala, ale padlo to,pretoze pracujem aj v noci a hlavne mam nepravidelny rezim, denne/ nocne vzdy vstavam v inom case a castokrat chodim aj v noci na wc, pokial viem musi tam byt spanok neprerusovany aspon 4 hodiny

anonym_adb448
Dnes o 08:05
@anonym_autor

@anonym_autor nooo ... neviem co to je za lekara, ale clostil ani letrozol sa bez fohlafu neberu a aj ked sa tvoria folikuly, je potrebne voichnut ovitrelle... Takto beries tie lieky zbytocne... 🙈