PCO a meranie bazálnej teploty
Ahojte kočky, prosím Vás je tu nejaká dobrá duša ktorá má PCO a meria si BT ? Chcem sa niečo spýtať 🙏🏼Vďaka !🙏🏼
ahoj aj ja.
meriam pravidelne, kludne sa pytaj
@renatka1985 ahoj začala som si merať BT prvý mesiac aj keď som veľa študovala ohľadom toho tak netuším že ako to funguje prikladám foto ako to zatiaľ vyzerá. Ďakujem ak budeš taká zlatá a poradiš mi.
@00snazilka00 no vyzera, ze uz si po ovu - len neviem ci 13-14dc alebo az 15dc - to by chcelo viac cyklov namerat, aby sme videli, ake su tvoje poovulacne teploty.
@renatka1985 to nie je tak že keď je teplota najnižšia že byt je ovu ? Čiže 14 deň ? Či podľa čoho
@00snazilka00 nie, tak to nie je. Ovulacia je moment, kedy praskne dozrety folikul a uvolnuje vajicko. Okrem vajicka sa vtedy uvolni aj hormon progesteron a ten sposobuje ze BT narastie - ovu sa podla BT detekuje narastom / poskokom, jeho intenzita je vsak u kazdej zeny ina. Niektora zaznamena vystup az o 0,3°, niektora menej.
@renatka1985 a môže to všetko ovplyvniť duphaston a inofolic combi premium ?
@renatka1985 a ešte užívam aj euthyrox 50 na štítnu
@00snazilka00 duphaston je synteticky progesteron, cize jeho nasadenie moze sposobit aj narast BT - no nemusi, u mna boli napriklad rozdiely v poovulacnych teplotach s/bez duphastonu zanedbatelne. Kedy si nasadila dupha?
Infolic combi any ethyrox bazalnu teplotu neovplyvnuju
@renatka1985 mám 28 dňový cyklus a duphaston užívam od 16 dňa do 25 dňa
@00snazilka00 drzim palce a meraj dalej!
@renatka1985 ďakujem ❤️
@renatka1985 ahoj stiahla som si aj iný graf čo odporúčajú aj tu a zatiaľ takto. Ms má prísť v pondelok.
@00snazilka00 no krasny graf. Skus testnut zajtra
@renatka1985 počkám do pondelku či pride ms ako to že koľko dni pred ms teplota klesne keď má prísť ? Keď mi v pondelok neklesne tak môže to znamenať niečo ? Test si urobím ale ešte počkám do pondelka keď neprídu hneď robím
@00snazilka00 niekomu klesne niekomu nie, to by som musela vidiet viac tvojich grafov
@renatka1985 toto je môj prvý 🤦🏻♀️
@00snazilka00 ved toto ze nevieme ci aj tebe klesne vyrazne pred ma alebo az pocas. Sama som zvedava 🙂
@renatka1985 aj ja dám ti vedieť ako to dopadne
@renatka1985 dobre ranko. Včera som merala klesla mi na 36,7 už som pociťovala podbrusko začal hnedý výtok ale minimum pár krát za deň. Tak som myslela že do rana prídu ako vždy. Ráno som si už teplotu nemerala lebo som sa bála že som už dostala ms. Ale išla som na wc a nič. Takze keď dnes neprídu urobím ráno test. 🤦🏻♀️
@00snazilka00 teplota sa drzi pekne hore, ten pokles, o ktorom pises, je prilis nizky na to, aby svedcil o poklese progesteronu a bliziacej sa ms. drzim silno palce!
@renatka1985 ďakujem ti pekne. Ale žiadne príznaky nemám. Asi nebývajú hneď na začiatku. Každá sme asi iná 🤦🏻♀️ A nemôže to byt tým že keď vola ovu na 16den že mi prídu presne na 32 deň ? Som aj ja veľmi zvedavá už som si preskákala toho dosť mám PCO a doktor povedal že budem musieť ísť na inseminaciu. Tak preto som z toho 🤦🏻♀️
@00snazilka00 ja som nemala ziadne priznaky ani jedno teho az do nejakeho 6-7tt, kazda sme ina presne ako pises.
tazko sudit naozaj, kedze mame len tento jeden graf, ostava nam len cakat a uvidime.
@renatka1985 dobre ďakujem ti za vysvetlenie a podporu ❤️ Ráno vyskúšam testnut a uvidíme
@renatka1985 ahoj takze test negatívny. A stále spinim. Takze pravdepodobne prídu.
@00snazilka00 to nevadi, zaciatok je dobry, oddychni si a meraj dalej ❤

@rsimoneees ahoj ,ja som si merala BT.